06 november 2023

Spelfestivalen Linköping Game Week drar snart i gång och årets vinnare i spelutvecklingstävlingen LiU Game Awards koras den 22:a november. I dag presenterades de tio finalisterna! 

Bild fotad i en mörk lokal där en person står på en scen framför en sittande publik.
Framförande under LiU Game Conference 2022.

Studenttävlingen LiU Game Awards är numera en del av Linköping Game Week som i år äger rum den 20 - 26 november. Veckan bygger på tre teman: Learn, Game och Work. Tanken är att utforska spelvärldens många olika värden som till exempel fritidsaktivitet, utbildningsmöjlighet och potential på arbetsmarknaden.

LiU Game Awards lockar bland annat talanger från kursen i spelprogrammering TDDD23. Det prestigefyllda förstapriset är 20 000 kronor, avsedda för att fullfölja och lansera det vinnande spelet. Vinnaren får också unik rådgivning från speldesigners bakom det framgångsrika spelet Core Keeper.

De tre topplacerade finalisterna får välja varsin spelkonsol. Alla finalister erbjuds också kostnadsfri rådgivning av East Sweden Game.

Det är gratis inträde till LiU Game Awards men anmäl dig gärna i förväg genom detta formulär. Efter prisutdelningen kan du testa finalisternas spel och nätverka med branschfolk och entusiaster. Ceremonin äger rum kl.16-17.30 i Studenthuset, Linköpings universitet.

Se finalisternas bidrag!

Linköping Game Week är ett samverkansprojekt mellan Kultur- och fritidsförvaltningen i Linköpings kommun och East Sweden Game.

Mer om LiU Game Awards 2023 och kvällens program

Senaste nytt från LiU

Porträtt av kvinna (Seetha Murty)

Två förkämpar för barnen blir hedersdoktorer

Den indiska rektorn Seetha Murty har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med barns och ungas lärande. Den amerikanska professorn Cindy W. Christian har ägnat sin karriär åt att utveckla omhändertagandet av misshandlade barn.

Linköpings Studentsångare går i fängelse

I tre terminer har Jakob Grubbström som frilansare lett körsång med intagna på Skänningeanstalten. Som Director Musices på LiU tar han nu Linköpings studentsångare med sig in i fängelset.

Studenter på campus.

Ökat söktryck till LiU

Intresset för att studera vid LiU ökar, i flera fall rejält. Det visar siffrorna när anmälan till höstterminen stängde vid midnatt den 15 april.