Barnafrid - ett nationellt centrum för kunskap om våld mot barnVisa/dölj innehåll

Barnafrid är ett nationellt kunskapscentrum med uppdrag att samla och sprida kunskap om våld och andra övergrepp mot barn. Det är ett regeringsuppdrag som tilldelades Linköpings universitet under 2015 och tillhör Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV) på Medicinska fakulteten, Campus US, i Linköping. 

Barnafrid riktar sig till yrkesverksamma som i sitt arbete möter barn och unga som utsatts våld och andra övergrepp, men även till yrkesverksamma vid till exempel myndigheter. Målet för kunskapscentrumet är att, genom att samla och sprida kunskap, bidra till ett förbättrat förebyggande arbete samt att utveckla effektiva insatser för att skydda och stödja barn som utsatts för våld och andra övergrepp.

Till dig som möter barnVisa/dölj innehåll

Aktuella projekt Visa/dölj innehåll

Utbildning och nätverksträffarVisa/dölj innehåll

KalendariumVisa/dölj innehåll

16 juni 2021

Nätverksträff för ideella krafter

kl. 09.15 – 12.00 Online

Tillsammans med Childhood bjuder vi in verksamma inom ideella krafter till en digital nätverksträff. Polisen kommer berätta om kampanjen ”Delbart”. Vi träffas också i mindre grupper för att dela erfarenheter och kunskap om frågor som rör sexuella övergrepp och annan slags utsatthet på nätet.

Kontakt

6 juli 2021

East Sweden Studio Almedalen - Hur kan digital utbildning bidra till jämlikt stöd för våldsutsatta barn?

kl. 15.30 – 15.50 Almedalen Play

Sverige är ett av de säkraste länderna i världen för barn att växa upp i. Ändå lever en stor andel barn med våld och inte alla får den hjälp de behöver. Hur kan den digitala omställningen av utbildning i pandemins kölvatten bidra till en likartad kunskapsnivå hos yrkesverksamma som möter barn? Medverkar gör bland annat Laura Korhonen, Centrumchef och professor i barn- och ungdomspsykiatri, Barnafrid vid Linköpings universitet. 

26 augusti 2021

Utbildning - Polisförhör med förskolebarn

kl. 13.00 – 16.00 Online

Utbildningsdag som främst riktar sig till barnförhörsledare och åklagare som arbetar med att utreda brott mot barn, men även till andra som ser behov av att lära sig mer om barnförhör. Du får möjlighet att lära dig mer om aktuell forskning och praktiska riktlinjer kring förhör med barn i förskoleåldern.

15 september 2021

Nätverksträff för elevhälsan/förskola/skola

kl. 09.00 – 15.00 Online

Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck, Motala kommun och bidrar med sin kunskap. Målgrupp: personal inom förskola/skola, rektorer och andra med ledningsfunktion. Läs mer under anmälan. 

Kontakt

8 december 2021

 #Enfrågaomheder - för dig som är chef i Barnahusverksamhet 

08 december 2021 kl. 13.00 - 09 december 2021 kl. 12.15 Online

Save the date! Lunch till lunch-utbildning om hedersrelaterat våld och förtryck. Mer information om innehåll och anmälan kommer längre fram. 

Kontakt

26 januari 2022

Barnafridskonferensen 2022

26 januari 2022 kl. 09.30 - 27 januari 2022 kl. 15.00 Online

Barnafridskonferensen 2022 kommer att göra en djupdykning i hur våld i tidig ålder påverkar människor genom livet – vilket lidande och vilka samhällskostnader det innebär. Men vi vill också diskutera vad yrkesverksamma som möter barn kan göra för att förhindra utsatthet, och för att lindra konsekvenserna för de som drabbats. Under två dagar fyllda med kunskap kommer vi att belysa nationella och internationella perspektiv på arbetet med våldsutsatta barn. 

NyheterVisa/dölj innehåll

Sociala medierVisa/dölj innehåll

Länk till sociala medier från Barnafrid. Bild på logotyp från Youtube

NyhetsbrevVisa/dölj innehåll

Prenumerera på Barnafrids nyhetsbrev

Barnafrids nyhetsbrev håller dig uppdaterad på vad som är på gång inom Barnafrids verksamhetsområde. Nyhetsbreven skickas ut en gång i kvartalet. 

Prenumerera på Barnafrids nyhetsbrev

Vill du veta mer om hur Linköpings universitet hanterar personuppgifter kan du läsa mer på sidan Integritetspolicy vid Linköpings universitet 

OrganisationVisa/dölj innehåll