Barnafrid - ett nationellt centrum för kunskap om våld mot barnVisa/dölj innehåll

Barnafrid är ett nationellt kunskapscentrum med uppdrag att samla och sprida kunskap om våld och andra övergrepp mot barn. Det är ett regeringsuppdrag som tilldelades Linköpings universitet under 2015 och tillhör Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV) på Medicinska fakulteten, Campus US, i Linköping.

Sociala medierVisa/dölj innehåll

Länk till sociala medier från Barnafrid. Bild på logotyp från Youtube

AktuelltVisa/dölj innehåll

Det finns många organisationer som erbjuder råd och stöd över chatt, mejl, samtal eller IRL. Natalie Söderlind, doktorand på Barnafrid, har därför sammanställt en lista över svenska stödlinjer. Affischen är gratis. Skriv gärna ut och sätt upp den på anslagstavlor i din verksamhet. Länk till webbsida från Linköpings universitet:
Ladda ned affisch om stödlinjer

Bild på affisch med en barnteckning på en person med megafon.Det är en digital seminarieserie där tvärvetenskaplig forskning som rör barns våldsutsatthet presenteras och diskuteras. Barnafrid talks vänder sig till forskare och andra intresserade.
Seminarierna är kostnadsfria och sänds via Zoom.
Läs mer och se vårens datum  

Bok med bokmärken.

Här är kursen för dig som ska utbilda universitets- eller högskolestudenter i det nya examensmålet: Att visa kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.
Ett stöd för dig som ska undervisa om våld mot barn.

Mer information och anmälan:
Att undervisa om våld mot barn i universitets- och högskolans utbildningar” (3 hp)

Till dig som möter barnVisa/dölj innehåll

Forskning - Den långa resanVisa/dölj innehåll

KalendariumVisa/dölj innehåll

30 november 2020

CFTSI - Child and family traumatic stress intervention, 30 november-2 december.

30 november 2020 kl. 08.00 - 02 december 2020 kl. 16.30 CFTSI - Child and family traumatic stress intervention, 30 november-2 december.

Utbildning hålls online. Utbildare, Carrie Epstein, Assistant Professor, Director of Clinical Services and Training, Yale School of Medicine, USA. Krisstödsutbildning för behandlare vid Barnahus och motsvarande verksamheter med uppdrag om krisstöd till barn och deras omsorgspersoner i Sverige och Finland. Obs! Anmälningsperioden är slut.

Kontakt

12 januari 2021

Barnafrid talks 12 januari (online)

kl. 15.30 – 16.30 Online via Zoom, registrering: barnafrid@liu.se

Barnafrid talks hålls via Zoom. Registrera dig på den här mejladressen: info@barnafrid.se Två forskare knutna till Barnafrid inleder föreläsningsserien: Docent Ann-Charlotte Münger om personal i skolan skapar fungerande skolvardag för barnet som lever mitt i våldet. Doktorand Erica Mattelin om forskning kring riskfaktorer och resiliens hos barn som kommit till Norden på flykt. 

Kontakt

28 januari 2021

Uppdragsutbildning för universitetslärare om våld mot barn - Omgång 2

28 januari 2021 kl. 09.00 - 23 februari 2021 kl. 16.00 Umeå eller online

Utbildning för dig som ska utbilda universitets- eller högskolestudenter i det nya examensmålet: Att visa kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Kursen är ett stöd för dig som behöver öka din kunskap inom området våld mot barn och hålls online. Kursen pågår totalt tre heldagar och omfattar 3 HP: 28 - 29/1, 23/2

Kontakt

2 februari 2021

NyheterVisa/dölj innehåll

NyhetsbrevVisa/dölj innehåll

Sociala medierVisa/dölj innehåll

 

 

Bild med Instagram-logga som hänvisar till hashtagg..

Följ oss gärna på sociala medier!

Vi finns på Facebook, Twitter och Youtube. På Instagram kan du följa #barnafrid.

 Länk till sociala medier från Barnafrid. Bild på logotyp från Youtube

Bild med Facebook-logga som hänvisar till sida.

OrganisationVisa/dölj innehåll