Medie- och informationsteknik (MIT)
Visa/dölj innehåll

Inom Medie- och Informationsteknik (MIT) bedriver vi forskning i framkant och undervisar på såväl grundutbildnings- som forskarutbildningsnivå.

På de här sidorna får du veta mer om vår forskning och utbildning, och hur du kan komma i kontakt med oss om du vill samarbeta. Vår forskning är såväl grundläggande som tillämpad, och vi ingår i ett antal stora forskningssamarbeten. Forskningsprojekt på avdelningen har resulterat i flera framgångsrika produkter som nu finns på marknaden. Avdelningen för Medie- och informationsteknik är även värd för forskningen inom Visualiseringscenter C, där både teknisk och didaktisk forskning och utveckling är viktiga inslag. Medie- och informationsteknik leds av professor Anders Ynnerman och tillhör Institutionen för teknik och naturvetenskap. 

På gång vid Medie- och informationsteknik
Visa/dölj innehåll

Eurographics & Eurovis 2020

Logo for Eurographics and Eurovis 2020 conference In Norrköping.

Medie- och informationsteknik var med och organiserade den största visualiseringskonferensen under 2020. Detta år samordnas de två konferenserna Eurographics och Eurovis till en. På grund av COVID-19 skedde konferensen i ett virtuellt forum med en plattform för videokonferenser istället för fysiskt. För mer information, se hemsidan: 

Eurographics & Eurovis 2020

Nominerade till pedagogikpris

Foto Thor Balkhed

Tobias Trofast och Sasan Gooran vid MIT har nominerats till LinTeks pedagogiska pris – Gyllene Moroten. Syftet är att främja nytänkande och god pedagogik kring utbildningarna vid LiTH. Gyllene Moroten delas varje år ut till lärare som har visat ett enastående engagemang och bedriver en medryckande, rättvis, könsmedveten och relevant undervisning.

Gyllene moroten - LinTeks pedagogiska pris

 

Nyheter
Visa/dölj innehåll

Forskningsledare
Visa/dölj innehåll

Relaterat innehåll
Visa/dölj innehåll