Lyssningsmiljö för ett hälsosamt åldrande

Är du mellan 60-80 år och inte använder hörapparat? Vi söker dig som vill vara med i en studie om hur olika lyssningsmiljöer påverkar förmågan att höra tal och delta i samtal.

Äldre par som samtalar vid frukostbordet. Linnécentrum HEAD vid Linköping universitet bedriver framgångsrik forskning kring hörsel och kognition. Syftet med den här studien är att undersöka vilka lyssningsmiljöer som äldre vuxna befinner sig i sin vardag och hur dessa lyssningsmiljöer påverkar förmågan att uppfatta tal samt förmågan att samtala med andra människor. I denna studie vänder vi oss till personer mellan 60 och 80 år som inte använder hörapparater. För att kunna delta i studien behöver du använda glasögon, kunna hantera en smarttelefon, samt kunna läsa text på en sådan skärm.

För intresseanmälan och mer information om studien kontakta forskningsassistent Theres Ekblad via epost eller på telefon 013-28 89 85.

Uppge namn och hemadress. Intresseanmälan är inte bindande. Information om studien och hur du anmäler dig skickas ut via post till den angivna adressen.

 

Kontakt Visa/dölj innehåll

Läs mer om forskningsprojektet Visa/dölj innehåll

Organisation Visa/dölj innehåll