Tema Q-seminariet

Q-seminariet är en mötesplats för aktuell forskning inom kultur och samhälle.

Q-seminariet organiseras av forskningsmiljön Tema kultur och samhälle i samarbete med Forum för form, estetik och gestaltning. Seminariet innehåller både arbets- och forskarutbildningsseminarier med texter av forskningsmiljöns egna medarbetare, och presentationer av externa gäster.

Seminarierna hålls vanligtvis onsdagar 13-15 eller torsdagar 13-15 varannan vecka. Med några få undantag för interna arbetsseminarier är seminarierna öppna för alla som är intresserade.

Tills vidare hålls seminarierna via Zoom.

Program för våren 2021Visa/dölj innehåll

20 maj, 13-15

Presentation av nytt forskningsprojekt: "Klassikerskyddet: kollektiva rättigheter, kulturarv och upphovsrätt". Martin Fredriksson, forskningskoordinator Tema Q.

27 maj, 13-16

Slutseminarium, Mattis Karlsson: "From Fossil to Fact: The Denisova Discovery as Science in Action". Slutläsare: Venla Oikkonen, Tampere University. IKOS representant: Andreas Nyblom. Extern: Andreas Gunnarsson, Göteborgs universitet.

3 juni, 13-15

Textseminarium, Johan Larson Lindal: “A Crisis of Contemporary Music: Progress and Dissolution in Ernst Krenek’s Third String Quartet, op. 20 (1923).”

17 juni, 13-15

Diskussionsbaserat metodseminarium, Johanna Dahlin: "Thick descriptions"

KontaktVisa/dölj innehåll

Mer om Tema QVisa/dölj innehåll