VFU-placeringar och ersättningar på lärarutbildning

Linköpings universitet tecknar samarbetsavtal med de kommuner och fristående enheter där VFU-placeringar kan ske.

Placeringar under den verksamhetslagda utbildningen (VFU) kan förekomma i hela Östergötland samt delar av Småland och Södermanland. Vi har samarbete med kommunerna på kartan.

Ersättning för utlägg i samband med VFU?

Du måste som student räkna med att få resa till din VFU-plats under din utbildning. Du kan önska placering genom att uppge önskemål i valwebben eller via meil till VFU-koordinator, men vi kan inte lova att du får den placeringsort du önskar. Det viktigaste är att vi hittar en handledare som är legitimerad och kan ta emot dig den aktuella VFU-perioden. Campus Linköping/Norrköping är utgångspunkt för placering vid verksamhetsförlagd utbildning. Att bli placerad på studieorten måste anses vara naturligt, även om du bor långt från studieorten, eftersom utbildningen är förlagd hit.

Skriv ut blanketten Ansökan om ersättning/utlägg vfu (pdf)

Fakturering

Kommuner och fristående enheter som inte tecknat samarbetsavtal med Linköpings universitet skall fakturera VFU-kostnaden, direkt efter avslutad VFU.

Fakturan ställs till:
Linköpings universitet
Fakturasupport
581 83 Linköping

På fakturan ska anges

• Referens 59003 Catarina Jeppsson
  • Studentens namn och personnummer
  • Handledarens namn
  • Termin och antalet VFU-dagar
  • Totalbelopp samt belopp exkl moms, momsbelopp och -procentsats
  • Avsändarens fullständiga namn och adress
  • Avsändarens referensperson och telefonnummer