KPU för dig med en tidigare examen

Har du en tidigare examen från universitet eller högskola? Nu har du möjlighet att studera till lärare genom en kortare kompletterande pedagogisk utbildning.

KPU 60 hp och KPU 75 hp är en ny och särskild satsning som ska få fler behöriga och legitimerade lärare i skolan. Du med en tidigare generell examen om 180 hp eller yrkesexamen från universitet eller högskola har möjlighet att studera till grundlärare eller ämneslärare genom denna utbildning. Se utpekade huvudområden under rubriken uppdrag och förordning.

Utbildningen startas upp 2022 och pågår till och med den 31 januari 2028. Utbildningen kommer vid en del lärosäten vara campusförlagd och på andra lärosäten i distansform.

Lärosäten

Utbildningen kommer ges vid Högskolan i Halmstad, Högskolan i Gävle, Högskolan Väst, Karlstads universitet, Kungliga Tekniska högskolan, Linköpings universitet, Malmö universitet, Mittuniversitetet, Mälardalens universitet och Stockholms universitet. Linköpings universitet är nationell samordnare för uppdraget.

Utbildningsinformation Visa/dölj innehåll

Omfattning

Studietakt

Uppdrag och förordning

Inriktningar och ämnen  Visa/dölj innehåll

Våren 2023

Malmö universitet

Mittuniversitetet

• Grundlärare i F-3
    Matematik, NO och teknik.
  • Ämneslärare i gymnasiet
    Engelska, svenska, historia, matematik, samhällskunskap, kemi, fysik och biologi.

Hösten 2022

Högskolan i Gävle