5000 studenter mitt i staden

Campus Norrköping ligger mitt i centrum i det så kallade Industrilandskapet precis vid Motala ström. De gamla byggnaderna har fyllts med nytt innehåll och vattnet sätter sin prägel på hela området. Här finns omkring 5000 studenter som studerar allt från vård och kommunikation till lärar- och civilingenjörsutbildningar. På campus råder en familjär stämning och många umgås över programgränserna. Det är nära till stadens fantastiska kultur- och nöjesliv, men samtidigt också till vatten och grönområden. Välkommen hit!

Bostadsgaranti i Norrköping

Inför höstterminen erbjuder Studentbo bostadsgaranti för dig som blivit antagen till en utbildning vid Campus Norrköping.

Studentbo har bostadsgaranti för dig som blivit antagen till en utbildning med studieort Norrköping och som bor lite längre bort från staden. Det innebär att du tryggt och enkelt kan tacka Ja när du blir erbjuden studieplats i Norrköping.

Studentbo erbjuder studentbostäder med närhet till centrum och Campus Norrköping och du kan välja mellan egen lägenhet, korridorsboende och komboboende.

Läs mer om villkor för Bostadsgaranti och hur du ansöker om boende på Studentbos hemsida

Rundtur på Campus Norrköping

Följ med in på campus

Är du nyfiken på hur det ser ut på Campus Norrköping? Följ med en av våra studenter på en kort rundvandring i byggnaderna Kåkenhus, Täppan och Kopparhammaren för en titt på ett av Sveriges vackraste campusområden.

Aktuellt på Campus Norrköping

Kalender

Invigning/Visning av utställningen Möbelhistoriska arketyper

Vid Malmstens är kulturhistorien en självklar del i omvärldsspaningen. Med rötterna i traditionen skapas möbler i samtiden med sikte på framtiden. Vad detta kan innebära rent konkret berättar vi om i denna utställning där innehållet hämtats från kursen Möbelhistoriska arketyper, en av de kurser som studenter vid de tre programmen Möbeldesign, Möbelsnickeri och Möbeltapetsering. Leo Johannsson, lektor i möbeldesign och Johan Knutsson, professor i möbelkultur, öppningstalar och guidar i utställningen. Välkommen!

Börjar 05 december 2023 kl. 16.00
Slutar 05 december 2023 kl. 16.30
Plats Kåkenhus (Vid infocenter), Campus Norrköping
Kontakt Tobias Örberg
013-28 25 95

Disputation inom Design: Magnus Nylin

Magnus Nylin, vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln "Flexible Automation in Air Traffic Control Through Adaptation of Human-Automation Collaboration".  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Dr. Ruth Stilwell, Norwich University, USA. Handledare är Jonas Lundberg, LiU.

Börjar 12 december 2023 kl. 09.00
Slutar 12 december 2023 kl. 13.00
Plats Sal K3, Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt Jonas Lundberg
011-36 34 52

Nyheter

Värdig utdelning av Campus Norrköping stipendier

I år fick fler studenter än någonsin ta emot stipendier och inta en högtidlig lunch tillsammans med sina givare. De ärades för såväl exjobb utomlands som för sitt engagemang för studentlivet på Campus Norrköping.

Personer runt ett bort tittar på en presentation

Samverkansförsamling med AI-fokus i Wadströmska villan

En torsdagseftermiddag i oktober möttes återigen ledare från näringsliv och myndigheter samt representanter från Norrköpings kommun och LiU för att diskutera samverkansfrågor. Denna gång låg fokus på frågor kring artificiell intelligens (AI).

En person sitter i ett konferensrum.

Hennes passion – få fler att brinna för hållbarhet

Amanda Borneke hjälper byggföretag att klimatbanta och har blivit branschens egen hållbarhetsprofil. Årets alumn 2023 drivs av när det är tufft och lite uppförsbacke och vägrar se något som omöjligt.

Studentliv i Norrköping

Familjär stämning

Campus Norrköpings studenter vittnar om den goda sammanhållning som finns över programgränserna på ett lite mindre campus. Det finns gott om föreningar och aktiviteter att engagera sig i, både inom universitetet och i staden. Utbildningsprogrammens sektioner är experter på studentlivet, ta gärna en titt på deras webbplatser för aktuella händelser.

ED - Sektionen för elektronikdesign
GDK - Grafisk Design & Kommunikation
GLO - Sektionen för globala studier
LOGISTIK - Sektionen för logistik
MT - Sektionen för medieteknik
N - Sektionen för byggnadsteknik
Arbetsterapeutsektionen
SSK-N - Sjuksköterskesektionen i Norrköping
MiP - Miljövetarsektionen
NLSek - Norrköpings lärarsektion
SKA - Samhälls- och kulturanalytikernas intresseorganisation
SKuM - Skumsektionen
Socionomsektionen

Mötesplatser

Bo och leva i Norrköping

Utbildningsprogram vid Campus Norrköping

Lärarutbildning

Medicin, vård och hälsa

Samhälle och humaniora

Suddiga resenärer passerar i terminalliknande hall

Ageing and Social Change, masterprogram, 120 hp

Åldrande är en av de stora utmaningarna för individer och institutioner i dagens föränderliga samhällen. Åldrande samhällen kräver ökad förståelse kring samhälls- och tvärvetenskaplig forskning samt kunskap om lämpliga policys för hållbara samhällen.

Computational Social Science, 120 hp

Hur sprids nya idéer? Hur blir städer segregerade? I det här programmet lär du dig att samla in komplexa data och att använda avancerade beräkningsmetoder för att besvara dessa och andra socialt viktiga frågor.

Flyktingtält på Lesbos, Grekland

Ethnic and Migration Studies, Master's Programme, 120 hp

Arbeta med brännande samtidsfrågor om etnicitet och migration. Programmet behandlar migrationens orsaker samt dess konsekvenser för föreställningar om etnicitet, genus, arbete, medborgarskap, hälsa, välfärd och kulturellt skapande.

Teknik och naturvetenskap

Studenter sitter på föreläsning

Tekniskt-naturvetenskapligt basår, 60 fup

Vill du studera teknik eller naturvetenskap men saknar behörighet? Då kan du söka till basåret. Det är ett ettårigt kurspaket som ger behörighet på våra ingenjörsprogram.

Civilingenjör i datadriven utveckling, 300 hp

Som chief data officer, produktchef eller data scientist kan du leda framtidens hållbara samhälls- och affärsutveckling. Programmet Datadriven utveckling lär dig hantera storskaliga data för att lösa utmaningar med hjälp av AI och maskininlärning.

Studenter i ekofritt testrum för ljud.

Civilingenjör i elektronikdesign, 300 hp

Innovativa elektroniksystem är avgörande för utvecklingen av framtidens hållbara samhälle. Som civilingenjör i elektronikdesign arbetar du med att designa och tillverka hård- och mjukvara som kan användas för att lösa utmaningar i många branscher.

Kartor över Campus Norrköping

Kontaktuppgifter och besöksinformation

Infocenter

Telefon: 013-28 10 00, vardagar kl. 8.00-16.30
infocenter@liu.se
Kontaktformulär

Öppettider för besök:

Kåkenhus, Campus Norrköping: vardagar kl. 10.00-14.00


Besöksadress

Kåkenhus
Bredgatan 33
602 21 Norrköping

Postadress

Linköpings universitet
Campus Norrköping
601 74 Norrköping

Övriga campus