Biblioteket online

Som LiU-student eller LiU-anställd har du tillgång till bibliotekets e-resurser dygnet runt. Här hittar du information om hur du loggar in och får tillgång till artiklar, e-böcker och databaser.

Åtkomst av e-resurser hemifrån

Du kommer åt bibliotekets e-resurser via webbplatsen, exempelvis via ingången Databaser, någon av ämnesguiderna eller i söktjänsten UniSearch.

Studenter och anställa vid Linköpings universitet kommer åt bibliotekets e-resurser utanför LiU:s nätverk genom inloggning med LiU-ID. När du klickat på länken till en specifik e-resurs får du upp en ruta där du uppmanas att logga in. Det är där du fyller i ditt LiU-ID och lösenord.

LiU-ID:t består av de första bokstäverna i ditt förnamn, följt av de första bokstäverna i ditt efternamn, plus en sifferkombination. Exempelvis:
jambo007

Åtkomst med tillägg i webbläsarenVisa/dölj innehåll

Ett alternativ till att logga in med LiU-ID för att komma åt bibliotekets e-resurser utanför campus är att installera något av följande tillägg i din webbläsare.

När du har hittat en resurs som du vill komma åt klickar du på tillägget, så laddas sidan om via bibliotekets proxytjänst. Ibland måste du ladda om sidan själv.

• Installera EZProxy Redirect
  • Högerklicka på bokikonen som dyker upp intill adressfältet i Chrome och välj "Alternativ"
  • Välj "Linköping University" i menyn "Select School"

• Installera EZProxy Redirect Foxified
  • Gå in i menyn "Tillägg" i Firefox och välj "Inställningar" för EZProxy EZProxy Redirect Foxified
  • Välj "Linköping University" i menyn "Select School"

Vanliga frågor kring e-resurserVisa/dölj innehåll

Hur tar jag reda på vilka e-resurser som finns i fulltext?

Jag är ny student vid LiU. Vad måste jag göra för att få tillgång till bibliotekets e-resurser?

Kan jag komma åt bibliotekets e-resurser med hjälp av VPN?

Det fungerar inte att komma åt e-resurser, trots att jag ska ha tillgång. Vad ska jag göra?

Hur kommer jag åt e-resurser om jag inte är student eller anställd vid LiU?

Om du inte hittar svaret på din fråga eller vill felanmäla någon av våra e-resurser är du välkommen att höra av dig till:
biblioteket@liu.se

Video: Tillgång hemifrånVisa/dölj innehåll

Tillgång hemifrån

Se en film om hur du får tillgång till bibliotekets e-resurser.

Tjänster onlineVisa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll