5000 studenter mitt i staden

Här finns drygt 5000 studenter som studerar exempelvis vård, kommunikation, pedagogik, medieteknik, elektronik och AI. Utbildningarna ges i nära kontakt med världsledande forskning och många färdiga studenter får mycket framgångsrika karriärer.

På Campus Norrköping råder en familjär stämning och många umgås över programgränserna. Det finns gott om föreningar och aktiviteter att engagera sig i, både inom universitetet och i staden.

Det är nära till stadens fantastiska kultur- och nöjesliv, men samtidigt också till vatten och grönområden. Campus Norrköping har flera gånger omnämnts som Sveriges vackraste campus. Det ligger mitt i centrum i det så kallade Industrilandskapet precis vid Motala ström. De gamla byggnaderna har fyllts med nytt innehåll och vattnet sätter sin prägel på hela området.

Välkommen hit!

Plugga i Norrköping

Mer än plugg.

Vi är kända för vårt studentliv där du kan engagera dig i föreningar, spetsa CV:t eller bara umgås med vänner på alla möjliga och omöjliga sätt.

Bostadsgaranti

Studentbo har bostadsgaranti för dig som blivit antagen till en utbildning vid Campus Norrköping. Det innebär att du tryggt och enkelt kan tacka Ja.

Nära till allt.

Campus ligger mitt i centrum. Nära till stadens fantastiska kultur- och nöjesliv, men också till vatten- och grönområden. Här har du gångavstånd till det mesta.

Livet på Campus

Följ med in på campus

Är du nyfiken på hur det ser ut på Campus Norrköping? Följ med en av våra studenter på en kort rundvandring i byggnaderna Kåkenhus, Täppan och Kopparhammaren för en titt på ett av Sveriges vackraste campusområden.

Bo och leva i Norrköping

Utbildningsprogram vid Campus Norrköping

Arbetsterapeutprogrammet, 180 hp

Arbetsterapeuter arbetar med hälsa och utveckling för personer i alla åldrar som på grund av sjukdom, skada eller av andra orsaker upplever begränsningar i sina vardagsaktiviteter.

Civilingenjör i datadriven utveckling, 300 hp

Som chief data officer, produktchef eller data scientist kan du leda framtidens hållbara samhälls- och affärsutveckling. Programmet Datadriven utveckling lär dig hantera storskaliga data för att lösa utmaningar med hjälp av AI och maskininlärning.

Civilingenjör i elektronikdesign, 300 hp

Innovativa elektroniksystem är avgörande för teknikutveckling. Från snabbare grafikkort för spel till hårdvara för nästa generations AI. Som civilingenjör i elektronikdesign utvecklar du hård- och mjukvara för att lösa utmaningar i många branscher.

Civilingenjör i kommunikation, transport och samhälle, 300 hp

Självkörande fordon, automatiska lager och uppkopplade hushållsapparater – behovet är stort av fler civilingenjörer i kommunikation, transport och samhälle som leder utvecklingen mot smartare och mer hållbara transport- och logistiksystem.

Civilingenjör i medieteknik, 300 hp

Medieteknikprogrammet är för dig som vill utforska tekniken bakom nästa generations digitala medier. Du lär dig hur avancerad grafik och generativ AI används för att utveckla innovativa lösningar med användaren i fokus.

Flygtransport och logistik, kandidatprogram, 180 hp

Det sker en spännande utveckling inom flyget. Vi kommer kunna flyga utan att belasta miljön och använda taxi-drönare för att undvika trafikstockningar. Nu behövs det personer med bred logistisk kompetens och spetskunskaper i den senaste tekniken.

Förskollärare, 210 hp

Som förskollärare får du följa och stödja de yngsta barnen i deras utveckling – från de första orden tills det är dags att börja skolan. Du står för fantasi och lekfullt lärande, oavsett om det handlar om matematik eller att försöka läsa och skriva.

Grafisk design och kommunikation, kandidatprogram, 180 hp

Kandidatprogrammet i grafisk design och kommunikation passar dig som vill bli en tekniskt skicklig designer och kommunikatör med kompetens att möta en snabbt föränderlig medie- och kommunikationsbransch.

Grundlärare i fritidshem, 180 hp

Som grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem får du det bästa av två världar – i skolan är du lärare i musik, bild eller idrott och på eftermiddagen är du en viktig närvarande vuxen som är skicklig på barns kommunikation, fritid och kultur.

Grundlärare i förskoleklass och årskurs 1-3, 240 hp

Som barnens allra första lärare är du en nyckelspelare i skolan och får möta nyfikna elever som går igenom en enorm utveckling. Det här är utbildningen för dig som gillar att bygga från grunden.

Globala studier, kandidatprogram, 180 hp

Vill du arbeta med internationella frågor lokalt och globalt? Vill du bidra till global rättvisa och förståelse mellan människor, grupper och organisationer i olika delar av världen? Då är kandidatprogrammet i globala studier en utbildning för dig!

Högskoleingenjör i byggnadsteknik, 180 hp

Här lär du dig de senaste metoderna och teknikerna som används inom byggbranschen. Som byggingenjör bygger du framtidens samhälle och skapar en hållbar, funktionell och vacker livsmiljö för alla.

Kommunikation, samhälle, medieproduktion - kandidatprogram, 180 hp

I dag behövs du som kan arbeta på tvären med olika medier: sociala medier, poddar, traditionella press-/etermedier och rumsliga medier som event och utställningar. Du lär dig mediehantverket, att driva projekt och att undersöka och förstå samhället.

Miljö, klimat och hållbar utveckling, kandidatprogram, 180 hp

Intresserad av miljö, klimat och hållbar utveckling? Utbildningen är ett självklart val om du vill bli attraktiv på den växande arbetsmarknaden kring att minska klimatpåverkan, förbättra miljön och skynda på en hållbar omställning.

Samhällets logistik, kandidatprogram, 180 hp

Rätt sak på rätt plats vid rätt tillfälle – det är logistik. Som logistiker optimerar du flödet av varor, tjänster och information. Utbildningen placerar dig mitt i den snabba utvecklingen inom e-handel och planering av flöden i framtidens städer.

Samhälls- och kulturanalys, kandidatprogram, 180 hp

På Samhälls- och kulturanalys står det moderna samhället och hur det förändras i fokus. Du får kunskaper om människors livsvillkor och om politiska, sociala och etniska identiteter och konflikter.

Sjuksköterskeprogrammet, 180 hp

Som sjuksköterska ansvarar du för att vårdtagare och närstående ska känna sig trygga och omhändertagna och få den vård de behöver. Du leder och planerar omvårdnadsarbetet i teamet.

Socionom, 210 hp

Hur uppstår sociala problem? Vad betyder det sociala samspelet för människors utveckling? Socionomprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med välfärdsfrågor och social förändring.

Tekniskt-naturvetenskapligt basår, 60 fup

Vill du studera vidare inom teknik eller naturvetenskap men saknar behörighet? Läs ett basår och få en garantiplats på våra ingenjörsprogram!

Masterprogram (fördjupningsprogram)

Ageing and Social Change, masterprogram, 120 hp

Åldrande är en av de stora utmaningarna för individer och institutioner i dagens föränderliga samhällen. Åldrande samhällen kräver ökad förståelse kring samhälls- och tvärvetenskaplig forskning samt kunskap om lämpliga policys för hållbara samhällen.

Computational Social Science, masterprogram, 120 hp

Hur sprids nya idéer? Hur blir städer segregerade? I det här programmet lär du dig att samla in komplexa data och att använda avancerade beräkningsmetoder för att besvara dessa och andra socialt viktiga frågor.

Digitaliserat byggande, masterprogram, 120 hp

Detta masterprogram, utvecklat tillsammans med byggbranschens olika aktörer, ger dig breda kunskaper i digitalisering och hur den kan användas för att effektivisera byggandets planering, produktion och försörjning.

Ethnic and Migration Studies, Master's Programme, 120 hp

Arbeta med brännande samtidsfrågor om etnicitet och migration. Programmet behandlar migrationens orsaker samt dess konsekvenser för föreställningar om etnicitet, genus, arbete, medborgarskap, hälsa, välfärd och kulturellt skapande.

Intelligent Transport Systems and Logistics, masterprogram, 120 hp

Fokuserar på hur modern informations- och kommunikationsteknologi kan användas för att utveckla miljöeffektiva och säkra transport- och logistiksystem. Efter examen kan du jobba som trafikplanerare, logistikingenjör eller logistics manager.

Pedagogiskt arbete/Yngre barns lärande/Specialpedagogik, masterprogram, 120 hp

Vill du fördjupa dig och komma längre när det gäller lärande och undervisning i olika lärmiljöer? Är du intresserad av pedagogiskt ledarskap? Eller vill du ta första steget mot en forskarkarriär?

Mötesplatser

Aktuellt på Campus Norrköping

Kalender

Utställning: Akademisk högtid

Börjar 20 maj 2024 kl. 08.00
Slutar 31 augusti 2024 kl. 15.00
Plats
Kontakt Kerstin Annerbo
011-36 33 44

Disputation inom Tillämpad fysik: Marzieh Zabihipour 

Marzieh Zabihipour, vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln "Organic Electrochemical Transistors for Printed Digital Circuits".  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Professor Ronald Österbacka, Faculty of Science and Engineering, Åbo Akademi, Finland. University. Handledare är Magnus Berggren, LiU

Börjar 31 maj 2024 kl. 10.00
Slutar 31 maj 2024 kl. 13.00
Plats Sal K1, Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt Ami Palmin
011-36 35 79

Licentiatseminarium inom Infrainformatik: Michael Sederlin

Michael Sederlin, vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin licentiatavhandling med titeln "Methods for Bathymetry Informed Planning of Archipelago Transport Systems". Seminariet är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Professor Henrik Andersson, Norwegian University of Science and Technology NTNU, Norge. Handledare är Gunnar Flötteröd.

Börjar 03 juni 2024 kl. 13.15
Slutar 03 juni 2024 kl. 17.00
Plats Sal TP1, Täppan, Campus Norrköping
Kontakt Viveka Nilson
011-36 34 74

Nyheter

Tegelbyggnad vid vatten.

Ny utbildning sätter storskalig data, AI och omställning i fokus

Hösten 2024 startar LiU en ny civilingenjörsutbildning i Norrköping. Målet är att utbilda framtidens ingenjörer som kan använda AI och storskalig data för att driva ekonomisk, miljömässig eller social omställning.

Värdig utdelning av Campus Norrköping stipendier

I år fick fler studenter än någonsin ta emot stipendier och inta en högtidlig lunch tillsammans med sina givare. De ärades för såväl exjobb utomlands som för sitt engagemang för studentlivet på Campus Norrköping.

Personer runt ett bort tittar på en presentation

Samverkansförsamling med AI-fokus i Wadströmska villan

En torsdagseftermiddag i oktober möttes återigen ledare från näringsliv och myndigheter samt representanter från Norrköpings kommun och LiU för att diskutera samverkansfrågor. Denna gång låg fokus på frågor kring artificiell intelligens (AI).

Kontakt - och besöksinformation

Infocenter

Telefon (LiU:s växel): 013-28 10 00. 
Öppet vardagar klockan 8.00-16.30

E-postinfocenter@liu.se
Kontaktformulär

Besök Infocenter

Kåkenhus, Bredgatan 33.
Öppet vardagar klockan 9.00-16.00

Postadress

Linköpings universitet
Campus Norrköping
601 74 Norrköping

Övriga campus