Medie- och informationsteknik (MIT)Visa/dölj innehåll

Inom Medie- och Informationsteknik (MIT) bedriver vi forskning i framkant och undervisar på såväl grundutbildnings- som forskarutbildningsnivå.

På de här sidorna får du veta mer om vår forskning och utbildning, och hur du kan komma i kontakt med oss om du vill samarbeta. Vår forskning är såväl grundläggande som tillämpad, och vi ingår i ett antal stora forskningssamarbeten. Forskningsprojekt på avdelningen har resulterat i flera framgångsrika produkter som nu finns på marknaden. Avdelningen för Medie- och informationsteknik är även värd för forskningen inom Visualiseringscenter C, där både teknisk och didaktisk forskning och utveckling är viktiga inslag. Medie- och informationsteknik leds av professor Anders Ynnerman och tillhör Institutionen för teknik och naturvetenskap. 

På gång vid Medie- och informationsteknikVisa/dölj innehåll

25 februari 2021

Disputation inom Naturvetenskapernas och ingenjörsvetenskapernas didaktik: Andreas Göransson

25 februari 2021 kl. 10.00 - 25 mars 2021 kl. 14.00 Online via Zoom och TPM55, Täppan, Campus Norrköping

Andreas Göransson, vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln ”Making sense of evolution: visualization design and students' conceptual understanding”. Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent: Professor Anat Yarden, Dept. of Science Teaching,Weizmann Institut, Israel. Handledare: Professor Lena Tibell.

Kontakt

26 mars 2021

Disputation inom Visualisering och medieteknik: Kahin Akram Hassan

kl. 09.30 – 13.30 Online via Zoom och TPM55

Kahin Akram Hassan vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln “It's About Time: User-centered Evaluation of Visual Representations for Temporal Data”.  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Opponent är Christian Tominiski, Institute for Visual & Analytic Computing, University of Rostock, Tyskland. Handledare är Niklas Rönnberg.

Kontakt

Eurographics & Eurovis 2020

Logo for Eurographics and Eurovis 2020 conference In Norrköping.

Medie- och informationsteknik var med och organiserade den största visualiseringskonferensen under 2020. Detta år samordnas de två konferenserna Eurographics och Eurovis till en. På grund av COVID-19 skedde konferensen i ett virtuellt forum med en plattform för videokonferenser istället för fysiskt. För mer information, se hemsidan: 

Eurographics & Eurovis 2020

Nominerade till pedagogikpris

Foto Thor Balkhed

Tobias Trofast och Sasan Gooran vid MIT har nominerats till LinTeks pedagogiska pris – Gyllene Moroten. Syftet är att främja nytänkande och god pedagogik kring utbildningarna vid LiTH. Gyllene Moroten delas varje år ut till lärare som har visat ett enastående engagemang och bedriver en medryckande, rättvis, könsmedveten och relevant undervisning.

Gyllene moroten - LinTeks pedagogiska pris

 

NyheterVisa/dölj innehåll

ForskningsledareVisa/dölj innehåll

Relaterat innehållVisa/dölj innehåll