Campus Norrköping

5000 studenter mitt i staden

Campus Norrköping ligger mitt i centrum i det så kallade Industrilandskapet precis vid Motala ström. De gamla byggnaderna har fyllts med nytt innehåll och vattnet sätter sin prägel på hela området. Här finns omkring 5000 studenter som studerar allt från vård och kommunikation till lärar- och civilingenjörsutbildningar. På campus råder en familjär stämning och många umgås över programgränserna. Det är nära till stadens fantastiska kultur- och nöjesliv, men samtidigt också till vatten och grönområden. Välkommen hit!

Rundtur på Campus NorrköpingVisa/dölj innehåll

Följ med in på campus

Är du nyfiken på hur det ser ut på Campus Norrköping? Följ med en av våra studenter på en kort rundvandring i byggnaderna Kåkenhus, Täppan och Kopparhammaren för en titt på ett av Sveriges vackraste campusområden.

Aktuellt på Campus NorrköpingVisa/dölj innehåll

Moa och Tage - tid, tankar och tecken

En utställning om två av vår tids mest folkkära författare - Moa Martinson och Tage Danielsson. Läs mer om deras liv, verk och gärning eller sätt dig ned och bläddra i någon av deras böcker. Utställningen är ett samarbete mellan Institutionen för kultur och samhälle, Universitetsbiblioteket och konstprojektet Lobby i samband med inrättandet av universitetets nya gästprofessurer i Moas och Tages namn. Kostnadsfritt och öppet under bibliotekets öppettider.

Börjar 21 september 2021 kl. 08.00
Slutar 15 december 2021 kl. 17.00
Plats Campus Norrköpings bibliotek, Kåkenhus, Bredgatan 33
Kontakt Amanda Lindström

Disputation inom tillämpad fysik: Dennis Cherian

Dennis Cherian vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln ”Iontronic devices for precision delivery and seperation of ions”. Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent: Associate Professor Alon Gordodetsky, University of California, USA.  Handledare: Daniel Simon För deltagande online kontakta Jennie Jordenlöv, jennie.jordenlov@liu.se, för zoomlänk.

Börjar 22 oktober 2021 kl. 14.00
Slutar 22 oktober 2021 kl. 17.30
Plats Online via Zoom eller K1, Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt Daniel Simon

Disputation inom tillämpad fysik: Chiara Diacci

Chiara Diacci vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, försvarar sin avhandling med titeln ”Organic Electrochemical Transistor – Based Biosensors”. Disputationen är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Opponent: Francesca Santoro, Italian Institute of Technology.  Handledare: Daniel Simon För deltagande online kontakta Jennie Jordenlöv, jennie.jordenlov@liu.se, för zoomlänk.

Börjar 05 november 2021 kl. 10.00
Slutar 05 november 2021 kl. 15.00
Plats Online via Zoom eller K2, Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt Daniel Simon

Studentliv i NorrköpingVisa/dölj innehåll

Familjär stämning

Campus Norrköpings studenter vittnar om den goda sammanhållning som finns över programgränserna på ett lite mindre campus. Det finns gott om föreningar och aktiviteter att engagera sig i, både inom universitetet och i staden. Utbildningsprogrammens sektioner är experter på studentlivet, ta gärna en titt på deras webbplatser för aktuella händelser.

ED - Sektionen för elektronikdesign
GDK - Grafisk Design & Kommunikation
LOGISTIK - Sektionen för logistik
MT - Sektionen för medieteknik