Populärvetenskapliga veckan - praktisk information om ert besök

Välkomna hit!
Vi tycker att det är roligt att ni har valt att komma till LiU och Populärvetenskapliga veckan!  För att ert besök ska vara så givande som möjligt, vill vi ge er lite praktisk information och tips. Har ni glömt vilken dag ni bokat er på, hör av er till popveckan@liu.se. Program och uppdaterade scheman med tider och salar finns på www.liu.se/popularvetenskap.

Tid och plats

Campus Valla

Föreläsningarna på Campus Valla börjar kl 9:15 och är ca 25 minuter långa med tio minuters förflyttning mellan passen. Varje föreläsare håller sitt pass två gånger i rad, för att så många som möjligt ska kunna ta del av just den föreläsning man önskar. Ingen anmälan till enstaka föreläsningar görs, utan antalet besökare för varje föreläsning regleras på plats. Detta gör att vi inte kan garantera att alla kan gå på just den föreläsning man tänkt sig. Var snäll och berätta för dina elever att om dörrvakten säger att det är fullt, måste man välja en annan föreläsning. På förmiddagen hinner ni med fyra olika föreläsningar innan det blir ett längre uppehåll 11.30-13.00 för lunch och mässa eller guidade turer. Efter lunchen fortsätter föreläsningarna 13.00-14:00.

Föreläsningarna äger rum i 4 olika salar (C1, C2, C3 och C4) i C-huset, Campus Valla. Se karta här.

Campus Norrköping

Föreläsningarna på Campus Norrköping börjar kl 9:00 och är ca 25 minuter långa med tio minuters förflyttning mellan passen. Varje föreläsare håller sitt pass två gånger i rad, för att så många som möjligt ska kunna ta del av just den föreläsning man önskar. Ingen anmälan till enstaka föreläsningar görs, utan antalet besökare för varje föreläsning regleras på plats. Detta gör att vi inte kan garantera att alla kan gå på just den föreläsning man tänkt sig. Var snäll och berätta för dina elever att om dörrvakten säger att det är fullt, måste man välja en annan föreläsning. Ni hinner med fyra olika föreläsningar innan vi bryter för dagen kl 11:10. Stanna gärna kvar och besök mässan som pågår till kl 12:00.

Föreläsningarna äger rum i 4 olika salar (K1, K2, K3 och K4) i Kåkenhus, Campus Norrköping. Se karta här.

Ingång till Kåkenhus via Skvallertorget, Kungsgatan 40.

Lunchmässa tisdag, torsdag och fredag

Under mässan (tisdag, torsdag och fredag) får ni möjlighet att träffa forskare, föreningar och studenter som kan visa och berätta mer om sin forskning och om hur det är att vara student vid Linköpings universitet. Mässan under lunchen äger rum i utrymmet mellan salarna, i Colosseum och Kåkenhus.

Guidade turer under onsdagen

Under onsdagen kan man gå en kort guidad tur (ca 20 min) i en mindre grupp tillsammans med en av våra studenter. Detta kan man göra i stället för att gå på en föreläsning eller under lunchen. Plats till en guidad tur bokar man i infodisken under dagen. Först till kvarn gäller.

Lunch

Lunch står varje skola själv för. Det finns några större restauranger och flera mindre caféer med enklare mat på området både på Campus Valla och Campus Norrköping. Här hittar du förteckning över matställen på respektive campus https://www.student.liu.se/vid-sidan-av-studierna/ata-och-fika?l=sv Kontakta gärna respektive restaurang för att höra om smidiga lösningar. Det går givetvis också att ta med egen lunch.

För lärare

Vi kommer bjuda alla lärare som vill på fika under alla föreläsningsdagar. Fikat finns i lokalen R19 (Campus Valla) och K23 (Campus Norrköping).   

Inspelning

Föreläsningar i C1 och C2 i Linköping och K1 och K4 i Norrköping kommer att spelas in av oss för publicering på LiUs Youtube-kanal. Det är föreläsaren som kommer filmas, men eventuellt kan publiken komma med i bild, kanske främst med bakhuvudet. Vill man vara helt säker på att inte komma med i bild, kan man välja att gå på föreläsningarna i de andra salarna.

Förhinder?

Det är många som vill komma i år, så om ni får förhinder, meddela oss genast så att vi kan erbjuda någon annan platsen. Tack! 

Välkomna!

Ni är varmt välkomna till oss här på Linköpings universitet för lärorika dagar tillsammans!

Mer populärvetenskap?