Möbelsnickeri, 180 hp

Examensarbete - 25 lika – 25 olika

Jag växlar gärna mellan analoga och digitala tekniker. Mina mönster och motiv tar jag fram genom att arbeta med en digital penna på skärm. I det här arbetet har jag avgränsat mig till att dekorera 25 likadana skåp på olika sätt. Inspiration hittar jag överallt, när man sätter på sig ”mönsterglasögonen” ser man plötsligt mönster i allting man har omkring sig.

I det här arbetet har jag undersökt lasergraveringens möjligheter genom att först göra ett stort antal tekniska tester utifrån de inställningar som går att göra. Slutsatserna från dessa tester har givit mig de verktyg jag behöver för att lasergravera mina motiv återgivet så som jag önskar men jag kan också omvänt skapa bilder på ett planerat sätt för att sedan använda laserns funktionalitet för att styra det slutgiltiga uttrycket.

Mail: linda.skerfving@gmail.com
Instagram: skervingstal

Linda Skerfving Stål examensarbete, Malmstens Campus Lidingö Foto Anders och Mia

Linda Skerfving Stål examensarbete, Malmstens Campus Lidingö Foto Anders och Mia

Linda Skerfving Stål examensarbete, Malmstens Campus Lidingö

Avancerad möbel - Gesäll - SAGA

Skåpet Saga handlar om det viktiga i livet som skänker glädje och ro. Formgivningen är inspirerad av min dotters naiva drömlika barnteckningar. Tjuvkika in genom gluggarna, och förnim vad som finns där inne. Öppna skåpet och gå på upptäcktsfärd. Dra i kläppen och klockan klingar försiktigt. Lyft på vakttornet och hämta nyckeln till skrinet där två väktare vakar över dina drömmar och minnen. Placera något värdefullt för dig innanför valven eller låt det bara vara en plats för livets glädjeämnen. I skåpet finns också ett uttagbart arkiv med två lådor. Det är fäst i en hög benställning som symboliserar berget som bär upp slottet eller dina drömmar men det går även att lyfta ner. Det är en plats som ska påminna dig om vad som är viktigt och om vad som får dig att må bra, vad som skänker glädje och energi. Här förvarar du dina dagdrömmar eller fina minnen, symboliskt eller fysiskt.

Design: Kristina Englund och Linda Skerfving Stål 

Vårutställning 2023

Organisation