Att plugga på Campus Norrköping är mer än att bara skaffa en utbildning – det är en chans att göra skillnad och utvecklas tillsammans med andra i en kreativ och välkomnande miljö. Universitetsområdet ligger mitt i Norrköpings historiska stadskärna, där innovation och industri har präglat området i århundraden.

Här får du inte bara kunskap, utan också möjlighet att se hur det du gör faktiskt påverkar samhället. Många av utbildningarna ger dig chansen att jobba med verkliga projekt tillsammans med företag, forskare och organisationer som bidrar till en hållbar och bättre framtid.

Det bästa med att plugga här är att du blir del av en gemenskap med andra som också vill utvecklas och skapa något meningsfullt. Oavsett om det handlar om att lösa samhällsutmaningar, utveckla ny teknik eller bidra till mer hållbara städer, möter du smarta och inspirerande människor som är lika engagerade som du. Projekten du deltar i är ofta tvärvetenskapliga, vilket betyder att teknologer, humanister och samhällsvetare jobbar ihop. Det ger dig en bredare syn på hur världen fungerar och stärker din förmåga att samarbeta och tänka nytt.

Välkommen hit!

Plugga i Norrköping

Mer än plugg

Vi är kända för vårt studentliv där du kan engagera dig i föreningar, spetsa CV:t eller bara umgås med vänner på alla möjliga och omöjliga sätt.

Bostadsgaranti

Studentbo har bostadsgaranti för dig som blivit antagen till en utbildning vid Campus Norrköping. Det innebär att du tryggt och enkelt kan tacka Ja.

Nära till allt

Campus ligger mitt i centrum. Nära till stadens fantastiska kultur- och nöjesliv, men också till vatten- och grönområden. Här har du gångavstånd till det mesta.

Livet på Campus

Vill du skapa nya lösningar som kan förändra världen? Då är Campus Norrköping rätt plats för dig!

På Campus Norrköping ligger teknikutvecklingen i framkant. Här finns möjlighet att experimentera med de senaste innovationerna inom till exempel AI, visualisering och miljöteknik. Men det handlar inte bara om att utveckla teknik – det handlar också om att lösa frågor som verkligen betyder något för människor och samhället, som klimatförändringar, urbanisering och social rättvisa.

Studierna sker i en atmosfär där det känns tryggt att prova och misslyckas. Lärarna och forskarna här är inte bara kunniga – de är också stöttande och motiverade att hjälpa dig växa. Istället för att konkurrera med andra handlar det om att hjälpas åt och bygga upp varandra. Du blir del av en kultur som uppmuntrar till kreativitet, samarbete och lärande.

Att börja studera på Campus Norrköping är därför perfekt om du vill göra något som spelar roll, växa som person och samtidigt vara en del av en härlig och öppen gemenskap. Det är en plats där du kan vara dig själv, testa nya idéer och lägga grunden för en framtid där just du kan påverka. Vill du utvecklas och skapa förändring – då är detta rätt plats för dig!

Det här är Campus Norrköping

Sveriges vackraste campus ligger mitt i Norrköpings stadskärna, följ med till platsen som blir en central del i ditt kommande liv som student.

Bo och leva i Norrköping

Utbildningsprogram vid Campus Norrköping

Arbetsterapeutprogrammet, 180 hp

Arbetsterapeuter arbetar med hälsa och utveckling för personer i alla åldrar som på grund av sjukdom, skada eller av andra orsaker upplever begränsningar i sina vardagsaktiviteter.

Civilingenjör i elektronik och systemdesign, 300 hp

Elektronik och elektroniksystem är avgörande för den snabba teknikutvecklingen där alltmer digitaliseras och elektrifieras. Efter examen arbetar du med hård- och mjukvara för att lösa utmaningar i många olika branscher.

Civilingenjör i kommunikation, transport och samhälle, 300 hp

Självkörande fordon, automatiska lager och uppkopplade hushållsapparater – behovet är stort av fler civilingenjörer i kommunikation, transport och samhälle som leder utvecklingen mot smartare och mer hållbara transport- och logistiksystem.

Civilingenjör i medieteknik och AI, 300 hp

Programmet för dig som vill lära dig utveckla tekniken bakom nästa generations digitala medier. Här får du utforska din kreativitet med hjälp av AI, datorgrafik, programmering och visualisering för att skapa innovativa lösningar med användarfokus.

Flygtransport och logistik, kandidatprogram, 180 hp

Det sker en spännande utveckling inom flyget. Vi kommer kunna flyga utan att belasta miljön och använda taxi-drönare för att undvika trafikstockningar. Nu behövs det personer med bred logistisk kompetens och spetskunskaper i den senaste tekniken.

Förskollärare, 210 hp

Som förskollärare får du följa och stödja de yngsta barnen i deras utveckling – från de första orden tills det är dags att börja skolan. Du står för fantasi och lekfullt lärande, oavsett om det handlar om matematik eller att försöka läsa och skriva.

Grafisk design och kommunikation, kandidatprogram, 180 hp

Kandidatprogrammet i grafisk design och kommunikation passar dig som vill bli en tekniskt skicklig designer och kommunikatör med kompetens att möta en snabbt föränderlig medie- och kommunikationsbransch.

Grundlärare i fritidshem, 180 hp

Som grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem får du det bästa av två världar – i skolan är du lärare i musik, bild eller idrott och på eftermiddagen är du en viktig närvarande vuxen som är skicklig på barns kommunikation, fritid och kultur.

Grundlärare i förskoleklass och årskurs 1-3, 240 hp

Som barnens allra första lärare är du en nyckelspelare i skolan och får möta nyfikna elever som går igenom en enorm utveckling. Det här är utbildningen för dig som gillar att bygga från grunden.

Globala studier, kandidatprogram, 180 hp

Vill du arbeta med internationella frågor lokalt och globalt? Vill du bidra till global rättvisa och förståelse mellan människor, grupper och organisationer i olika delar av världen? Då är kandidatprogrammet i globala studier en utbildning för dig!

Högskoleingenjör i byggnadsteknik, 180 hp

Här lär du dig de senaste metoderna och teknikerna som används inom byggbranschen. Som byggingenjör bygger du framtidens samhälle och skapar en hållbar, funktionell och vacker livsmiljö för alla.

Kommunikation, samhälle, medieproduktion - kandidatprogram, 180 hp

I dag behövs du som kan arbeta på tvären med olika medier: sociala medier, poddar, traditionella press-/etermedier och rumsliga medier som event och utställningar. Du lär dig mediehantverket, att driva projekt och att undersöka och förstå samhället.

Miljö, klimat och hållbar utveckling, kandidatprogram, 180 hp

Intresserad av miljö, klimat och hållbar utveckling? Utbildningen är ett självklart val om du vill bli attraktiv på den växande arbetsmarknaden kring att minska klimatpåverkan, förbättra miljön och skynda på en hållbar omställning.

Samhällets logistik, kandidatprogram, 180 hp

Rätt sak på rätt plats vid rätt tillfälle – det är logistik. Som logistiker optimerar du flödet av varor, tjänster och information. Utbildningen placerar dig mitt i den snabba utvecklingen inom e-handel och planering av flöden i framtidens städer.

Samhälls- och kulturanalys, kandidatprogram, 180 hp

På Samhälls- och kulturanalys står det moderna samhället och hur det förändras i fokus. Du får kunskaper om människors livsvillkor och om politiska, sociala och etniska identiteter och konflikter.

Sjuksköterskeprogrammet, 180 hp

Som sjuksköterska ansvarar du för att vårdtagare och närstående ska känna sig trygga och omhändertagna och få den vård de behöver. Du leder och planerar omvårdnadsarbetet i teamet.

Socionom, 210 hp

Hur uppstår sociala problem? Vad betyder det sociala samspelet för människors utveckling? Socionomprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med välfärdsfrågor och social förändring.

Tekniskt-naturvetenskapligt basår, 60 fup

Vill du studera vidare inom teknik eller naturvetenskap men saknar behörighet? Läs ett basår och få en garantiplats på våra ingenjörsprogram!

Masterprogram (fördjupningsprogram)

Ageing and Social Change, masterprogram, 120 hp

Åldrande är en av de stora utmaningarna för individer och institutioner i dagens föränderliga samhällen. Åldrande samhällen kräver ökad förståelse kring samhälls- och tvärvetenskaplig forskning samt kunskap om lämpliga policys för hållbara samhällen.

Computational Social Science, masterprogram, 120 hp

Hur sprids nya idéer? Hur blir städer segregerade? I det här programmet lär du dig att samla in komplexa data och att använda avancerade beräkningsmetoder för att besvara dessa och andra socialt viktiga frågor.

Digitaliserat byggande, masterprogram, 120 hp

Detta masterprogram, utvecklat tillsammans med byggbranschens olika aktörer, ger dig breda kunskaper i digitalisering och hur den kan användas för att effektivisera byggandets planering, produktion och försörjning.

Ethnic and Migration Studies, masterprogram, 120 hp

Arbeta med brännande samtidsfrågor om etnicitet och migration. Programmet behandlar migrationens orsaker samt dess konsekvenser för föreställningar om etnicitet, genus, arbete, medborgarskap, hälsa, välfärd och kulturellt skapande.

Intelligent Transport Systems and Logistics, masterprogram, 120 hp

Fokuserar på hur modern informations- och kommunikationsteknologi kan användas för att utveckla miljöeffektiva och säkra transport- och logistiksystem. Efter examen kan du jobba som trafikplanerare, logistikingenjör eller logistics manager.

Pedagogiskt arbete/Yngre barns lärande/Specialpedagogik, masterprogram, 120 hp

Vill du fördjupa dig och komma längre när det gäller lärande och undervisning i olika lärmiljöer? Är du intresserad av pedagogiskt ledarskap? Eller vill du ta första steget mot en forskarkarriär?

Mötesplatser

Aktuellt på Campus Norrköping

Nyheter

Gruppbild i gammaldags, vackert möblerat rum

Norrköpingsstipendier till utomhusbio, myndighetskoll och mycket mer

Ett femtontal studenter och doktorander vid Campus Norrköping var på plats för att ta emot årets Norrköpingsstipendier. De belönades för stort engagemang i både samhället och studentlivet.

Böjbar modul skapar el av värme, eller kyla/värme av el

Tänk dig en flexibel modul som kan göra om spillvärme till el oavsett om underlaget är platt eller böjt. Modulen kan också skapa kyla eller värme från el. Nu har en sådan utvecklats på LiU.

Mötesdeltagare runt ett bord

Premiär för investerarnätverk i Norrköping – 9 innovativa bolag pitchade

I september möttes investerare och företag i teknikens framkant under premiären av ett nytt investerarnätverk i Norrköping. Syftet med nätverket är att lyfta fram Norrköpings starka innovationsmiljö och attrahera kapital till lokala företag.

Kontakt - och besöksinformation

Infocenter

Telefon (LiU:s växel): 013-28 10 00. 
Öppet vardagar klockan 8.00-16.30

E-postinfocenter@liu.se
Kontaktformulär

Besök Infocenter

Kåkenhus, Bredgatan 33.
Öppet vardagar klockan 9.00-16.00

Postadress

Linköpings universitet
Campus Norrköping
601 74 Norrköping

Övriga campus