Kalasmanualen 2021 Visa/dölj innehåll

Möt oss, studentföreningar, samarbetspartners och företag i en digital mässa under Kalasmottagningen.

Delta och kolla runt i olika mässrum där företag och organisationer informerar om sin verksamhet som kan vara intressant för dig som student. Du kan även tävla om fina priser i en del mässmontrar. Välkommen på Kalasmässan!

Samarbetspartners  |  Företag  |  Föreningar  |  Kårer  |  Studentservice

Mässa, tävlingar och livesändning Visa/dölj innehåll

Förening- och företagsmässa

Möt oss, studentföreningar, samarbetspartners och företag i en digital mässa. Delta och kolla runt i olika mässrum där företag och organisationer informerar om sin verksamhet som kan vara intressant för dig som student. Du kan även tävla om fina priser i en del mässmontrar.

Tävlingar

Var med och tävla och vinna allt som en student kan drömma om. För att delta behöver du ett LiU-ID. Följ programmet och vara uppmärksam på sakerna du ser. Genom att vara på tå och snabb med telefonen har du chansen att vinna flera priser direkt i showen. 

Livesändning

Det blir en direktsänd show med högt tempo, ledd av välkänd programledare. I livestudion varvas tävlingar, musik och besök av föreningar och regions- och universitetsaktörer, med livsnödvändig fakta för LiU-studenter.

Samarbetspartners Visa/dölj innehåll

4 personer sitter och fikar vid ett bord utomhus

Region Östergötland

Vi har höga ambitioner – för livet framåt!

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Östergötland. Vi ska skapa goda och attraktiva livsvillkor för regionens invånare. Vi ska ha en hälsa och vård i världsklass. Vi ska ha ett starkt näringsliv, en hög sysselsättning och använda naturens resurser på ett hållbart sätt. Vi ska ha en kollektivtrafik som är effektiv och attraktiv. Vi ska ligga i framkant när det gäller forskning och innovationer.

Region Östergötland är länets största arbetsgivare. Hos oss finns viljan och kraften att göra skillnad. Tillsammans utvecklar vi regionen. Varje dag och för livet framåt.

 

Logotyp för Region Östergötland

Nattvy över Linköping stad med roxen i bakgrunden

Linköpings kommun

Platsen där du möter framtiden. En snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. 

En nyligen genomförd varumärkesundersökning visar att Linköping associeras mer än någon annan med högteknologi, flyg och att vara en framtidsstad. Dessutom förknippas Linköping med universitetet. Vi har också ett fantastiskt näringsliv med stor branschbredd, teknisk spetskompetens och erbjuder en varierad, spännande arbetsmarknad. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats med ett stort utbud av nöjen, shopping och fritidsaktiviteter. En vacker stad där allt är möjligt och idéer blir verklighet.

 

Vy över Arbetets museum och Strömmen i Norrköping

Norrköpings kommun

Norrköping gör något med människor. Här finns en energi som smittar av sig.

I Norrköping finns jobb, bostäder och en framtid. Här finns ett av Sveriges vackraste universitetscampus, centralt och nära till stadens utbud av kultur-, idrotts- och nöjesliv. Det vimlar av restauranger och kaféer. I Norrköping är det enkelt att känna sig hemma. Redan 2013 utsågs Norrköping till Årets Studentstad. Sedan dess har vi fortsatt att utveckla det vi tror på: ett inspirerande Campus mitt i stan, bra boende och ett fint samarbete mellan universitet, kommun och näringsliv. Många studenter väljer att stanna kvar efter sin examen. Det tycker vi säger något om hur lätt det är att trivas i stan.
 

Logotyp för Norrköpings kommun

Företag Visa/dölj innehåll

Logotyp för East Sweden

East Sweden

East Sweden är ett varumärke för att profilera Östergötland som en tillväxtregion och attrahera invånare, studenter, företag och besökare till regionen. East Sweden fungerar som en regional identitet som gör det möjligt för många olika aktörer att tillsammans stärka bilden av och öka attraktionskraften till vår del av världen. Region Östergötland ansvarar för arbetet med East Sweden i nära samarbete med bland annat Linköpings universitet, näringslivet och kommuner. Mer info finns på eastsweden.se och via våra sociala plattformar.

Fackförbundet ST

Fackförbundet ST är det största facket inom staten. Du vet säkert att det är bra att vara med i facket när du jobbar, men det smart att gå med redan som student, vi har faktiskt över 10 000 studentmedlemmar. Medlemskapet är helt gratis under hela din studietid! Du får dessutom en massa olika förmåner, till exempel rättshjälp, CV-granskning och rabatt på hemförsäkring. Just nu får du utöver detta en matcheck värd 100 kr om du blir medlem. Denna skickas till din epost efter att du har blivit medlem. Läs mer om förmånerna och bli medlem här.

HSB Östergötland

HSB Östergötland är en kooperation som ägs av våra cirka 19 000 medlemmar. Det betyder att du som medlem och delägare kan vara med och påverkar vår verksamhet, inte bara det som händer i ditt hus, utan även hur vi ska bo och ta hand om den miljö vi alla ska leva i. Som medlem får du också tillgång till juridisk rådgivning kring boendefrågor. Och om du vill så kan du börja bospara och på så sätt få möjlighet till förtur, både till våra hyreslägenheter och till nybyggda bostäder.

Att vara medlem i HSB är smart och tryggt. Det är ett medlemskap med många möjligheter och där vinsten går tillbaka till medlemmarna. Läs mer om HSB Östergötland.

i-HUSET

i-HUSET är ett shoppingcenter i Linköping, beläget endast tre kilometer från city. Hit tar du dig enkelt med cykel, buss, bil eller till fots. Under hösten öppnar vi även den första delen av vår nya Food hall, Matloftet. På ca 1800 kvm kommer det att finnas både lokala hjältar och för Linköping, nya matkoncept. Du som besöker Matloftet kommer att kunna smaka på allt från vällagade hamburgare till asiatisk street food. Läs mer om oss och Matloftet på https://www.i-huset.se.

Föreningar Visa/dölj innehåll

Kårer Visa/dölj innehåll

Studentservice Visa/dölj innehåll

Kontakt Visa/dölj innehåll