LiU-Livet

En podcast om livet på och efter Linköpings universitet

Kanalbild för podcasten LiU-Livet. LiU-Livet är en podcast om livet på och efter Linköpings universitet. Du får möta studenter och alumner från olika utbildningar på LiU. Tillsammans berättar och delar de med sig av sina erfarenheter och upplevelser.

Du kan lyssna direkt på podcasten här på sidan men LiU-Livet finns också på plattformar som Apple Podcasts, Spotify och Google Podcasts. Missa därför inte när nästa avsnitt släpps genom att söka och följ LiU-Livet i din podcastspelare.

Programledare för LiU-Livet är Isabelle Strömstedt.

LiU-Livet på Apple Podcasts
LiU-Livet på Spotify
LiU-Livet på Google Podcasts

"Njut av LiU-Livet"

Profilbilder på avsnittsgäster Ivan och Amanda. I det tredje avsnittet av LiU-Livet får du träffa studenten Ivan som läser Högskoleingenjörsprogrammet i Byggnadsteknik och Amanda som har läst Mijlövetarprogrammet och jobbar som specialist inom cirkulär ekonomi på Sweco.

Både Ivan och Amanda brinner för sina ämnen och delar med sig av vad utbildningar gett dem. Det blir tips på vad man ska tänka på som blivande student och hur enkelt det faktiskt kan vara att studera som småbarnsförälder.

”Det roligaste är en svår uppgift som man får lösa tillsammans”

Profilerbilder av gästerna Julia och Anna som medverkar i avsnitt två av LiU-Livet.I det andra avsnittet av LiU-Livet får du träffa studenten Julia som läser Civilingenjörsprogrammet i medieteknik och Anna som jobbar på Visualiceringscenter i Norrköping och som tidigare läst programmet Kommunikation, samhälle och medieproduktion på LiU.

Det blir ett samtal om studentlivet på LiU i allmänhet och på Campus Norrköping i synnerhet. Julia och Anna berättar om vad de tagit med sig från sin tid på LiU och hur man ska tänka när man väljer utbildning och jobb.

"Om man kommer in klarar man nog av det"

Porträttbild på programledare Isabelle Strömstedt tillsammans med gästerna Stina Amundsson och Simon Hellström.Programledare Isabelle Strömstedt tillsammans med gäster Stina Amundsson och Simon Hellström.Att plugga kan vara fantastiskt, roligt och utmanande. Detsamma gäller när man sedan ska ta klivet ut i arbetslivet.

I det första avsnittet av LiU-Livet får du träffa studenten Stina som designat sin egen utbildning och plockat ihop en examen med fristående kurser och alumnen Simon som jobbat lite mer än ett år som psykolog. De pratar om hur det egentligen var när de började plugga, tentastress, det underbara med studentlivet och det läskiga i att börja jobba.

Podcasts från LiU