Postdoktor
Min forskning handlar om ojämlikheter i ålderdomen i relation till digitalisering i samhället.
Social exklusion av äldre personer leder till ojämlikhet bland annat när det kommer till möjligheten att göra agna val och ta egna beslut, att kontrollera sitt liv, sina resurser och förhållanden.
Ett tvärvetenskapligt forskningsprogram för att utveckla och utvärdera hållbara informations- och kommunikationstekniklösningar för vården, i samarbete med patienter, närstående och vårdpersonal
Nationella forskarskolan åldrande och hälsa (SWEAH) finns vid Lunds universitet. Linköpings universitet och Avdelningen för Åldrande och social förändring (ASC) är en av deras samarbetspartners.
Forskningsmiljön Åldrande och social förändring bedriver forskning om centrala sociala, politiska och kulturella aspekter av åldrandet. Miljön erbjuder studier inom fältet och bidrar till en ökad kunskap om åldrandet utifrån ett samhällsperspektiv.
ASC bedriver forskning som har att göra med åldrandets kulturella, sociala och politiska aspekter. Förutom forskning och forskarutbildning bidrar vi med kunskap om äldre och åldrande i ett brett samhällsperspektiv.
IKOS bedriver utbildning och forskning inom flera humanistiska, samhällsvetenskapliga och estetiska ämnen. Verksamheten hos oss bedrivs ofta i tvär- och mångvetenskapliga miljöer där språk, kultur och samhälle står i centrum.
Filosofiska fakulteten erbjuder utbildning och forskning inom humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, juridik, estetiska ämnesområden samt tematisk naturvetenskap.
En avhandling visar att utvärderingar av digital teknik i vården kan förstärka digitala ojämlikheter. Vissa grupper ur den äldre befolkningen deltar i mindre utsträckning i utvärderingar av teknik, vilket gör att utvärderingarna blir missvisande.