Möbeldesign, 180 hp

Use it, break it, fix it and repeat – designa cirkulärt och renoveringsbart - Examensarbete 16 hp

I mitt arbete utforskar jag renoveringsbarhet och design. Design kan lätt bli reducerad till det färdiga resultatet. Det blir bara ett vackert objekt som när det slitits ut slängs. Vi designers har ett ansvar för att skapa bra design som hjälper människor att göra kloka val. Redan i designfasen ska vi undersöka det trasiga och se hur det kan bli ett pedagogiskt material för användaren och tillverkaren. Hur påverkas designen om man från början fokuserar på möjligheten att renovera möbeln och att den får en lång livslängd? Kommer det begränsa designprocessen eller blir det ett tydligt mål att arbeta emot?

www.tobiasflodstrom.com

Instagram: @tobiasform

 

Kollektion Linje M: stol Barbro, fåtölj Lotta, sideboardhylla Malin. Mattor och korkpelare från Ogeborg.

Foto: Tony Ottosson

 

Stol Barbro är stapelbar. Klädseln är löstagbar med dragkedjor för att enkelt kunna tapetsera om eller tillåta att bytas efter stil och behov.

Foto: Tony Ottosson


Fåtölj Lotta är en fåtölj som är ärlig med tapetseringen och materialen. Nozagen är synlig och klädseln är löstagbar och fästes med dragkedjor. Kan skruvas isär för att lätt kunna renoveras.

Foto: Tony Ottosson

 

Sideboardhyllan Malin är en ren systemmöbel som kan staplas och bli en större möbel. Del av designat system. Kan skruvas isär för att lätt renoveras.

Foto: Tony Ottosson

 

Designer Tobias Flodström sittandes i fåtölj Lotta. Kollektion Linje M: stol Barbro, fåtölj Lotta, sideboardhylla Malin. Mattor och korkpelare från Ogeborg. 

Foto: Tony Ottosson

Vårutställning 2020

Organisation