Sommarkurser

Vill du ha en givande ledighet? Få ny kunskap och nya bekantskaper? Då ska du gå en sommarkurs!

Foto: Thor BalkhedPå Linköpings universitet finns det möjlighet att läsa kurser även på sommaren. Sommarkurserna ges någon gång mellan juni och augusti och varierar i antal veckor. De flesta av kurserna ges på distans, men det finns också kurser som ges på campus. De flesta av kurserna har en lite lägre studietakt, så du kan kombinera studierna med annat eller läsa olika kurser parallellt. Alla sommarkurser ger högskolepoäng och du har rätt att söka studiemedel.

Kurser sommaren 2022

Vill du träna upp din förmåga att tala inför publik? Lära dig grunderna inom arbetsrätt eller ekonomisk familjerätt? Få insikter i den samtida barn- och ungdomslitteraturen? Eller få en introduktion till etiken som ämne?

LiU:s sommarkurser 2022

Behörighet, urval och studiemedel

Behörighets- och urvalsreglerna är desamma som till andra kurser. Om du får studiemedel från CSN räknas sommarkurserna som vanliga kurser. Tiden räknas alltså in i de veckor som du kan få studiemedel för.

Sommarstudier i Sverige - frågor och svar (CSN)

Anmälan till sommarkurser

Du anmäler dig mellan 18 februari och 15 mars 2022 via antagning.se.

Tänk på att du kan anmäla dig till max 6 sommarkurser. Om du sedan antas kan du läsa max 23 högskolepoäng under en sommar.

Om du går ut gymnasiet i juni kan du inte söka sommarkurser förrän du har fått ditt betyg. Då kan du göra en "sen anmälan" på antagning.se om det finns kurser som fortfarande är öppna för anmälan.

Antagning till sommarkurser (antagning.se)