Sommarveckan

Linköpings universitets sommarvecka innehåller en mängd spännande upplevelser inom teknik och naturvetenskap. Sommarveckan ger en unik möjlighet att få en inblick i universitetsvärlden och brukar vara mycket uppskattad av deltagarna.

Provrör, mätkolvar och flaskor med färgade vätskor

För vem?

Sommarveckan är för dig som vill utforska mer om teknik och naturvetenskap och prova på hur det är att vara i universitetsmiljön. Sommarveckan är öppen för dig som går i årskurs 7 eller 8.

När?

Uppdatering 2020-06-16: Sommarveckan 2020 är tyvärr inställd på grund av coronaviruset. Vi inte möjlighet att erbjuda Sommarveckan under det här året eftersom universitetet även under höstterminen kommer befinna sig i distansläge.

Vår förhoppning är att kunna erbjuda Sommarveckan igen 2021. Håll utkik på den här sidan för uppdateringar så kommer mer information så fort läget klarnat.

Innehåll

Som deltagare på Sommarveckan får du prova på en mängd skilda saker inom teknik och naturvetenskap. Under veckan får du uppleva flera intressanta laborationer, förevisningar och studiebesök i universitetsmiljön. Några av våra universitetsstudenter kommer att hjälpa dig till rätta och vara med som guider under veckan. Det är många blandade och spännande aktiviteter så att det passar för alla oavsett förkunskaper.

Ur tidigare års innehåll:

• Upplev kallare än kallt
  • Träffa giftiga djur