Kalasmässan 2024

Möt oss, studentföreningar, samarbetspartners och företag i en mässa under Kalasmottagningen.

Träffa företag, organisationer och studentföreningar som kan vara intressant för dig som student. Du kan även tävla om fina priser i en del mässmontrar.

Är du student och vill få reda på öppettider, vad som händer under Kalas och praktisk information? Du hittar all info på studentintranätet, Liunet Student (länk). Du behöver logga in med ditt LiU-ID för att kunna ta del av informationen.

Samarbetspartners

4 personer sitter och fikar vid ett bord utomhus

Region Östergötland

Vi har höga ambitioner – för livet framåt!

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Östergötland. Vi vill skapa goda och attraktiva livsvillkor för regionens invånare. Vi vill ha en hälsa och vård i världsklass. Vi vill ha ett starkt näringsliv, en hög sysselsättning och använda naturens resurser på ett hållbart sätt. Vi vill ha en kollektivtrafik som är attraktiv och effektiv. Vi vill ligga i framkant när det gäller forskning och innovationer.

Region Östergötland är länets största arbetsgivare. Hos oss finns viljan och kraften att göra skillnad. Tillsammans utvecklar vi regionen. Varje dag och för livet framåt.

 

Logotyp för Region Östergötland

Nattvy över Linköping stad med roxen i bakgrunden

Linköpings kommun

Från innovationer till sann livskvalitet, i ett perfekt läge. Det här är Linköping.

Linköping har utsetts av EU-kommissionen till Europas mest innovativa stad genom vinsten i iCapital Awards och är även årets studentstad 2024. Känd som en universitetsstad förknippas den, mer än någon annan, med högteknologi, flyg och framtidsstad. Här finns ett dynamiskt näringsliv med stor branschbredd, teknisk spetskompetens och en spännande arbetsmarknad. Linköping är en välkomnande stad med ett brett utbud av nöjen, shopping och fritidsaktiviteter. En stad där idéer blir verklighet. 

 

Linköpings komuns logga.

Vy över Arbetets museum och Strömmen i Norrköping

Norrköpings kommun

Norrköping gör något med människor. Här finns en energi som smittar av sig.

I Norrköping finns jobb, bostäder och en framtid. Här finns ett av Sveriges vackraste universitetscampus, centralt och nära till stadens utbud av kultur-, idrotts- och nöjesliv. Det vimlar av restauranger och kaféer. I Norrköping är det enkelt att känna sig hemma. Redan 2013 utsågs Norrköping till Årets Studentstad. Sedan dess har vi fortsatt att utveckla det vi tror på: ett inspirerande Campus mitt i stan, bra boende och ett fint samarbete mellan universitet, kommun och näringsliv. Många studenter väljer att stanna kvar efter sin examen. Det tycker vi säger något om hur lätt det är att trivas i stan.

 

Logotyp för Norrköpings kommun

Företag

Akademikerförbundet SSR

Vi är det ledande fackförbundet för samhällsvetare. Vi organiserar socionomer, samhällsvetare, beteendevetare, personalvetare, ekonomer och folkhälsovetare. Bli medlem hos oss direkt i montern!  

Akademikerförbundet SSRAkavia - Förbundet för akademiker

Akavia är förbundet för dig som valt den akademiska vägen. Förbundet bildades av Jusek och Civilekonomerna 2020 och samlar idag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. 30 000 av våra medlemmar är studenter. Akavia vill att du ska få full utväxling på din akademiska utbildning, därför är vi med dig från studietiden till pensionen.

AkaviaFackförbundet ST

Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom den statliga sektorn med omkring 100 000 medlemmar. Som student kan du vara medlem helt gratis och får dessutom en rabatt på ditt yrkesverksamma medlemskap när du börjar jobba i framtiden! 

st.org/studentKriminalvården 

Kriminalvården finns i hela Sverige och ansvarar för att verkställa domstolens påföljder. Kriminalvårdens fyra delar är häkten, anstalter, frivård och klienttransporter. Vi har 18000 medarbetare som varje dag arbetar för att minska återfall i brott. Du kan vara skillnaden för någon som vill förändra sitt liv. Sök ett viktigt sommarjobb och bidra till ett tryggare samhälle. Lär dig mer om att jobba på Kriminalvården, lyssna på vår podd Utan att passera gå.

www.kriminalvarden.se

Kårservice

Hej nya studenter!
Det är Kårservice som driver Kårhusen på Campus i Linköping och Norrköping. Vi ägs av studentkårerna med målet att göra ditt studentliv så rikt som möjligt! Kårservice driver även Kombo, studenternas kostnadsfria hyresorganisation och Studentlivet.se, studenternas digitala kårhus. 
 
Kårservice...

  • Ägs av studenterna
  • Ej vinstdrivande
  • Skapar studentnytta 

 
På Kårservice är vi ca 30 anställda och tillsammans med våra 700 ideella jobbare ser vi till att studenter kan mötas på trygga kårhus. För studenter, av studenter!
 
https://karservice.se/
  

Retail Staffing Sverige AB

Retail Staffing är ett bemannings- och rekryteringsföretag nischat inom detaljhandeln. I Linköping har vi bemanningspooler med Lindex och MQ. I vår bemanningspool bokar du själv in dig på pass i våra kunders butiker via vår smarta app. Vi rekryterar säljare även för fasta tjänster på både hel- och deltid där man blir anställd av vår kund. Är du intresserad och vill veta mer? Besök vår monter på Kalasmässan.

www.retailstaffing.se


Scenkonst Öst

Låt oss underhålla och provocera dig. Låt oss förföra och chocka dig. Östgötateatern är Sveriges största regionteater. Den breda repertoaren rymmer något för alla – från nyskrivet till klassiker, från monologer till musikaler. Vi är också kända för vår nycirkus. Östgötateatern med Ung Scen Öst är tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester och Östgötamusiken en del av Scenkonst Öst. 

www.ostgotateatern.se/
www.norrkopingssymfoniorkester.se/

Statens Institutionsstyrelse, SiS Ungdomshem Folåsa

Vill du vara med och bidra till livsviktig förändring hos utsatta ungdomar? 

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

www.stat-inst.se

Studora

Kurslitteratur i en smart studieplattform – när du vill plugga utan att vara pank.

Vi är Studora – den digitala studieplattformen för dig som pluggar på universitet och högskola. Här köper du tillgång till billig kurslitteratur och får en smart studieplattform på köpet. Smart va? Vi erbjuder kursböcker à la extra allt. Då menar vi talsyntes, schyssta läsarinställningar där du kan ändra marginaler, typsnitt, teckenstorlek, bakgrund med mera. Dessutom kan du smart anteckna både i och utanför boken.

https://studora.se/


SVT Nyheter Öst

Sveriges största nyhetsredaktion vill hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna från Östergötland, men också från hela världen. SVT finns nu på 50 orter runt om i Sverige och i ett antal olika länder för att du ska få snabb uppdatering och tydliga överblickar kring vad som är viktigt att veta. I Östergötland har vi redaktioner både i Linköping och Norrköping för att kunna ge dig en bra lokal nyhetsbevakning. Kom till oss på mässan och berätta vad du vill att vi ska granska under hösten eller låt dig utmanas i vår quizutmaning om sant eller falskt.

https://www.svt.se/ost/

  
  

Föreningar

Är du intresserad av studentföreningarna som finns vid LiU och som kommer att delta på mässan? Besök studentlivet.se

Kårer

Studentservice

Kontakt

Mer om Kalas