Antagningsstatistik

Undrar du vad som krävs för att komma in på en viss utbildning? Genom att titta på tidigare års antagningspoäng kan du se vilka chanser du har att komma in på din utbildning. Men fokusera inte för mycket på det. Antagningspoängen varierar från år till år. Är du behörig - sök!

Bild på student med böcker

Antagningsstatistik för samtliga universitet och högskolor

Antagningspoäng till samtliga universitet och högskolor hittar du på Universitets- och högskolerådets (UHR) hemsida:

Antagningsstatistik på uhr.se

Om sökfunktionen

I UHR:s sökfunktion för antagningsstatistik kan du söka fram antal sökande, antal antagna och antagningspoäng för en termin i taget tillbaka till sommarterminen 2008. Statistiken är uttagen efter sista anmälningsdag respektive efter urval 1 och 2. Observera att för att visa antagningspoängen måste du titta under fliken för urval 1 respektive urval 2.