Psykoterapeutprogrammet - information till dig som är antagen

Hanna Söderquist

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till psykoterapeutprogrammet vid Linköpings universitet (LiU). Vi ser fram emot att träffa dig och att tillsammans med dig göra din studietid utvecklande, utmanande, lärorik, spännande och rolig.

Upprop, som är obligatoriskt, äger rum onsdagen den 2 februari kl 09.15 i sal SH62, Studenthuset. Undervisning pågår första dagen fram till kl 16.00. Eventuella reserver kallas per telefon efter uppropet.

Upplägg på utbildningen: Programmet är schemalagt onsdag till torsdag, ojämna veckor med start v. 5. Under termin 2-5 så kan även en fredag tillkomma några gånger per termin. Utbildningen utgår från problembaserat lärande (PBL) och det finns ingen fast litteraturlista inför varje kurs. Ni kommer få mer information och introduktion av detta i början på utbildningen.

Innan uppropet ka du ha tittat på videon via denna länk: Problembaserat lärande (PBL)

 

Studieinformation

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom Studentwebben, student.liu.se. På studentwebbens startsida finns ingångar till ett antal system du kommer att använda som student, bland annat schemasystemet. Scheman för vårterminen publiceras den 21 december och du kan söka på kurskoder för att få fram schemat för varje kurs.

Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemauppdateringar som du kan koppla till kalendern i din mobiltelefon.

Den första kursen på programmet är:

Generella perspektiv på psykoterapi som behandlingsmetod för psykisk ohälsa i klinisk praktik, 15 hp (748A39)


Checklista

Kontakt

Antagen till LiU