Kommunikations- och transportsystemVisa/dölj innehåll

Vi på Kommunikations- och transportsystem bidrar till samhällsutvecklingen genom forskning och utbildning med fokus på trafiksystem, logistik, mobil telekommunikation och byggteknik. Forskningen är organiserad inom nio huvudområden och vi har huvudansvaret för fem utbildningsprogram.

Vi är en av Europas största universitetsmiljöer inom transportområdet med omkring 70 forskare, lärare och doktorander. Verksamheten drivs i nära samarbete med näringsliv, myndigheter och forskningsinstitut.

KalenderVisa/dölj innehåll

13 oktober 2021

Seminarium: Byggtransporternas påverkan på framkomlighet i städer och produktivitet på arbetsplatsen

kl. 10.00 – 11.30 Mer information kommer

Brains & Bricks seminarium - Biträdande professor Anna Fredriksson presenterar resultat från forskningsprojektet Störningsfri stad. Projektet visade bl.a. på att byggföretags produktivitet kan öka och miljöpåverkan kan minska med effektiv planering av transporter.

Kontakt

NyheterVisa/dölj innehåll

Nominerad till pedagogikpris

Foto Thor Balkhed

Krisjanis Steins vid KTS har nominerats till LinTeks pedagogiska pris – Gyllene Moroten. Syftet är att främja nytänkande och god pedagogik kring utbildningarna vid LiTH. Gyllene Moroten delas varje år ut till lärare som har visat ett enastående engagemang och bedriver en medryckande, rättvis, könsmedveten och relevant undervisning.

 

Gyllene moroten - LinTeks pedagogiska pris

Relaterat innehållVisa/dölj innehåll