Populärvetenskapliga veckan

Populärvetenskapliga veckan låter gymnasieelever och lärare uppleva LiU:s forskning på nära håll. Möt våra mest framstående forskare och hör dem berätta om sitt arbete.

Foto: Magnus Johansson

Populärvetenskapliga veckan erbjuder seminarier och utställning där ni kan möta forskare, dok­torander och studenter. Målgrupperna är främst gymnasieelever i årskurs 2 och 3 samt alla lärare, oavsett verksamhetsområde, som önskar uppdatera sig inom ny forskning. Seminarierna är även öppna för allmänheten.

Årets vecka blir digital!

På grund av covid-19 kan vi tyvärr inte bjuda in er till våra trevliga campus som vi brukar. I stället hoppas vi att ni vill vara med på Populärvetenskapliga veckan online!

Den 20-23 oktober 2020 kommer vi att livesända föreläsningarna på vår webb. Klicka dig in under respektive dag nedan så hittar du länkar till videoströmmarna. Alla är välkomna att titta och ställa frågor!

De flesta föreläsningarna spelas in och kommer att kunna ses i efterhand.

Program

För att titta live, gå in på önskad dag nedan och klicka på Zoom-länken under respektive block.

Observera att ändringar i programmet kan komma att göras.

Tisdag 20 oktober

Naturvetenskap/teknik/data/medicin