ISAR – Interdisciplinary Seminar on Ageing Research

ISAR erbjuder föreläsningar om äldre och åldrande av tvärvetenskaplig relevans från forskare i forskningsfronten från olika discipliner. Föreläsningarna hålls på Campus Norrköping samt Campus US i Linköping.

Forskning om äldre och åldrande är till stor del tvärvetenskaplig. Att åldras är en del av att vara människa, men åldrandet är även socialt konstruerat och har ett samband med många olika faktorer, såsom gener, livsstil, samhällsstruktur, välfärd, teknik, sjukvård, medicin och ekonomi. Många forskningsområden rör äldre och åldrande, utan att för den skull klassas som ”äldreforskning”.

ISAR är en tvärvetenskaplig seminarieserie som vänder sig till alla som är intresserade av forskning om äldre och åldrande. Syftet med seminarieserien är dels att erbjuda föreläsningar från forskare i forskningsfronten från olika discipliner, men även att fungera som en plattform där forskare kan träffas, nätverka samt skapa samarbeten.

ISAR är ett samarbete mellan Avdelningen åldrande och social förändring (ASC) vid Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier (ISV) och Avdelningen för neuro- och inflammationsvetenskap (NIV) vid Institutionen för klinisk och experimentell medicin (IKE).

Seminarierna hålls klockan 15.00-16.30 den andra måndagen varje månad. De medicinska föreläsningarna hålls i Norrköping och de mer samhällsvetenskapliga föreläsningarna hålls i Linköping. Samtliga föreläsningar hålls på engelska.

Program våren 2018

Seminarier