Kvalitetsdagens webbseminarium den 1 oktober

I väntan på att pandemin släpper greppet så att vi kan arrangera Kvalitetsdagen i sitt ordinarie format bjuder vi in till ett kostnadsfritt webbseminarium torsdag 1 oktober kl 9.00 – 11.30.

På programmet står två av de programpunkter som var inplanerade till Kvalitetsdagen i våras – läs mer om dessa nedan. Du anmäler dig via detta formulär. Någon dag i förväg kommer du sedan att få en länk till seminariet. Sista anmälningsdag är tisdag 29 september. Varmt välkommen med din anmälan!

På programmet
Visa/dölj innehåll

Framgångsrik projektportföljstyrning

Få ut mer av era utvecklingsinsatser genom att tackla utmaningarna rätt

Johan Hall, Anna Jonsson och Stefan Jansson, Propria

När den strategiska målbilden ska omsättas till praktisk handling kan utmaningarna hopas: Hur prioriterar vi rätt projekt i vårt utvecklingsarbete framöver? Hur skapar vi en balans i vår projektportfölj och nyttjar våra resurser på bästa sätt för att uppnå våra strategiska mål? Och hur säkerställer vi sen att projekten levererar enligt uppsatta mål?

Utmaningarna kring styrning av projektportföljen må vara många, men det finns verktyg för att tackla dem. Välkommen till ett interaktivt seminarium där ni får verktygen för en framgångsrik styrning av er projektportfölj!

Agera eller avstå förbättring?
 
Om konsten att inte över(re)agera
 
Magdalena Smeds och Jason Martin, Linköpings universitet

Det är vanligt att vi vill ingripa när det uppstår problem i våra verksamheter. Ibland tenderar dock dessa ingripanden att göra mer skada än nytta. Att inte överstyra våra verksamheter handlar om konsten att veta när vi borde agera och när vi kan sitta lugnt i båten. I den här workshopen kommer vi att presentera vår studie om överstyrning i organisationer och ni får möjlighet att dela med er av och diskutera era egna upplevelser av överstyrning.

Kontakt
Visa/dölj innehåll

Om värdarna
Visa/dölj innehåll

Om Kvalitetsdagen
Visa/dölj innehåll