Populärvetenskapliga veckan

Kom och träffa LiU:s mest framstående forskare och lyssna på när de berättar om sitt arbete på ett populärvetenskapligt sätt.

Målgruppen är gymnasieelever i årskurs 2 och 3, alla lärare, oavsett verksamhetsområde, som vill fylla på sin egen kunskapsbank med aktuell forskning. Populärvetenskapliga veckan innehåller ett program med seminarier och utställning där ni kan möta forskare, dok­torander och studenter. Seminarierna är även öppna för allmänheten. Dagarna startar 9.15 och slutar 15.10. Detaljerat schema finns längre ned på sidan.

Program 2019

Ämnesinriktningen för dagarna:

22 oktober: Naturvetenskap, teknik, data och medicin. FULLBOKAT!

23 oktober: Samhälle, ekonomi, beteendevetenskap och humaniora.

24 oktober: Naturvetenskap, teknik, data och medicin. FULLBOKAT!

Föreläsningar 2019
Visa/dölj innehåll

Samtliga dagar pågår mellan 9.15 och 15.10 med avbrott för lunch 11.30-13.00.

Lunchföreläsningar för lärare

I år erbjuder vi lunchföreläsningar för medföljande lärare. Anmälan till dessa sker i samma formulär som anmälan till respektive dag.

Tisdag och torsdag (12.30, sal C3)

Varför så få tjejer på våra tekniska utbildningar?

Ulrika Sultan, doktorand i teknikens didaktik
Tjejer är teknikintresserade men tappar detta intresse när de blir äldre vilket vi märker av på våra gymnasieutbildningar med teknisk inriktning. Föreläsningen sätter fingret på flickors teknikintresse genom att svara på varför det är det viktigt att flickor behåller sitt teknikintresse och diskuterar hur vi i skolans värld kan motverka att flickors teknikintresse slocknar.

Onsdag (12.30, sal C3)

Ledarskapets dubbla idé och skolmobbning

Paul Horton, universitetslektor i pedagogik
Föreläsningen fokuserar på skolmiljöns betydelse för mobbning och lärarens roll som både uppgiftsorienterad och socioemotionellt orienterad ledare.

Visa/dölj innehåll

Klicka på länken nedan för att göra din anmälan till populärvetenskapliga veckan! Tisdagen är nu fullbokad, men det finns fortfarande platser kvar på onsdagen och torsdagen.

Filmer från populärvetenskapliga veckan 2018

Populärvetenskapliga veckan - tisdag

Temat för tisdagen var naturvetenskap, teknik, data och medicin. Se vad besökarna tyckte om dagen! Filmen är producerad av Tove Sandin och Kristina Åman, studenter från programmet Kultur, samhälle och mediegestaltning.

Populärvetenskapliga veckan - onsdag

Onsdagens tema var samhälle, ekonomi, beteendevetenskap och humaniora. Här ser du några intryck från dagen! Filmen är producerad av Tove Sandin och Kristina Åman, studenter från programmet Kultur, samhälle och mediegestaltning.

Populärvetenskapliga veckan - torsdag

Torsdagens tema var  naturvetenskap, teknik, data och medicin. Se vad besökarna tyckte om dagen! Filmen är producerad av Tove Sandin och Sofia Lantz, studenter från programmet Kultur, samhälle och mediegestaltning.

Skolsamverkan