Populärvetenskapliga veckan

Populärvetenskapliga veckan låter gymnasieelever, lärare och allmänhet uppleva LiU:s forskning på nära håll. Möt våra mest framstående forskare och hör dem berätta om sitt arbete.

Foto: Magnus Johansson

Populärvetenskapliga veckan erbjuder seminarier och utställning där ni kan möta forskare, dok­torander och studenter. Målgrupperna är främst gymnasieelever i årskurs 2 och 3 samt alla lärare, oavsett verksamhetsområde, som önskar uppdatera sig inom ny forskning. Seminarierna är även öppna för allmänheten.

Populärvetenskapliga veckan 2021, 26-29 oktoberVisa/dölj innehåll

Välkommen att ta del av en fullspäckad vecka i populärvetenskapens tecken.

Även 2021-års upplaga av Populärvetenskapliga veckan hålls digitalt.

Vi bjuder på intressanta föreläsningar där experter inom de olika ämnena berättar om det finurligaste, intressantaste, viktigaste eller svåraste inom sin forskning. Lyssna på en, eller alla, ställ frågor till experterna och besök de digitala montrarna.

Lärare!

Anmäl din gymnasieklass här. Anmälan öppnar 24 maj och det är obligatorisk anmälan för skolklasser.

Titta gärna på föreläsningarna tillsammans i klassrummet, men vi rekommenderar att alla har tillgång till egna enheter (mobil, surfplatta eller dator) för att kunna besöka mässan, ställa frågor och interagera på andra sätt.

Mässa

I våra digitala mässmontrar får du träffa studenter, forskare och studievägledare. Montrarna är öppna under föreläsningarna, samt luncherna. Mässprogram kommer publiceras i september.

Allmänhet!

Våra föreläsningar är öppna för alla och som privatperson behöver du inte anmäla dig i förväg. Länkar till livestreamen kommer publiceras på programsidorna någon dag i förväg.

Välja föreläsning

Vi vill ge er möjlighet att se så många intressanta föreläsningar som möjligt under den tid ni väljer att besöka oss. Därför kommer vi sända två parallella föreläsningar under hela veckan. Välj en av de två föreläsningar under varje pass. Program dag för dag finns nedan.

Föreläsningar från 2020Visa/dölj innehåll

Missade du förra årets Populärvetenskapliga vecka? Eller vill du se någon av föreläsningarna igen?

De flesta föreläsningarna spelades in, antingen av UR Samtiden eller av oss själva. Alla tillgängliga föreläsningar hittar du via länkarna nedan.

Artiklar om Populärvetenskapliga veckanVisa/dölj innehåll

ProjektgruppVisa/dölj innehåll