Campus Norrköping

5000 studenter mitt i staden

Campus Norrköping ligger mitt i centrum i det så kallade Industrilandskapet precis vid Motala ström. De gamla byggnaderna har fyllts med nytt innehåll och vattnet sätter sin prägel på hela området. Här finns omkring 5000 studenter som studerar allt från vård och kommunikation till lärar- och civilingenjörsutbildningar. På campus råder en familjär stämning och många umgås över programgränserna. Det är nära till stadens fantastiska kultur- och nöjesliv, men samtidigt också till vatten och grönområden. Välkommen hit!

Rundtur på Campus Norrköping Visa/dölj innehåll

Följ med in på campus

Är du nyfiken på hur det ser ut på Campus Norrköping? Följ med en av våra studenter på en kort rundvandring i byggnaderna Kåkenhus, Täppan och Kopparhammaren för en titt på ett av Sveriges vackraste campusområden.

Aktuellt på Campus Norrköping Visa/dölj innehåll

Disputation inom Visualisering och medieteknik: Elmira Zohrevandi

Elmira Zohrevandi vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln "Visual analytics interfaces to strengthen human-automation collaboration".  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Professor Paul Rosenthal, The University of Rostock, Tyskland. Handledare är Jonas Lundberg, LiU.

Börjar 11 oktober 2022 kl. 09.00
Slutar 11 oktober 2022 kl. 12.00
Plats Domen, Visualiseringscenter C, Kungsgatan 54, Norrköping
Kontakt Agne Virsilaite Maras

Disputation inom Kommunikationselektronik: Anders Jakobsson

Anders Jakobsson vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln "On PLL Modeling and Design in Nanometer-Scale CMOS".  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Professor Hannu Tenhunen, Kungliga tekniska högskolan (KTH). Handledare är Shaofang Gong, LiU.

Börjar 17 oktober 2022 kl. 10.00
Slutar 17 oktober 2022 kl. 14.00
Plats TPM51, Täppan, Campus Norrköping eller via Zoom
Kontakt Shaofang Gong

Disputation inom Tillämpad fysik: Gwennaël Romain Dufil

Gwennaël Romain Dufil vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln "Living biohybrid systems via in vivo polymerization of thiophene oligomers".  Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent är Professor David Martin, University of Delaware, USA. Handledare är Eleni Stavrinidou, LiU.

Börjar 11 november 2022 kl. 10.00
Slutar 11 november 2022 kl. 13.00
Plats Sal K1, Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt Lesley G Bornhöft

Studentliv i Norrköping Visa/dölj innehåll

Familjär stämning

Campus Norrköpings studenter vittnar om den goda sammanhållning som finns över programgränserna på ett lite mindre campus. Det finns gott om föreningar och aktiviteter att engagera sig i, både inom universitetet och i staden. Utbildningsprogrammens sektioner är experter på studentlivet, ta gärna en titt på deras webbplatser för aktuella händelser.

ED - Sektionen för elektronikdesign
GDK - Grafisk Design & Kommunikation