ASC-ISAR – Interdisciplinary Seminar on Ageing Research

ASC-ISAR erbjuder föreläsningar om äldre och åldrande av tvärvetenskaplig relevans från forskare i forskningsfronten från olika discipliner.

Forskning om äldre och åldrande är till stor del tvärvetenskaplig. Att åldras är en del av att vara människa, men åldrandet är även socialt konstruerat och har ett samband med många olika faktorer, såsom gener, livsstil, samhällsstruktur, välfärd, teknik, sjukvård, medicin och ekonomi. Många forskningsområden rör äldre och åldrande, utan att för den skull klassas som ”äldreforskning”.

ASC-ISAR är en tvärvetenskaplig seminarieserie som vänder sig till alla som är intresserade av forskning om äldre och åldrande. Syftet med seminarieserien är dels att erbjuda föreläsningar från forskare i forskningsfronten från olika discipliner, men även att fungera som en plattform där forskare kan träffas, nätverka samt skapa samarbeten.

Höstens program 2021Visa/dölj innehåll

Ageing and communication technologies

6 oktober, 2021, kl. 13:15-15:00.

Loredana Ivan, professor, University of Political Studies and Public Administration, Romania.

Läs mer om seminarierna på den engelska versionen av sidan.

Forskning om åldrande och social förändringVisa/dölj innehåll

Tidigare seminarierVisa/dölj innehåll

Våren 2021

Using active ageing as a policy response to the challenges of ageing

Dr. Liam Foster, University of Sheffield, Storbritannien

17 mars, 2021, kl. 13:15-15:00.

Loneliness in older adults – research evidence and future directions

Prof. Lena Dahlberg, Högskolan Dalarna, Karolinska institutet och Stockholms universitet, Sverige

14 april, 2021, kl. 13:15-15:00.

Aging and Digital Technology – Friends or Foes?

Dr. Stefan T. Kamin, Friedrich-Alexander University (FAU), Tyskland

19 maj, 2021, kl. 13:15-15:00.

KontaktVisa/dölj innehåll