Grundläggande programmering med ämnesdidaktisk inriktning 7,5 hp

Nu kan du anmäla dig till vårens kurs i grundläggande programmering med matematikdidaktisk inriktning.

Kursen ges på uppdrag av Skolverket. Vi kommer även erbjuda kursen med teknikdidaktisk inriktning hösten 2019 (då endast för ämneslärare i årskurs 7-9).

Målgrupp

Kursen är till för dig som är anställd på högstadiet (årskurs 7-9) eller gymnasiet och undervisar i matematik.

Kursinformation vår 2019

Syftet med kursen är att du ska lära dig grundläggande programmering med en matematikdidaktisk infärgning. Kursen består av föreläsningar, praktiskt arbete och workshops/laborationer.

Kursen går på kvartsfart (25%) och ges som distansundervisning med cirka fyra campusförlagda träffar. Mellan träffarna arbetar deltagarna själva eller kollegialt.

Sista anmälningsdag är 15 januari. Anmälan är bindande.

Skicka in din anmälan här

Kursplaner

Vårterminen 2019 - matematikdidaktisk inriktning:

Kursplan för Grundläggande programmering med matematikdidaktisk inriktning för lärare i åk 7-9, 7.5 hp (961G14)

Kursplan för Grundläggande programmering med matematikdidaktisk inriktning för lärare i gymnasieskolan, 7.5 hp (961G15)

Läs mer om kursen