Utbildningar för VFU-handledare inom Lärarutbildningen

Från och med VT 19 måste alla handledare som tar emot en förskole- eller lärarstudent ha tagit del av handledar-introduktionen.

Handledarintroduktion

Handledarintroduktion vänder sig till handledare som tar emot VFU-studenter som läser till förskollärare eller till lärare vid Linköpings universitet. Den är obligatorisk från och med VT 19 för dig som funderar på att bli handledare eller som är handledare sedan tidigare, men som inte gått den efter jan 2016. Under introduktionen behandlas följande (ca 2,5 tim):

• Presentation och introduktion
  • Del 1 VFU i utbildningen
  • Del 2 Handledarens uppgifter
  • Del 3 Närvaro, frånvaro och när det blir problem
  • Del 4 Att sätta betyg på VFU (uppdaterad inför HT19)
  • Del 5 Att handleda…dilemman..och utvecklas i rollen

Du kan ta del av handledarintroduktionen antingen via utbildningstillfällen som vi anordnar varje termin eller genom vår webbkurs.

Du kan också ladda ner webbkursen.

Aktuella utbildningstillfällen: Handledarintro

Följande två tillfällen kan du anmäla dig till här.  Välj det tillfälle som passar dig bäst. Vi börjar med fika från kl 15.15.

• Linköping den 17 september Hus G sal G 36 kl  15.30-18.
  • Norrköping den 18 september i hur Täppan sal TP44 kl  15.30-18.

Till Anmälan

Kommande inplanerade kurstillfällen är den 16 och 17 oktober. Inbjudan kommer att läggas ut här.

Boka en egen HL-intro

Om en skola/kommun är intresserade av ytterligare tillfälle, så kan vi komma ut till skolan och genomföra HL-intro lokalt. Kontakta i så fall catarina.jeppsson@liu.se

Handledning inom förskole- och lärarutbildning, 7,5 hp (911G66)

Om du sedan vill utbilda dig ytterligare i handledarrollen, vilket vi rekommenderar, kan du söka kursen Handledning inom förskole- och lärarutbildning, 7,5 hp (911G66) i Linköping/Norrköping.  I kursen behandlas teoretiska perspektiv på handledning och handledarrollen. Kursen söks via antagning.se.

Läs mer om kursen

Visa/dölj innehåll