Campus Norrköping

5000 studenter mitt i staden

Campus Norrköping ligger mitt i centrum i det så kallade Industrilandskapet precis vid Motala ström. De gamla byggnaderna har fyllts med nytt innehåll och vattnet sätter sin prägel på hela området. Här finns omkring 5000 studenter som studerar allt från vård och kommunikation till lärar- och civilingenjörsutbildningar. På campus råder en familjär stämning och många umgås över programgränserna. Det är nära till stadens fantastiska kultur- och nöjesliv, men samtidigt också till vatten och grönområden. Välkommen hit!

Bilder från Campus Norrköping

Kåkenhus är en central byggnad på Campus Norrköping. Här finns bland annat studentservice, bibliotek, Clinicum (där Medicinska fakultetens studenter får praktisk färdighetsträning), Kårhuset Trappan och många lärosalar och läsplatser. I ett öppet kontorslandskap sitter LiU-forskare inom tryckt elektronik tillsammans med det externa forskningsinstitutet Rise. David Einar
Täppan / Täppan Building
Täppan skiljer sig från övriga hus på campus genom att vara en modern byggnad och karaktäriseras av sin innergård, omgiven av glasfasader. Här finns Studentfiket, läsplatser och lärosalar som främst används av de tekniska utbildningarna.  Thor Balkhed
Motala ström
Bruset från Motala ström genomsyrar campusmiljön. Thor Balkhed
Beslutsarenan / Decision Arena
Kopparhammaren 2 är både industrilandskapets äldsta byggnad och den nyaste. Den nya delen är även universitetets första miljöbyggnad. Hållbarheten är i fokus och miljövetarna är några av de som håller till här, liksom Centrum för klimatpolitisk forskning. Centret driver Norrköpings beslutsarena, en avancerad interaktiv studio där visualiseringar hjälper politiker och forskare att förstå komplicerade klimatfrågor och fatta rätt beslut.  _Thor_Balkhed
Domen i Visualiseringscenter / Dome at Visualization Center C
Visualiseringscenter C gör komplicerad forskning tillgänglig för allmänheten genom att visa det man egentligen inte kan se. Thor Balkhed

Aktuellt på Campus NorrköpingVisa/dölj innehåll

Disputation inom åldrande och social förändring: Wenqian Xu

Wenqian Xu, vid Institutionen för kultur och samhälle, försvarar sin doktorsavhandling med titeln "Ageism in the Media: Online Representations of Older People". Opponent är Alexander Peine, biträdande professor i åldrande och teknologi, Copernicus Institute of Sustainable Development, Utrecht University. För länk till Zoom-sändningen, vänligen kontakta Elin Elwin senast den 24 maj.

Börjar 27 maj 2021 kl. 13.15
Slutar 27 maj 2021 kl. 16.00
Plats Disputationen äger rum via Zoom, men är möjlig att följa via lokal K1, Campus Norrköping.
Kontakt Elin Elwin

Studentliv i NorrköpingVisa/dölj innehåll

Familjär stämning

Campus Norrköpings studenter vittnar om den goda sammanhållning som finns över programgränserna på ett lite mindre campus. Det finns gott om föreningar och aktiviteter att engagera sig i, både inom universitetet och i staden. Utbildningsprogrammens sektioner är experter på studentlivet, ta gärna en titt på deras webbplatser för aktuella händelser.

ED - Sektionen för elektronikdesign
GDK - Grafisk Design & Kommunikation
LOGISTIK - Sektionen för logistik
MT - Sektionen för medieteknik