5000 studenter mitt i staden

Campus Norrköping har flera gånger omnämnts som Sveriges vackraste campus. Det ligger mitt i centrum i det så kallade Industrilandskapet precis vid Motala ström. De gamla byggnaderna har fyllts med nytt innehåll och vattnet sätter sin prägel på hela området.

Här finns drygt 5000 studenter som studerar exempelvis vård, kommunikation, pedagogik, medieteknik, elektronik och AI. Utbildningarna ges i nära kontakt med världsledande forskning och många färdiga studenter får mycket framgångsrika karriärer.

På campus råder en familjär stämning och många umgås över programgränserna. Det är nära till stadens fantastiska kultur- och nöjesliv, men samtidigt också till vatten och grönområden. Välkommen hit!

Bostadsgaranti för studenter i Norrköping

Bild på studenter i soffa.
Anna Nilsen
Inför höstterminen erbjuder Studentbo bostadsgaranti för dig som blivit antagen till en utbildning vid Campus Norrköping.

Ett av de största problemen för dig som blivande student är att snabbt få tillgång till en bostad - detta har vi löst!

Studentbo har bostadsgaranti för dig som blivit antagen till en utbildning med studieort Norrköping och som bor lite längre bort från staden. Det innebär att du tryggt och enkelt kan tacka Ja när du blir erbjuden studieplats i Norrköping.

Studentbo erbjuder studentbostäder med närhet till centrum och Campus Norrköping och du kan välja mellan egen lägenhet, korridorsboende och co-living

Läs mer om villkor för Bostadsgaranti och hur du ansöker om boende på Studentbos hemsida

Rundtur på Campus Norrköping

Följ med in på campus

Är du nyfiken på hur det ser ut på Campus Norrköping? Följ med en av våra studenter på en kort rundvandring i byggnaderna Kåkenhus, Täppan och Kopparhammaren för en titt på ett av Sveriges vackraste campusområden.

Studentliv i Norrköping

Familjär stämning

Campus Norrköpings studenter vittnar om den goda sammanhållning som finns över programgränserna på ett lite mindre campus. Det finns gott om föreningar och aktiviteter att engagera sig i, både inom universitetet och i staden. Utbildningsprogrammens sektioner är experter på studentlivet, ta gärna en titt på deras webbplatser för aktuella händelser.

ED - Sektionen för elektronikdesign
GDK - Grafisk Design & Kommunikation
GLO - Sektionen för globala studier
LOGISTIK - Sektionen för logistik
MT - Sektionen för medieteknik
N - Sektionen för byggnadsteknik
Arbetsterapeutsektionen
SSK-N - Sjuksköterskesektionen i Norrköping
MiP - Miljövetarsektionen
NLSek - Norrköpings lärarsektion
SKA - Samhälls- och kulturanalytikernas intresseorganisation
SKuM - Skumsektionen
Socionomsektionen

Bo och leva i Norrköping

Utbildningsprogram vid Campus Norrköping

Civilingenjör och högskoleingenjör

Studenter vid ett bord med stora skärmar där data projiceras i bakggrunden

Civilingenjör i datadriven utveckling, 300 hp

Som chief data officer, produktchef eller data scientist kan du leda framtidens hållbara samhälls- och affärsutveckling. Programmet Datadriven utveckling lär dig hantera storskaliga data för att lösa utmaningar med hjälp av AI och maskininlärning.

Elektronikdesign, laboration i robottillverkning

Civilingenjör i elektronikdesign, 300 hp

Innovativa elektroniksystem är avgörande för teknikutveckling. Från snabbare grafikkort för spel till hårdvara för nästa generations AI. Som civilingenjör i elektronikdesign utvecklar du hård- och mjukvara för att lösa utmaningar i många branscher.

En ung man sätter klossar med olika siffror i träfack, i förgrunden kör en robot

Civilingenjör i kommunikation, transport och samhälle, 300 hp

Självkörande fordon, automatiska lager och uppkopplade hushållsapparater – behovet är stort av fler civilingenjörer i kommunikation, transport och samhälle som leder utvecklingen mot smartare och mer hållbara transport- och logistiksystem.

Civilingenjör i medieteknik, 300 hp

Medieteknikprogrammet är för dig som vill utforska tekniken bakom nästa generations digitala medier. Du lär dig hur avancerad grafik och generativ AI används för att utveckla innovativa lösningar med användaren i fokus.

Högskoleingenjör i byggnadsteknik, 180 hp

Här lär du dig de senaste metoderna och teknikerna som används inom byggbranschen. Som byggingenjör bygger du framtidens samhälle och skapar en hållbar, funktionell och vacker livsmiljö för alla.

Studenter sitter på föreläsning

Tekniskt-naturvetenskapligt basår, 60 fup

Vill du studera vidare inom teknik eller naturvetenskap men saknar behörighet? Läs ett basår och få en garantiplats på våra ingenjörsprogram!

Design och kommunikation

Logistik

Lärarutbildningar

Medicin, vård och hälsa

Miljö och socialt arbete

Masterprogram (fördjupningsprogram)

Suddiga resenärer passerar i terminalliknande hall

Ageing and Social Change, masterprogram, 120 hp

Åldrande är en av de stora utmaningarna för individer och institutioner i dagens föränderliga samhällen. Åldrande samhällen kräver ökad förståelse kring samhälls- och tvärvetenskaplig forskning samt kunskap om lämpliga policys för hållbara samhällen.

Computational Social Science, masterprogram, 120 hp

Hur sprids nya idéer? Hur blir städer segregerade? I det här programmet lär du dig att samla in komplexa data och att använda avancerade beräkningsmetoder för att besvara dessa och andra socialt viktiga frågor.

Digitaliserat byggande, masterprogram, 120 hp

Detta masterprogram, utvecklat tillsammans med byggbranschens olika aktörer, ger dig breda kunskaper i digitalisering och hur den kan användas för att effektivisera byggandets planering, produktion och försörjning.

Flyktingtält på Lesbos, Grekland

Ethnic and Migration Studies, Master's Programme, 120 hp

Arbeta med brännande samtidsfrågor om etnicitet och migration. Programmet behandlar migrationens orsaker samt dess konsekvenser för föreställningar om etnicitet, genus, arbete, medborgarskap, hälsa, välfärd och kulturellt skapande.

Flygbild av stor motorvägskorsning med på- och avfarter

Intelligent Transport Systems and Logistics, masterprogram, 120 hp

Fokuserar på hur modern informations- och kommunikationsteknologi kan användas för att utveckla miljöeffektiva och säkra transport- och logistiksystem. Efter examen kan du jobba som trafikplanerare, logistikingenjör eller logistics manager.

Pedagogiskt arbete/Yngre barns lärande/Specialpedagogik, masterprogram, 120 hp

Vill du fördjupa dig och komma längre när det gäller lärande och undervisning i olika lärmiljöer? Är du intresserad av pedagogiskt ledarskap? Eller vill du ta första steget mot en forskarkarriär?

Mötesplatser

Aktuellt på Campus Norrköping

Kalender

Medborgarskap & digitalisering – en utställning om vardagslivets digitala utmaningar

Det ställs allt större krav på oss som medborgare att kunna hantera olika digitala tjänster, bland annat när myndigheter och andra samhällstjänster övergår till digitala lösningar. Denna utställning handlar om de utmaningar som digitaliseringen medför och grundar sig bland annat på den forskning som bedrivs vid LiU av forskargruppen Digitalisering i nya offentligheter (DINO). Utställningen innefattar även mer lekfulla inslag, såsom ett brädspel på temat digitalisering som tagits fram speciellt för denna utställning. Alla är välkomna!

Börjar 09 februari 2024 kl. 10.00
Slutar 30 april 2024 kl. 16.00
Plats Campus Norrköpings bibliotek, Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt Kerstin Annerbo
011-36 33 44

Disputation i analytisk sociologi: Laura Fürsich

Laura Fürsich, Institutet för analytisk sociologi försvarar sin avhandling med titlen "The Urban Tapestry: Essays on the Relationship Between Social Networks and Residential Segregation". Handledaren är biträdande professor Maria Brandén, Linköpings universitet. Opponent är Assistant Professor Peter Rich, Cornell University, USA. Disputationen hålls på engelska och är öppen för allmänheten. Kontakta Madelene Töpfer för Zoom-länk.

Börjar 19 mars 2024 kl. 13.15
Slutar 19 mars 2024 kl. 17.00
Plats K1, Kåkenhus, Campus Norrköping  och digitalt via Zoom
Kontakt Madelene Töpfer
011-36 32 91
Maria Brandén
011-36 30 38

Spikprat: Ulrika Sultan, IBL

Alla är välkomna när Ulrika Sultan vid Institutionen för Beteendevetenskap och lärande spikar och presenterar sin avhandling "In whose eyes am I technical? Exploring the ’problem’ of the (non)technical girl".

Börjar 21 mars 2024 kl. 15.00
Slutar 21 mars 2024 kl. 15.30
Plats Utanför entrén till Campus Norrköpings bibliotek, Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt Kerstin Annerbo
011-36 33 44

Nyheter

Tegelbyggnad vid vatten.

Ny utbildning sätter storskalig data, AI och omställning i fokus

Hösten 2024 startar LiU en ny civilingenjörsutbildning i Norrköping. Målet är att utbilda framtidens ingenjörer som kan använda AI och storskalig data för att driva ekonomisk, miljömässig eller social omställning.

Värdig utdelning av Campus Norrköping stipendier

I år fick fler studenter än någonsin ta emot stipendier och inta en högtidlig lunch tillsammans med sina givare. De ärades för såväl exjobb utomlands som för sitt engagemang för studentlivet på Campus Norrköping.

Personer runt ett bort tittar på en presentation

Samverkansförsamling med AI-fokus i Wadströmska villan

En torsdagseftermiddag i oktober möttes återigen ledare från näringsliv och myndigheter samt representanter från Norrköpings kommun och LiU för att diskutera samverkansfrågor. Denna gång låg fokus på frågor kring artificiell intelligens (AI).

Kartor över Campus Norrköping

Kontaktuppgifter och besöksinformation

Infocenter

Telefon: 013-28 10 00, vardagar kl. 8.00-16.30
infocenter@liu.se
Kontaktformulär

Öppettider för besök:

Kåkenhus, Campus Norrköping: vardagar kl. 10.00-14.00


Besöksadress

Kåkenhus
Bredgatan 33
602 21 Norrköping

Postadress

Linköpings universitet
Campus Norrköping
601 74 Norrköping

Övriga campus