Kommunikations- och transportsystem Visa/dölj innehåll

Vår forskning och utbildning är organiserad inom enheterna Trafiksystem, Järnväg och kollektivtrafik, Kvantitativ logistik, Bygglogistik, Mobil telekommunikation och Byggteknik. Inom enheterna finns ett eller flera forskningsområden. Forskningen är organiserad inom nio huvudområden och vi har huvudansvaret för sex utbildningsprogram.

Vi är en av Europas största universitetsmiljöer inom transportområdet med omkring 70 forskare, lärare och doktorander. Verksamheten drivs i nära samarbete med näringsliv, myndigheter och forskningsinstitut.

  Visa/dölj innehåll

Vi söker Doktorand inom Infrainformatik med inriktning järnvägssystem

Järnvägsresandet i Sverige ökar stadigt år för år. Som en konsekvens av detta börjar det bli trångt på spåren, och vi behöver planera trafiken bättre. Särskilt vid större störningar där många tåg måste planeras om med kort varsel är det viktigt att hitta nya tidtabellslägen för att minimera konsekvenserna av störningen. Här får du vara med och utveckla trafikplanerings-processen tillsammans med ett starkt forskarlag i samarbete med Trafikverket och branschprogrammet Kapacitet i järnvägstrafiken (KAJT), samt ytterligare partner knutna till EU-projektet Europe’s Rail.
 
Läs mer om tjänsten och ansök här, deadline för ansökan är 2 december 2022

Kalender Visa/dölj innehåll

16 december 2022

Licentiatseminarium inom Infrainformatik: Viktor Sköld Gustafsson

kl. 13.15 – 17.00 Sal K1, Kåkenhus, Campus Norrköping samt via Zoom

27 januari 2023

Licentiatseminarium inom Infrainformatik: Yashar Gholami

kl. 13.15 – 17.00 Sal K3, Kåkenhus, Campus Norrköping

Nyheter Visa/dölj innehåll

Nominerad till pedagogikpris

Foto Thor Balkhed

Krisjanis Steins vid KTS har nominerats till LinTeks pedagogiska pris – Gyllene Moroten. Syftet är att främja nytänkande och god pedagogik kring utbildningarna vid LiTH. Gyllene Moroten delas varje år ut till lärare som har visat ett enastående engagemang och bedriver en medryckande, rättvis, könsmedveten och relevant undervisning.

 

Gyllene moroten - LinTeks pedagogiska pris

Relaterat innehåll Visa/dölj innehåll