Kalasmässan 2024

Möt oss, studentföreningar, samarbetspartners och företag i en mässa under Kalasmottagningen.

Träffa företag, organisationer och studentföreningar som kan vara intressant för dig som student. Du kan även tävla om fina priser i en del mässmontrar. Välkommen på Kalasmässan!

Plats: Campushallen, Campus Valla
Tid: 4 september mellan klockan 12-17

Samarbetspartners

4 personer sitter och fikar vid ett bord utomhus

Region Östergötland

Vi har höga ambitioner – för livet framåt!

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Östergötland. Vi vill skapa goda och attraktiva livsvillkor för regionens invånare. Vi vill ha en hälsa och vård i världsklass. Vi vill ha ett starkt näringsliv, en hög sysselsättning och använda naturens resurser på ett hållbart sätt. Vi vill ha en kollektivtrafik som är attraktiv och effektiv. Vi vill ligga i framkant när det gäller forskning och innovationer.

Region Östergötland är länets största arbetsgivare. Hos oss finns viljan och kraften att göra skillnad. Tillsammans utvecklar vi regionen. Varje dag och för livet framåt.

 

Logotyp för Region Östergötland

Nattvy över Linköping stad med roxen i bakgrunden

Linköpings kommun

Platsen där du möter framtiden. En snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. 

En nyligen genomförd varumärkesundersökning visar att Linköping associeras mer än någon annan med högteknologi, flyg och att vara en framtidsstad. Dessutom förknippas Linköping med universitetet. Vi har också ett fantastiskt näringsliv med stor branschbredd, teknisk spetskompetens och erbjuder en varierad, spännande arbetsmarknad. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats med ett stort utbud av nöjen, shopping och fritidsaktiviteter. En vacker stad där allt är möjligt och idéer blir verklighet.

 

Vy över Arbetets museum och Strömmen i Norrköping

Norrköpings kommun

Norrköping gör något med människor. Här finns en energi som smittar av sig.

I Norrköping finns jobb, bostäder och en framtid. Här finns ett av Sveriges vackraste universitetscampus, centralt och nära till stadens utbud av kultur-, idrotts- och nöjesliv. Det vimlar av restauranger och kaféer. I Norrköping är det enkelt att känna sig hemma. Redan 2013 utsågs Norrköping till Årets Studentstad. Sedan dess har vi fortsatt att utveckla det vi tror på: ett inspirerande Campus mitt i stan, bra boende och ett fint samarbete mellan universitet, kommun och näringsliv. Många studenter väljer att stanna kvar efter sin examen. Det tycker vi säger något om hur lätt det är att trivas i stan.
 

Logotyp för Norrköpings kommun

Företag

Akademikerförbundet SSR

Vi är Sveriges ledande fackförbund för samhällsvetare.

Vi driver frågorna som är viktiga för dig – från utbildning och forskning till arbetsmarknad och anställningsvillkor. Vi är partipolitiskt obundna och tvekar inte att ta politisk ställning. Vi driver aktivt frågor som generell välfärd, global solidaritet och likabehandling.

Akademikerförbundet SSRAkavia - Förbundet för akademiker

Lönen, tryggheten, karriärvalen – vi stöttar dig som medlem genom hela ditt arbetsliv. 

Vi vet hur mycket tid, kraft och resurser du just nu lägger på din akademiska utbildning. Därför arbetar vi för att du ska få utväxling på den investeringen. Som medlem i fackförbundet Akavia får du verktygen för att göra den karriär som just du vill. Medlemskapet är kostnadsfritt under hela studietiden.

AkaviaFackförbundet ST

Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom den statliga sektorn med omkring 100 000 medlemmar. Som student kan du vara medlem helt gratis och får dessutom en rabatt på ditt yrkesverksamma medlemskap när du börjar jobba i framtiden! 

st.org/studentHSB Östergötland

HSB Östergötland bygger, äger, hyr ut och förvaltar fastigheter i västra Östergötland + södra Närke. Vi är en av regionens ledande bostadsaktörer på en växande marknad och här finns ett brett utbud av yrkesroller och karriärvägar. Vi erbjuder marknadsanpassade löner och chans till utveckling!

hsb.se/ostergotlandKriminalvården 

Jobb för dig som vill göra skillnad. Vi är en del av rättsväsendet och jobbar för att samhället ska bli säkrare och tryggare. Välkommen till Kriminalvården du också!

www.kriminalvarden.seMagna

Magna Electronics utvecklar cutting-edge teknologi för framtidens bilar. Vårt mål är att genom våra internationella och agila team bli ledande inom Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Med 7500 anställda i 13 länder, siktar vi på att leda utvecklingen i bilindustrin. Hos oss kan du som medarbetare växa och vi är engagerade i varje medarbetares professionella utveckling. Dream big. With us. And join our team.

magnaelectronicssweden.teamtailor.comNordic Wellness

Nordic Wellness finns med över 300 anläggningar i Sverige. Vi har olika typer av klubbar allt från mindre expressklubbar till stora klubbar med både gym, gruppträning m.m. Vi har även ett antal padelanläggnignar.. I Linköping Vi finns vi med 5 gym och en padel i Linköping och vårt studentkort kostar endast 329:-/månad helt utan bindningstid och du kan då träna på alla klubbar i Sverige. Varmt välkommen att komma och testa oss gratis en vecka.
 

nordicwellness.se

Scenkonst Öst

 • Östgötateatern är Sveriges största regionteater. Som student går du alltid för halva priset!
 • Norrköpings Symfoniorkester bjuder in dig på magiska musikupplevelser. Studentpris: 75 kr!
 • www.ostgotateatern.se/
  www.norrkopingssymfoniorkester.se/  Statens Institutionsstyrelse, SiS Ungdomshem Folåsa

  Vill du vara med och bidra till livsviktig förändring hos utsatta ungdomar? 

  Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

  www.stat-inst.se  Tranås Kommun

  Tranås kommun är Tranås största arbetsgivare med ett brett utbud av yrken. Vi har sju olika förvaltningar som tillsammans arbetar för att göra Tranås till ett bättre samhälle för våra kommuninvånare. Du kan arbeta inom IT, ekonomi, VA och avfall, skola, vård och individ och familjeomsorg, HR och mycket mer. Hos oss kan du utvecklas inom ditt yrke samtidigt som du varje dag gör skillnad. Välkommen till en spännande karriärmöjlighet hos oss på Tranås kommun. 

  www.tranas.se/tranas-kommun  Unitalent AB 

  Unitalent erbjuder kvalificerade extrajobb till studenter på Linköpings universitet i alla årskurser och program. Hos oss får du möjlighet att få praktiska erfarenheter inom det du studerar genom att jobba som studentkonsult mot något av våra spännande kundföretag. Jobben hos oss är av varierande omfattning och flexibla för att du enkelt ska kunna kombinera dem med dina studier. 

  www.unitalent.se  Vision

  Gå med i Vision som student, maxa studielivet och ditt framtida arbetsliv!
  Som studentmedlem i Vision får du tillgång till många bra förmåner. Bland annat cv-granskning, intervjuträning, rådgivning inför extrajobb och sommarjobb och möjligheten att söka stipendier upp till 20 000 kronor.

  www.vision.se/student

     Linköping Science Park

  Linköping Science Park samlar Linköpings och världens mest innovativa techbolag. Tekniken för att strömma video på nätet, 3D-kartor i din iPhone och avlyssningssäkra mobiltelefoner är exempel på lösningar från bolagen i parken. Våra bolag är  verksamma inom bland annat Internet of Things, artificiell intelligens, cybersäkerhet, visualisering, bildanalys och fordonssäkerhet. Vi driver också olika nätverk och event där du som student har möjlighet att delta i mentorsskapsprogram, praktik och talangprogram. Tillsammans med många av våra bolag finns vi i Mjärdevi, ett stenkast från Linköpings universitet. 

  https://linkopingsciencepark.se/
  https://linkopingsciencepark.se/events/

  Kårservice

  Hej nya studenter!
  Det är Kårservice som driver Kårhusen på Campus i Linköping och Norrköping. Vi ägs av studentkårerna med målet att göra ditt studentliv så rikt som möjligt! Kårservice driver även Kombo, studenternas kostnadsfria hyresorganisation och Studentlivet.se, studenternas digitala kårhus. 
   
  Kårservice...

  • Ägs av studenterna
  • Ej vinstdrivande
  • Skapar studentnytta 

   
  På Kårservice är vi ca 30 anställda och tillsammans med våra 700 ideella jobbare ser vi till att studenter kan mötas på trygga kårhus. För studenter, av studenter!
   
  https://karservice.se/
   

  Friskis & Svettis

  Träningsanläggningar i Linköping med stort utbud av gruppträning och stora gym.
  https://www.friskissvettis.se/linkoping
   
   

  Föreningar

  Är du intresserad av studentföreningarna som finns vid LiU och som kommer att delta på mässan? Besök studentlivet.se

  Kårer

  Studentservice

  Kontakt