Doktorander i Statsvetenskap och Informationssystem till forskningsprogrammet Resilienta institutioner i en digital era

Tillbaka till lediga jobb
Ref IEI-2024-00341
Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu två doktorander, en i Statsvetenskap och en i Informationssystem,  till forskningsprogrammet Resilienta institutioner i en digital era.

Dina arbetsuppgifter

Dessa anställningar som doktorand har ett särskilt fokus på hur digitaliseringens utmaningar haneras genom institutionell förändring inom välfärdssekton. 

Anställningarna sker i ramen för ett externt finansierat forskningsprogram ”Resilient institutional design of welfare in the digital era (RIDE)”, om hur digitalisering i vid bemärkelse hanteras med institutionell förändring för att upprätthålla legitimitet, inkludering och mångfald. Programmet är tvärvetenskapligt och innebär samarbete inom området digital förvaltning. Empiriska studier av dessa pågående förändringar, i Sverige och/eller i ett jämförande perspektiv, kommer stå i fokus för dessa doktorandprojekt. Läs gärna mer här: RIDE forskningsprogram

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid. 

Dina kvalifikationer

För att antas till forskarutbildning ska du ha avlagt examen på avancerad nivå eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Behörig att antas till utbildning på forskarnivå i Statsvetenskap är den som fullgjort kursfordringar om minst 90 högskolepoäng (hp) inom huvudområdet statsvetenskap eller motsvarande. Minst 15 hp ska avse en uppsats på avancerad nivå.

Behörig att antas till utbildning på forskarnivå i Informationssystem har den som har kunskaper motsvarande 90 högskolepoäng i informatik/informationssystem eller motsvarande ämne.

Kraven på grundläggande och särskild behörighet anses även uppfyllda av den som har avlagt motsvarande äldre examen, eller inom eller utom landet har förvärvat motsvarande kunskaper.

Det är meriterande om sökande till de här anställningarna har kunskap om hur politik och förvaltning på nationell och kommunal nivå samspelar, särskilt kring digital transformation i offentlig förvaltning. För anställningen i Statsvetenskap är det därtill meriterande att ha god kunskap om statsvetenskapliga analysperspektiv, särskilt institutionella perspektiv. För anställningen i Informationssystem är det meriterande att ha god kunskap om analysperspektiv inom informationssystem, särskilt med fokus på digitalisering, användarcentrerad utveckling, och digital förvaltning. 

Projektet genomförs i en svensk kontext varför det är viktigt att den sökande har mycket goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift. Förmåga att läsa och analysera text på ytterligare europeiska språk är också meriterande. Då kommunikationen av forskningsresultaten även sker på engelska är det viktigt att ha goda kunskaper att kommunicera på engelska. Erfarenheter av att skriva och presentera analyser i olika sammanhang är meriterande, liksom erfarenheter av forskningsarbete. 

Din arbetsplats

Som doktorand i Statsvetenskap kommer du att arbeta på  Avdelningen Statsvetenskap

Som doktorand i informationssystem kommer du att arbeta på Avdelning Informationssystem och digitalisering

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen.  Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplanFörlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 16 september 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Elin Wihlborg

Professor, Statsvetenskap

+46 13 281578

elin.wihlborg@liu.se

Ida Lindgren

Biträdande professor, Informationssystem och Digitalisering

+ 46 13 28 26 69

ida.lindgren@liu.se

Malin Thunström

HR-partner

+46 13 282583

malin.thunstrom@liu.se

Länkt till den här sidan