Studievägledning vid Linköpings universitet

Funderar du på att börja studera? Det är många beslut som ska tas, och då kan ett samtal med en studievägledare vara en bra väg att gå. Studievägledarna finns för att ge dig personlig vägledning inför studie- och yrkesval.

Studievägledare som samtalar med en student

Allmän studievägledning

Hos oss kan du få ett personligt samtal med en studievägledare, vilket kan vara till god hjälp inför valet av studier och yrke. Vi utgår från dig och dina funderingar kring ditt studie- och yrkesval.

Vi kan hjälpa dig: 

  • som är osäker på ditt studie- eller karriärval och behöver vägledning kring vilka alternativ som finns för dig
  • som har allmänna frågor om högskolestudier
  • som funderar på att börja studera men vet inte vad
  • som har frågor om behörigheter och meritpoäng
  • som har allmänna frågor om utbildningar på Linköpings universitet
  • som vill läsa fristående kurser och behöver hjälp med hur du kan designa din egen utbildning

Studievägledning i sommar

Under sommaren har den allmänna studievägledningen begränsad bemanning. Det innebär att det finns färre samtalstider att boka och svar från oss kan dröja.

Följande datum: 10/7, 13/7 och 14/7 kommer det finnas bokningsbara telefontider som publiceras samma dag från kl. 08.00. Tänk på att du inte kan boka en telefontid i förväg utan den aktuella dagen går du in på sidan och bokar en ledig tid så ringer vi upp dig. Det är först till kvarn som gäller för tiderna. Här hittar du de bokningsbara telefontiderna

När vi är tillbaka igen måndag den 3 augusti svarar vi på dina frågor så snart vi bara kan.

För studenter och blivande studenter vid LiU
Information för antagna finns på liu.se/antagen

Om du har frågor angående antagning, urval  eller behörighet. Kontakta antagningsenheten via antagning@liu.se  eller ring via Infocenter 013-28 10 00. Många frågor och svar som rör antagning finns på antagning.se och det går även bra att kontakta UHRs Antagningsservice via telefon, mejl eller chatt. 

Vi önskar dig en bra sommar!

E-post

infocenter@liu.se  

Telefontid

Om du vill komma i kontakt med oss via telefon kan du boka en telefontid i vårt tidsbokningssystem. Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig på bokad tid. 

Boka en telefontid

Tidsbokning

Du är välkommen att boka tid för vägledning via vårt tidsbokningssystem, samtalen sker via videosamtal eller telefonsamtal. Tillsvidare erbjuder vi inga samtal på våra olika Campus utan alla samtal sker via telefon eller dator. Finns det inga lediga tider just nu, vänta några dagar, vi lägger ut nya tider allteftersom. Om du inte hittar någon tid som passar så hör av dig till oss via e-post eller boka en telefontid.
Välkommen att boka din tid hos oss.

Boka en tid för studievägledning

Drop In

Allmän studievägledning ställer in Drop In tillsvidare, med anledning av coronaviruset. Läs mer om hur LiU agerar i samband med spridningen av coronaviruset

Allmänna studievägledare Linköping/Norrköping
Visa/dölj innehåll

Studievägledare på utbildningsprogram och kurser
Visa/dölj innehåll

Alla utbildningsområden har studievägledare som är specialister inom just sitt område och de kan ge dig specifik information och vägledning om det egna områdets ämnen, kurser och program. På varje utbildningsprogram eller fristående kurs hittar du ansvariga kontaktpersoner. Nedan hittar du även länkar för att boka tid till studievägledare inom särskilda ämnesområden.

För studenter och blivande studenter
Visa/dölj innehåll

Tips och stöd
Visa/dölj innehåll

Relaterad information
Visa/dölj innehåll