Barnafridskonferensen 24-25 januari 2024

Med kunskap går vi tillsammans från ord till handling

Den 24 – 25 januari 2024 är du välkommen att tillsammans med oss delta på Barnafridskonferensen – den fjärde i ordningen. Äntligen kan vi träffas fysiskt och få möjlighet att nätverka och utbyta tankar och idéer. Konferensen tar plats på Linköping Konsert & Kongress.  Vi utlovar precis som vid tidigare konferenser, inspirerande föreläsningar, paneldiskussioner och frågestunder med ett brett urval där alla yrkesgrupper som arbetar med barn kommer att hitta värdefull kunskap. Temat på konferensen är Aldrig våld! Med kunskap går vi från ord till handling. 

1978 fick Astrid Lindgren ta emot den Tyska Bokhandelns fredspris. I anslutning till det höll hon tacktalet Aldrig våld! som blev vida känt. Det var i det talet hon berättade om pojken som varit olydig och som i brist på en käpp, gråtande bar hem en sten för att hans mor skulle kunna straffa honom genom att kasta stenen på honom. Modern kramade sonen länge och lade sedan stenen i köket som en ständig påminnelse om löftet hon gav sig själv: Aldrig våld! Löftet om att aldrig utöva våld mot barn i någon form är fortfarande lika aktuellt. Under 2023 är det så dags för Sverige att sjösätta en samlad nationell strategi för att förebygga och bekämpa våld mot barn inklusive hedersrelaterat våld och förtryck - En uppväxt fri från våld. Strategin ska anlägga ett helhetsperspektiv och möjliggöra en sammanhållen inriktning för arbetet under den närmaste tioårsperioden. Men hur går vi från ord till handling? Det vill vi ta reda på i Barnafridskonferensen 2024. Under konferensen kommer det att finnas möjlighet att ta del av både föreläsningar i plenum och i valbara spår. Utgångspunkten för samtliga föreläsningar är de ingående delarna i den nationella strategin

Sidan uppdateras löpande med information om program och praktisk information.

Praktisk information

Ikon föreställande en bok och penna

Anmäl dig här

Gå till anmälan

Ikon hus på blå bakgrund Vi ses på Linköping konsert och kongress!

Barnafridskonferensen 2024 kommer att vara på plats i Linköping på Linköpings konsert och kongress.

Ikon föreläsare Program 

Kommer framöver

Nyheter

Urval av föreläsare

Julia Korkman

Legitimerad psykolog, docent i rättspsykologi, professor

Titel: Att höra barn – vad samhället behöver förstå

 

 

Elizabeth Letourneau

Professor och direktör för Moore Center for the prevention of child sexual abuse på Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Tema: Barn och unga med sexuella beteendeproblem. 

Fredrik Malmberg

Regeringens särskilda utredare för  Nationell strategi för att förebygga och bekämpa våld mot barn och direktör för Institutet för mänskliga rättigheter. 

Tema: Nationell strategi för att förebygga och bekämpa våld mot barn.

Judith Lind, Cecilia Lindgren

Forskare, Tema Barn vid Linköpings universitet

Tema: Familjehem sökes. En forskningsstudie om familjehemsrekrytering.

Oslo Metropolitan University

Tema: Utvecklandet av en utbildningsplattform med dynamiska barnavatarer för att träna personal inom socialtjänst, rättsväsende och hälso- och sjukvård i deras konversationsförmåga med barn.

Samtliga föreläsare

Här hittar du samtliga föreläsare på Barnafridskonferensen 2024. Sidan uppdateras löpande.

Urval av utställare

Ilma / Oslo Metropolitan University

Forskargruppen Ilma på Oslo Metropolitan University presenterar sin utbildningsplattform där en digital barnavatar används för att utbilda intervjuare som arbetar med barn som har blivit utsatta för våld och övergrepp. 

Vill ni vara representerade på Barnafridskonferensen?

Barnafridskonferensen 2020 på bilden syns Barnafrids utredare Poa Samuelberg vänd mot kameran.
Barnafridskonferensen 2020 Ulrik Svedin - LiU

Välkommen att boka utställningsplats här

Som utställare har ni möjlighet att visa material från er verksamhet som rör barn och unga inom området våld mot barn. Som utställare erbjuds ni två olika storlekar på monter:

3 x 2 m - 6500 kr exkl moms (8125 kr inkl moms)
2 x 1 m - 3500 kr exkl moms (4375 kr inkl moms)

I priset för monterytan ingår wi-fi, el och stol, samt att en person får fritt deltagande till konferensen. För övriga valbara tillägg se anmälan.

Boka utställningsplats här