Populärvetenskapliga veckan

Populärvetenskapliga veckan låter gymnasieelever och lärare uppleva LiU:s forskning på nära håll. Kom och träffa våra mest framstående forskare och hör dem berätta om sitt arbete.

Foto: Magnus Johansson

Populärvetenskapliga veckan erbjuder seminarier och utställning där ni kan möta forskare, dok­torander och studenter. Målgrupperna är främst gymnasieelever i årskurs 2 och 3 samt alla lärare, oavsett verksamhetsområde, som önskar uppdatera sig inom ny forskning. Seminarierna är även öppna för allmänheten.

Årets vecka blir digital!

På grund av covid-19 kan vi tyvärr inte bjuda in er till våra trevliga campus som vi brukar. I stället hoppas vi att ni vill vara med på Populärvetenskapliga veckan online!

Den 20-23 oktober 2020 kommer vi att livesända föreläsningarna på vår webb. Ni kommer att kunna ställa frågor direkt.

Ingen anmälan behövs – det är bara att ansluta och delta på de föreläsningar ni önskar. Alla är välkomna!

Länkarna till livesändningarna kommer att publiceras på denna sida inför eventet. Föreläsningarna spelas självklart in och kommer att kunna ses i efterhand.

Program

Här är de föreläsningar som livesänds respektive dag. Observera att programmet är preliminärt. Hålltider kommer senare.

Tisdag 20 oktober: Naturvetenskap/teknik/data/medicin
Föreläsningar tisdag 20 oktober

Onsdag 21 oktober: Humaniora/samhällsvetenskap/beteendevetenskap/ekonomi
Föreläsningar onsdag 21 oktober