Fysik, elektroteknik och matematik (FEM)

Fysik, elektroteknik och matematik

Vi bedriver forskning och forskarutbildning inom kommunikationselektronik, matematik, ingenjörsdidaktik, fysikalisk elektronik och nanoteknologi, samt grundutbildning inom fysik, elektroteknik, systemteknik och matematik. Forskningen sker ofta i tät samverkan med näringsliv och är då behovsdriven. Vår utbildning omfattar såväl grundläggande matematik, fysik etc, som inriktningskurser inom exempelvis trådlös kommunikation och solceller för blivande civilingenjörer.

Kalender

25 april 2024

Workshop AI4Ma - AI-baserat interaktivt, individuellt och illustrativt lärande i matematik

kl. 15.00 – 16.30 Sal TP1, Täppan, Campus Norrköping

Projektet AI4Ma är ett samarbete mellan ITN och Ebersteinska gymnasiet med finansiering från Norrköpingsfonden och syftar till att ta fram ett AI-baserat digitalt stöd för kursen Matematik 3c. För program och anmälan se länk nedan. Sista anmälningsdag 22 april.

Kontakt

Nyheter

Bild av en sida i Elektroniktidningen

Mångsidig sensorlåda för smarta digitaliseringslösningar

Olika tekniska lösningar för IoT, AI och molntjänster har funnits länge, däremot är verkligt teknologidrivna applikationer med stor produktionsvolym fortfarande ovanliga. Detta skriver fyra LiU-forskare i Elektroniktidningen.


Länk till artikeln
Gåva till Lithe El

LiU-studenter får senaste tekniken för bilautomation

Det är elektronikföretaget Actia i Linköping som skänkt plattformen till LiTHe-El Studentföreningen för elektronikintresserade i Norrköping.

Martin Rantzer och Sofia Jarl.

Bättre ljud på bussen när Norrköping stöttar forskare

Genomtänkta ljud för passagerarna i kollektivtrafiken. Det är målet för ett av tre LiU-projekt som får ekonomiskt stöd av Norrköpings kommun.

Organisation