Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN)

Kiselskiva ofokuserad i fokuserat ljusInstitutionen för teknik och naturvetenskap är en del av Campus Norrköping.
Vi forskar och undervisar inom flera tekniska och naturvetenskapliga discipliner där våra största områden är organisk elektronik, medieteknik, kommunikationssystem och logistik.

Institutionen ger ungefär 200 kurser årligen för våra civilingenjörs-, master-, högskoleingenjörs- och kandidatprogram. Vi har även en omfattande forskarutbildning.

Du hittar oss i det vackra industrilandskapet vid Motala ström i centrala Norrköping. 

Välkommen hit!

Forskningsmiljöer
Visa/dölj innehåll

Utbildningar
Visa/dölj innehåll

Kalender
Visa/dölj innehåll

3 november 2020

Workshop Brains & Bricks: Hur kan vi följa upp bygglogistik i stadsutvecklingen?

kl. 10.00 – 12.00 Zoom (länk skickas till anmälda)

Bygglogistik som koncept har vuxit de senaste åren, och fler och fler byggprojekt, byggherrar och kommuner arbetar med att införa mer strukturerade bygglogistiksatsningar. Dock saknas det fortfarande förståelse för hur vi ska följa upp bygglogistiksatsningar på motsvarande strukturerade sätt och vad som kan vara lämpliga nyckeltal för uppföljningen. Under denna workshop försöker vi närma oss en förståelse för hur vi ​bör och kan följa upp bygglogistik. Baserat på en studie utförd av Mats Janné, Martin Rudberg och Ahmet Sezer diskuterar vi vilka processer som behöver följas upp, hur vi kan följa upp dem, ​och vilka nyckeltal som kan vara aktuella att använda. Dessutom diskuteras hur man vill följa upp arbetet med bygglogistik utifrån deltagarnas egna erfarenheter och utmaningar. Workshopen är kostnadsfri. Anmälan krävs.

Kontakt

13 november 2020

Disputation inom Infrainformatik: Mats Janné

kl. 09.15 – 13.00 Zoom eller TPM55, Täppan, Campus Norrköping (föranmälan krävs). För lösenord till Zoom vänligen kontakta Viveka Nilson, viveka.nilson@liu.se. Ange "Janné lösenord disputation" i ämnesraden. Om du inte har möjlighet att delta online kontakta Viveka för deltagande fysiskt.

Mats Janné, vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln “Construction Logistics in a City Development Setting”. Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Per-Erik Eriksson, professor, Luleå Tekniska Universitet. Handledare är Anna Fredriksson, biträdande professor.

Kontakt

16 november 2020

Disputation inom Infrainformatik: Abderrahman Ait Ali

kl. 13.15 – 17.00 Zoom eller TPM51, Täppan, Campus Norrköping (föranmälan krävs). För lösenord till Zoom vänligen kontakta Viveka Nilson, viveka.nilson@liu.se. Ange "Abdou lösenord disputation" i ämnesraden. Om du inte har möjlighet att delta online kontakta Viveka för deltagande fysiskt.

Abderrahman Ait Ali, vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln “Methods for Capacity Allocation in Deregulated Railway Markets”.  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Yves Crozet, professor, Lyon University, Frankrike. Handledare är Jonas Eliasson, gästprofessor.

Kontakt

25 november 2020

Licentiatseminarium inom Infrainformatik: Leonid Sedov

kl. 13.15 – 17.00 Zoom eller TPM51, Täppan, Campus Norrköping. Om du inte har möjlighet att delta online kontakta Viveka Nilson för deltagande fysiskt.

Leonid Sedov, vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin licentiatavhandling med titeln “Handling Demand-capacity Imbalances in Aerial Vehicle Traffic”.  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Joost Ellerbroek, Delft University of Technology, Nederländerna. Handledare är Valentin Polishchuk, biträdande professor.

Kontakt

Nyheter
Visa/dölj innehåll

Media om ITN och Campus Norrköping
Visa/dölj innehåll

Artiklar som andra skrivit, med koppling till ITN eller Campus Norrköping. För tips och synpunkter på urval,  kontakta Thor Balkhed.

Tolv forskningsprojekt får stöttning av SSF

Läs mer

Campus Norrköping skramlar till Musikhjälpen

Laith Oudah och Alice Ingå är några av studenterna på Campus Norrköping som har startat insamlingen Campus skramlar. Detta för att samla in pengar till Musikhjälpen.

Läs mer

Organiskt batteri kan användas som powerbank till bilen

Forskare vid Linköpings universitet har tagit fram det första organiska batteriet. Det är ett så kallat redox-flödesbatteri som kan lagra vind- och solenergi och det kan användas som powerbank för bilar.

Läs mer

Filmer
Visa/dölj innehåll

Avdelningar
Visa/dölj innehåll

Kontakta oss
Visa/dölj innehåll

Medarbetare

Adress

Postadress

Linköpings universitet
Institutionen för teknik och naturvetenskap
Campus Norrköping
601 74 Norrköping

Besöksadress kansli

ITN
Bredgatan 33
Kåkenhus, plan 5
Campus Norrköping

Telefon, fax och mejl

Telefon: 011- 36 30 00
Fax: 011- 36 32 70
registrator@itn.liu.se