Populärvetenskapliga veckan

Populärvetenskapliga veckan låter gymnasieelever och lärare uppleva LiU:s forskning på nära håll. Möt våra mest framstående forskare och hör dem berätta om sitt arbete.

Foto: Magnus Johansson

Populärvetenskapliga veckan erbjuder seminarier och utställning där ni kan möta forskare, dok­torander och studenter. Målgrupperna är främst gymnasieelever i årskurs 2 och 3 samt alla lärare, oavsett verksamhetsområde, som önskar uppdatera sig inom ny forskning. Seminarierna är även öppna för allmänheten.

Årets vecka blir digital!

På grund av covid-19 kan vi tyvärr inte bjuda in er till våra trevliga campus som vi brukar. I stället hoppas vi att ni vill vara med på Populärvetenskapliga veckan online!

Den 20-23 oktober 2020 kommer vi att livesända föreläsningarna på vår webb. Ni kommer att kunna ställa frågor direkt.

Länkar till livesändningarna kommer att publiceras på denna sida inför eventet. Föreläsningarna spelas självklart in och kommer att kunna ses i efterhand.

Anmälan

Livesändningarna är öppna för alla. Privatpersoner behöver inte anmäla sig, men om du representerar en grupp eller skola/klass önskar vi att du fyller i vårt anmälningsformulär. Det hjälper oss att planera och anpassa kapaciteten för att så många som möjligt ska kunna delta.

Sista anmälningsdag är 30 september.

Program

Här är de föreläsningar som livesänds respektive dag. Observera att ändringar i programmet kan komma att göras.

Tisdag 20 oktober

Naturvetenskap/teknik/data/medicin