Campus Norrköping

5000 studenter mitt i staden

Campus Norrköping ligger mitt i centrum i det så kallade Industrilandskapet precis vid Motala ström. De gamla byggnaderna har fyllts med nytt innehåll och vattnet sätter sin prägel på hela området. Här finns omkring 5000 studenter som studerar allt från vård och kommunikation till lärar- och civilingenjörsutbildningar. På campus råder en familjär stämning och många umgås över programgränserna. Det är nära till stadens fantastiska kultur- och nöjesliv, men samtidigt också till vatten och grönområden. Välkommen hit!

Rundtur på Campus Norrköping

Följ med in på campus

Är du nyfiken på hur det ser ut på Campus Norrköping? Följ med en av våra studenter på en kort rundvandring i byggnaderna Kåkenhus, Täppan och Kopparhammaren för en titt på ett av Sveriges vackraste campusområden.

Aktuellt på Campus Norrköping

Disputation inom Naturvetenskapernas och teknikens didaktik: Jörgen Stenlund

Jörgen Stenlund vid Institutionen för teknik och naturvetenskap och Institutionen för beteendevetenskap och lärande, försvarar sin avhandling med titeln "Visualizing the abyss of time: Students’ interpretation of visualized deep evolutionary time".  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Camillia Matuk, Ass. Professor, NYU Steinhardt School of Culture, Education, and Human Development, New York, USA. Handledare är Professor Konrad Schönborn, LiU.

Börjar 10 februari 2023 kl. 13.00
Slutar 10 februari 2023 kl. 16.00
Plats Domen, Visualiseringscenter C, Campus Norrköping eller via Zoom
Kontakt Carina Enemård

Disputation inom Tillämpad fysik: Ulrika Boda

Ulrika Boda vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln "Screen printed stretchable electronics".  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Professor Matti Mäntysalo, Tampere University, Finland. Handledare är Klas Tybrandt, LiU.

Börjar 10 mars 2023 kl. 10.00
Slutar 10 mars 2023 kl. 13.00
Plats Sal K3, Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt Lesley G Bornhöft

Disputation inom Tillämpad fysik: Sanna Lander

Sanna Lander vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln "Sulfonated cellulose membranes for energy storage applications".  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Professor Aji Mathew, Stockholms universitet. Handledare är Xavier Crispin, LiU.

Börjar 24 mars 2023 kl. 10.15
Slutar 24 mars 2023 kl. 13.00
Plats Sal K1, Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt Lesley G Bornhöft

Studentliv i Norrköping

Familjär stämning

Campus Norrköpings studenter vittnar om den goda sammanhållning som finns över programgränserna på ett lite mindre campus. Det finns gott om föreningar och aktiviteter att engagera sig i, både inom universitetet och i staden. Utbildningsprogrammens sektioner är experter på studentlivet, ta gärna en titt på deras webbplatser för aktuella händelser.

ED - Sektionen för elektronikdesign
GDK - Grafisk Design & Kommunikation