06 november 2023

Spelfestivalen Linköping Game Week drar snart i gång och årets vinnare i spelutvecklingstävlingen LiU Game Awards koras den 22:a november. I dag presenterades de tio finalisterna! 

Bild fotad i en mörk lokal där en person står på en scen framför en sittande publik.
Framförande under LiU Game Conference 2022.

Studenttävlingen LiU Game Awards är numera en del av Linköping Game Week som i år äger rum den 20 - 26 november. Veckan bygger på tre teman: Learn, Game och Work. Tanken är att utforska spelvärldens många olika värden som till exempel fritidsaktivitet, utbildningsmöjlighet och potential på arbetsmarknaden.

LiU Game Awards lockar bland annat talanger från kursen i spelprogrammering TDDD23. Det prestigefyllda förstapriset är 20 000 kronor, avsedda för att fullfölja och lansera det vinnande spelet. Vinnaren får också unik rådgivning från speldesigners bakom det framgångsrika spelet Core Keeper.

De tre topplacerade finalisterna får välja varsin spelkonsol. Alla finalister erbjuds också kostnadsfri rådgivning av East Sweden Game.

Det är gratis inträde till LiU Game Awards men anmäl dig gärna i förväg genom detta formulär. Efter prisutdelningen kan du testa finalisternas spel och nätverka med branschfolk och entusiaster. Ceremonin äger rum kl.16-17.30 i Studenthuset, Linköpings universitet.

Se finalisternas bidrag!

Linköping Game Week är ett samverkansprojekt mellan Kultur- och fritidsförvaltningen i Linköpings kommun och East Sweden Game.

Mer om LiU Game Awards 2023 och kvällens program

Senaste nytt från LiU

En man i kostym håller en grön växt i handen.

LiU med i megastudie om klimatbeteende

Vilket är bästa sättet att få oss människor att bete oss mer klimatvänligt? Forskare vid Linköpings universitet och Karolinska institutet har bidragit till en världsomspännande studie för att ta reda på det.

LiU-flaggor framför Kårallen på Campus Valla.

Distanskurser ökar mest när antagningen till hösten är klar

Det första antagningsbeskedet är här. LiU fortsätter att locka studenter och framför allt antagningen till fristående kurser och utbildningar på distans har ökat sedan tidigare år.

Möjligt att förutse nervskador av cancerbehandling

Många kvinnor som behandlats för bröstcancer med en typ av cytostatika, taxaner, får ofta biverkningar på nervsystemet. Nu har forskare vid LiU utvecklat ett verktyg som kan förutsäga hur stor risken är för den enskilda individen.