Fotografi av Shaofang Gong

Shaofang Gong

Professor

Med erfarenhet från olika kulturer, utbildningssystem och
forskningsområden, önskar jag att bidra till både forskning och
utbildning på mitt älskade Linköpings universitet, som är yngre än jag
men redan ett av toppuniversiteten i världen!

Äldre än ett av världens bästa universitet

Jag leder en grupp som deltar i både forskning och undervisning vid Institutionen för teknik och naturvetenskap vid LiU, Campus Norrköping. 

Mitt forskningsintresse har varit trådlösa system mot hög datahastighet och låg strömförbrukning och resulterat i publikationer, doktorsavhandlingar, patent och ett avknoppningsföretag.

Jag är ansvarig för forskargruppen Kommunikationselektronik vid LiU, Campus Norrköping. Mitt forskningsintresse har varit radiofrekvenselektronik för trådlösa system. Tillsammans med kollegor och studenter har jag studerat och utvecklat nya typer av trådlösa system för hög datahastighetskommunikation och trådlösa sensornätverk för Sakernas internet – Internet of Things.

Vår grupp har duktiga lärare och forskare med expertkunskaper i antenn- och radiodesign, radiokrets- och systemdesign, och digital signalbehandling. Vi har ett laboratorium med avancerade anläggningar för radio och mikrovågskretsdesign och mätning, och ett laboratorium för tillverkning av kretskort som används för både forskning och studentprojekt.

Vi bygger också ett laboratorium för att testa elektromagnetisk kompatibilitet. Kort sagt har vi etablerat en unik forsknings- och utbildningsmiljö inom trådlösa system för hög frekvens, hög datahastighet och sensornätverk. 

Du är välkommen att kontakta oss för mer information, jobba med oss eller diskutera eventuella samarbeten! 

Shafang Gong samtalar med Norrköpings kommunalråd Lars Stjerquist under en demonstration av Smart Stad-projektet

Shaofang Gong samtalar med Norrköpings kommunalråd Lars Stjernquist under en demonstration av Smart Stad-projektet.

PublikationerVisa/dölj innehåll

2021

2020

Relaterat InnehållVisa/dölj innehåll

Min forskningsgruppVisa/dölj innehåll