Forskning
Mer än 70 % av bröstcancertumörerna uttrycker östrogenreceptorn (ER), och hormonell behandling har visat sig effektiv för att minska mortaliteten vid bröstcancer. Trots detta kvarstår en betydande risk för sena återfall hos patienter som har genomgått hormonell behandling. Min forskning syftar till att undersöka de molekylära mekanismer som ligger till grund för dessa sena återfall, identifiera patienter med hög risk och föreslå alternativa behandlingsstrategier vid återkommande sjukdom.
Mer specifikt är jag intresserad av:
- Undersöka förekomsten och betydelsen av PIK3CA-mutationer i relation till sjukdomsförlopp och behandlingssvar.
- Utvärdera den prognostiska och terapeutiska betydelsen av tumörinfiltrerande lymphocyter (TILs) genom visualisering och kvantifiering av TILs specifika subpopulationer i tumörvävnad.
- Analysera samspelet mellan ER, tamoxifenbehandling och mekanismerna bakom det som kallas “tumor dormancy” vid ER+ bröstcancer.
Projektledare på Uppdragsutbildningsenheten
Projektledare för uppdragsutbildningar vid Linköpings universitet, där jag skapar samverkan mellan lärare från medicinska fakulteten och olika vårdregioner, företag och andra organisationer. Jag hjälper till att utveckla projekt för att utbilda och kompetensutveckla yrkesverksamma, med fokus på livslångt lärande.
Undervisning och pedagogisk utveckling
Jag handleder läkarstudenter med deras projekt, faciliterar online grupper i den internationella kursen ONL och jobbar som pedagogisk utvecklare vid Didacticum. Sedan 2023 sitter jag i styrelsen för det svenska nätverket för pedagogisk utveckling inom högre utbildning (Swednet).