Presentation

Cory Robinson är docent i kommunikationsdesign på Linköpings universitet vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, (ITN).
 
Cory avslutade sin Ph.D. i offentlig kommunikation och teknik vid Colorado State University år 2014. Hans avhandling undersökte skillnader i online-avslöjande av personligt identifierbar / identifierande information (PII) eller personuppgifter, mellan amerikaner och estonier under e-handelstransaktioner.
 
Med fokus på integritet och etik forskar han nu på känsliga personuppgifter – inklusive biometriska och hälsodata – på internetplattformar och i övervakningsteknologier, samt etiska ramverk för insamling av personuppgifter i bärbara datorer och IoT (Internet of Things, Sakernas internet).
 
Han är också intresserad av hur kulturen påverkar uppfattningar om integritet och vad som anses vara privat information.

Forskningsintressen

Integritet och självutlämnande vid uppkoppling på internet, sekretessreglering på internet, integritetsteori, biometriska personuppgifter och informations- och kommunikationsteknik (IKT) och IKT-etik.

Publikationer Visa/dölj innehåll

Publikationer Visa/dölj innehåll

Relaterad information Visa/dölj innehåll