Populärvetenskapliga veckan 23-25 oktober 2018

Banner för popveckan

Kom och träffa LiU:s mest framstående forskare och lyssna på när de berättar om sitt arbete på ett populärvetenskapligt sätt.

Målgruppen är gymnasieelever i årskurs 2 och 3, alla lärare, oavsett verksamhetsområde, som vill fylla på sin egen kunskapsbank med aktuell forskning. Populärvetenskapliga veckan innehåller ett program med seminarier och utställning där ni kan möta forskare, dok­torander och studenter.

Seminarierna är även öppna för allmänheten.

Program

Programmet startar 9.15 varje dag och pågår till 15.15. I samband med lunchpausen under samtliga dagar arrangeras en utställning där du får ta del av intressanta forskningsprojekt och prata med forskare och studenter från universitetet.

Ämnesinriktningen för dagarna:

23 oktober: Naturvetenskap, teknik, data och medicin. FULLBOKAT!

24 oktober: Samhälle, ekonomi, beteendevetenskap och humaniora.

25 oktober: Naturvetenskap, teknik, data och medicin.

Föreläsningar 2018

Anmälan

Välkommen med din anmälan till årets Populärvetenskapliga vecka. Evenemanget riktar sig till gymnasieelever och deras lärare men är även öppet för allmänheten. Anmälan görs via länken nedan genom att ange antalet deltagare till en specifik dag. Du får sedan en bekräftelse via mejl om ni har fått plats (max 1000 deltagare/dag). Observera att tisdagen nu är fullbokad.

Deltagandet är kostnadsfritt men du bör höra av dig om ni får förhinder då det snabbt blir fullbokat.

Länk till anmälningssida

Populärvetenskapliga veckan – the movie

Spännande föreläsningar och utställningar som visar upp LiU:s forskning. Se filmen om hur ett besök på Populärvetenskapliga veckan kan se ut.