Hydraulikdagarna

”Hydraulikdagarna 2019” är nu genomförda – vi var ca 100 deltagare från ett 40-tal olika företag och universitet. I anslutning till konferenssalarna arrangerade vi år även en fullbokad utställning. Vi vill tacka alla deltagare - åhörare, talare, utställare och sponsor– tack för att ni bidrog till en trevlig och givande konferens. Vi hälsar alla välkomna till vår nästa konferens inom hydraulikområdet 31 maj-1 juni 2021, den internationella konferensen ”SICFP2021”, Scandinavian International Conference on Fluid Power.

Svensk hydraulikindustri är i världsklass och Sverige är ett av de hydrauliktätaste länderna i världen. För att bibehålla och stärka den positionen krävs dock stora insatser och förnyelse för att möta framtidens utmaningar på ökande funktionalitet, prestanda och effektivitet samtidigt som miljöpåverkan ska minimeras. Detta kräver att hydrauliken förändras och utvecklas tillsammans med de samhällsförändringar vi möter.

Hydraulikdagarna är en konferens med en lång tradition vid Linköpings universitet och genomfördes första gången redan 1977.

Här finns mer information om konferensen Scandinavian International Conference on Fluid Power.

Program Visa/dölj innehåll

Kontakta oss Visa/dölj innehåll

Hopsan - en introduktion Visa/dölj innehåll

Hopsan är en gratis simuleringsmiljö främst inriktat mot hydrauliska, mekaniska och elektroniska system. Programmet är unikt så till vida att det är baserat på sk. "transmission line"-modellering, vilket gör det särskilt väl anpassat för simulering av hydraulik. Programmet gjorde en nystart 2009 och är utvecklat på ämnet Fluida och mekatroniska system vid Linköpings universitet, baserat på den långa tradition av simulering som finns på ämnesområdet. Det har inbyggt stöd för multi-core (parallell simulering) och innehåller bland annat verktyg för optimering, frekvensanalys och export av modeller till Matlab/Simulink."

I den här introduktionskursen kommer du igång att använda programmet och bygga system som sedan kan simuleras och analyseras. Ta med en egen dator.

Hitta oss Visa/dölj innehåll

Artiklar från Hydraulikdagarna 2015 Visa/dölj innehåll

Artiklarna finnas tillgängliga som fulltext på DIVA. Artiklar från konferensen kan laddas nedan från länkarna nedan. Hänvisa till "Hydraulikdagarna 2015, Linköping, Sverige, 16-17 mars" om ni vill referera till artiklarna. 

Mikael Axin (2015)
Arbetshydraulik i mobila maskiner

Kim Heybroek, Erik Norlin (2015)
Hydraulic Multi-Chamber Cylinders in Construction Machinery
Hydraulikdagarna 2015 

L. Viktor Larsson (2015)
Modellering och simulering av en hydraulmekanisk power-splittransmission med två moder

Karl Pettersson, Kim Heybroek (2015)
Hydrauliskt hybridsystem för anläggningsmaskiner: Delat energilager är dubbelt energilager

Karl-Erik Rydberg (2015)
Energy Efficient Hydraulics: System solutions for loss minimization

 

Arrangör Visa/dölj innehåll