Lediga tjänster hos Kommunikations- och transportsystem (KTS)

Vi är alltid intresserade av kontakt med personer som är intresserade av att arbeta hos oss, eller samarbeta. Nedan listas några aktuella tjänster på avdelningen, men även om det inte finns någon som passar dig, är du välkommen att kontakta oss.

Aktuella tjänster

Doktorand inom Trafiksystem med fokus på kalibrering av nätverksmodeller

Ditt avhandlingsarbete kommer att vara kopplat till forskningsprojektet “Capacity calibration in dynamic transportation network models”, som finansieras av Trafikverket. Du kommer tillsammans med forskare från både Linköpings universitet och Statens väg- och transportforskningsinstitut att utveckla och implementera en ny metod för kapacitetskalibrering av trafiknätverk. Du kommer att demonstrera dina resultat med hjälp av det befintliga MATSim modellsystemet för Stockholms stad.
Lite information om forskningsområdet och MATSim simuleringsmodell finns här:
Trafikmodeller och simulering
Multi-Agent Transport Simulation - MATSim
För mer information, kontakta gärna: gunnar.flotterod@liu.se
Ansök här >>

KTS