Sommarkurser

Vill du ha en givande ledighet? Få ny kunskap och nya bekantskaper? Då ska du gå en sommarkurs!

Sommar på campus. Bild av studentfotograf vid KOM. Om användning i tryckt material över 3000 ex, ska 500 kr per bild betalas till fotografen. Kontakta Kommunikations- och marknadsavdelningen. Foto: Ida SörensenPå Linköpings universitet finns det möjlighet att läsa kurser även på sommaren. Sommarkurserna ges någon gång mellan juni och augusti och varierar i antal veckor. Alla sommarkurser ger högskolepoäng och du har rätt att söka studiemedel.

Kurser sommaren 2020

Vill du träna upp din förmåga att tala inför publik? Lära dig grunderna inom arbetsrätt eller ekonomisk familjerätt? Få insikter i den samtida barn- och ungdomslitteraturen? Eller få en introduktion till etiken som ämne?

Se LiU:s sommarkurser 2020

Behörighet, urval och studiemedel

Behörighets- och urvalsreglerna är desamma som till andra kurser. Om du får studiemedel från CSN räknas sommarkurserna som vanliga kurser. Tiden räknas alltså in i de veckor som du kan få studiemedel för.

Anmälan till sommarkurser

Du anmäler dig mellan 20 februari och 16 mars 2020 via Antagning.se.

Observera: Du kan antas till sommarkurser om högst 22,5 högskolepoäng.

Om du går ut gymnasiet i juni kan du inte söka sommarkurser förrän du har fått ditt betyg. Då kan du göra en "sen anmälan" på Antagning.se om det finns kurser som fortfarande är öppna för anmälan.

Läs mer om antagning till sommarkurser på Antagning.se.

Visa/dölj innehåll