Barnafrid - ett nationellt centrum för kunskap om våld mot barnVisa/dölj innehåll

Barnafrid är ett nationellt kunskapscentrum med uppdrag att samla och sprida kunskap om våld och andra övergrepp mot barn. Det är ett regeringsuppdrag som tilldelades Linköpings universitet under 2015 och tillhör Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV) på Medicinska fakulteten, Campus US, i Linköping. 

Barnafrid riktar sig till yrkesverksamma som i sitt arbete möter barn och unga som utsatts våld och andra övergrepp, men även till yrkesverksamma vid till exempel myndigheter. Målet för kunskapscentrumet är att, genom att samla och sprida kunskap, bidra till ett förbättrat förebyggande arbete samt att utveckla effektiva insatser för att skydda och stödja barn som utsatts för våld och andra övergrepp.

Till dig som möter barnVisa/dölj innehåll

Aktuella projekt Visa/dölj innehåll

Utbildning och nätverksträffarVisa/dölj innehåll

KalendariumVisa/dölj innehåll

2 november 2021

Barnafrid Talks: Hälsa och Skola för barn i samhällsvård- hur kan det bli bättre? 

kl. 15.30 – 16.30 Online

Rikard Tordön är leg. psykolog som disputerade 2020 vid Linköpings universitet. Rikard är sakkunnig och forskningsansvarig på Stiftelsen allmänna barnhuset. På Barnafrid Talks kommer han att föreläsa om hälsa och skola för samhällsvårdade barn och unga med fokus på SkolFam arbetsmodellen.

Kontakt

7 december 2021

Barnafrid Talks: Development of an evidence-based, positive youth development programme for children in foster care

kl. 15.30 – 16.30 Online

Heather Taussig is a clinical psychologist and professor at the University of Denver and the Kempe Center in the United States. Dr Taussig’s research focuses on developing and testing prevention programming for maltreated children with child welfare involvement. She will discuss the development of Fostering Healthy Futures, a youth mentoring and skills training program, which has been tested in 3 randomized controlled trials and demonstrated positive short- and long-term effects.

Kontakt

8 december 2021

 #Enfrågaomheder - för dig som är chef i Barnahusverksamhet 

08 december 2021 kl. 13.00 - 09 december 2021 kl. 12.15 Online

Save the date! Lunch till lunch-utbildning om hedersrelaterat våld och förtryck. Mer information om innehåll och anmälan kommer längre fram. 

Kontakt

26 januari 2022

Barnafridskonferensen 2022

26 januari 2022 kl. 09.30 - 27 januari 2022 kl. 15.00 Online

Barnafridskonferensen 2022 kommer att göra en djupdykning i hur våld i tidig ålder påverkar människor genom livet – vilket lidande och vilka samhällskostnader det innebär. Men vi vill också diskutera vad yrkesverksamma som möter barn kan göra för att förhindra utsatthet, och för att lindra konsekvenserna för de som drabbats. Under två dagar fyllda med kunskap kommer vi att belysa nationella och internationella perspektiv på arbetet med våldsutsatta barn. 

Kontakt

NyheterVisa/dölj innehåll

Sociala medierVisa/dölj innehåll

Länk till sociala medier från Barnafrid. Bild på logotyp från Youtube

NyhetsbrevVisa/dölj innehåll

Prenumerera på Barnafrids nyhetsbrev

Barnafrids nyhetsbrev håller dig uppdaterad på vad som är på gång inom Barnafrids verksamhetsområde. Nyhetsbreven skickas ut en gång i kvartalet. 

Prenumerera på Barnafrids nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur Linköpings universitet hanterar personuppgifter kan du läsa mer på sidan Integritetspolicy vid Linköpings universitet 

OrganisationVisa/dölj innehåll