Kompletterande pedagogisk utbildning (60 hp) - information till dig som är antagen

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Linköpings universitet. Här får du kort information om din första tid på programmet.

Tacka ja, LiU-ID och registrering

För att ta din plats i anspråk måste du registrera dig på utbildningen.

 1. Tacka ja
  Du måste tacka ja till din plats senast den 22 juli på antagning.se. Har du blivit antagen i urval 2 eller senare, eller gjort en sen anmälan behöver du inte svara på antagningsbeskedet. Om du vill lämna återbud efter 28 juli måste du vända dig till uv-studadm@liu.se. Ange namn, personnummer och vilken utbildning det gäller.
 2. Aktivera ditt LiU-ID
  Inför terminsstarten ska du som ny student aktivera ditt LiU-ID. Ett LiU-ID är ditt användarnamn som du använder till våra digitala tjänster. Gå in på minit.liu.se/account och följ instruktionerna på sidan för att aktivera ditt LiU-ID. Detta går att göra från och med 8 augusti.
 3. Registrera dig
  Du måste registrera dig för att inte förlora din studieplats, och för att kunna delta i undervisning och examination. Du kan registrera dig mellan den 15 augusti och 23 augusti klockan 13:00. Logga in på Ladok och registrera dig.
  Om du hunnit aktivera ditt LiU-ID och registrerat dig och sedan kommer på att du inte vill ha din plats måste du skicka ett mail till uv-studadm@liu.se. Ange namn, personnummer och vilken utbildning det gäller.
 4. Läs hela checklistan för dig som är ny student.

Programintroduktion och kursstart

Programintroduktion

Välkommen på programintroduktion tisdag 23 augusti klockan 10:15-12:00 på Campus Valla, I-huset sal I:206.

På introduktionen går vi igenom utbildningens upplägg, regler kring ämneslärarexamen och behörigheter, VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och mycket annat viktigt för att du ska få en så bra studiestart som möjligt.

Vi kommer också gå igenom registrering, LiU-ID, LiU-kort och lärplattformen Lisam.

Välkommen att fika med oss från klockan 9:30 utanför sal I:206, vi bjuder på kaffe/te och smörgås.

Kursstart

Första kurstillfället äger rum tisdagen den 23 augusti klockan 13:15-17:00 på Campus Valla, I-huset sal I:206.

Kursstart av kursen Utbildningsvetenskaplig kärna I (9KAA01), sker samma dag som programintroduktionen och fortsätter även onsdagen den 24 augusti klockan 8.15-15.00 på Campus Valla. Kursens studiehandledning finns under fliken övriga dokument veckan innan kursstart, där du också hittar kursintroduktionerna (se länken för kursen).

Stor del av undervisningen kommer ske digitalt. De digitala passen kräver att du har tillgång till dator med mikrofon och gärna en webbkamera. För att det ska fungera bra så behöver du ha stabil internetuppkoppling.

Under de första ”campusdagarna” måste du delta aktivt eller anmäla frånvaro annars blir du avregistrerad från utbildningen. Frånvaro meddelas till linda.alm@liu.se.

Kurserna du ska läsa höstterminen 2022 är:

Schemalagd undervisning

Utbildningen ges på helfart och har schemalagd undervisning ca två dagar i veckan. Däremellan krävs det arbete med självstudier, grupparbeten och kursuppgifter. Mycket undervisning går att genomföra på distans, men det är också nödvändigt att träffas för att göra vissa moment på plats och för att känna in läraryrket. Notera därför de gånger du ska vara på plats i Linköping. Under VFU-kursen ska du vara på plats heltid på din skola varje vardag.

 • Schema för hela höstterminen publiceras på webben fredagen den 15 juli i TimeEdit. Observera att dagar och tider kan ändras.
 • Kursplan, litteraturlista med mera hittar du på Studieinfo.

Campusdagar

Nedan ser du de dagar som du under hösten ska vara på Campus Valla, Linköping.

Utbildningsvetenskaplig kärna I

 • Tis 23/8, kl 9:30–17:00 Campus Valla, (inleder med fika och programintroduktion)
 • Ons 24/8, kl 8:15–15:00 Campus Valla
 • Måndag 3/10, kl 10:15–17:00 Campus Valla (kl 9:30 uthämtning av LiU-kort, Infocenter, Studenthuset)

Ämnesdidaktik och ämnesstudier ma/no/tk I

 • Tisdag 4/10, kl 9:15-15:00 Campus Valla

VFU I (praktik)

 • På plats på din skola varje dag. Mer information kring VFU-placering kommer vid terminsstart.

Utbildningsvetenskaplig kärna II

 • Mån 5/12, kl 10:15-17:00 Campus Valla
 • Tisdag 6/12, kl 8:15-15:00 Campus Valla

Schema, litteraturlistor och kursinfo

Tips till dig som ny student