Populärvetenskapliga veckan

Populärvetenskapliga veckan låter gymnasieelever, lärare och allmänhet uppleva LiU:s forskning på nära håll. Möt våra mest framstående forskare och hör dem berätta om sitt arbete.

Foto: Magnus Johansson

Populärvetenskapliga veckan erbjuder seminarier och utställning där ni kan möta forskare, dok­torander och studenter. Målgrupperna är främst gymnasieelever i årskurs 2 och 3 samt alla lärare, oavsett verksamhetsområde, som önskar uppdatera sig inom ny forskning. Seminarierna är även öppna för allmänheten.

Populärvetenskapliga veckan 2021, 26-29 oktoberVisa/dölj innehåll

Välkommen att ta del av en fullspäckad vecka i populärvetenskapens tecken.

Nu har vi packat ner årets Populärvetenskapliga vecka. Tack för att du deltog och välkommen tillbaka nästa år.

Vi håller på och textar de inspelade föreläsningarna och så fort det är färdigt kommer vi lägga upp dem här, så att ni kan se om era favoriter eller upptäcka ny forskning.

Inspelade föreläsningarVisa/dölj innehåll

Föreläsningar från 2021

Missade du Populärvetenskapliga veckan? Eller vill du se någon av föreläsningarna igen?

De flesta föreläsningarna spelades in. Alla tillgängliga föreläsningar hittar du via länkarna nedan.

Maria Huge-Brodin - Klimatutmaningar för transporter och logisitk

Anna Spångeus - Varför bryter sig mormor - kan vi förhindra det?

Gerhard Andersson - Psykologisk internetbehandling och Corona

Martin Rudberg - Uppkopplade byggplatser - digitalisering, artificiell intelligens och virtual reality i byggandet

Kenneth Järrendahl och Karl-Olof Bergman - Naturens arter inspirerar till lösningar för en hållbar värld

Elina Rönnberg - Bättre beslut med matematik

Mika Gustafsson - AI och biologiska nätverk för att individanpassa läkemedelsbehandling

Carl Johan Casselgren - Graffärgning och skolscheman utan håltimmar

Bo Durbeej - Släng provrören - kemi med datorer

Marcus Samuelsson - Simuleringsträning - ny lösning på gamla problem?

Johan Forsell - Rätta till orättvisan i grupparbetsbedömning

Maria Björkman - Udda beteende? Det är säkert din prostata!

Jan Kellgren - Affärsjuridik i backspegeln - eller genom vindrutan?

Uno Wennergren - Morgondagens problem - dagens utmaningar. Livsmedelsproduktion, klimat och biologisk mångfald

Maria Zetterqvist - Stress, hjärnan och självskadebeteende

Lars Liljegren - Breasts and Prostitutes or Shoulders and Ladies?

Karin Tonderski - Gödsel i tanken?

Hanna Lindblom - Hur kan vi minska skador i samband med fotboll?

Program 2021

Artiklar om Populärvetenskapliga veckanVisa/dölj innehåll