kjeka60

Kjell Karlsson

Universitetsadjunkt

Lärare i elektrotekniska kurser med fokus mot elektronik för elektrifiering. Därutöver studierektor för ITN:s kurser i elektroteknik, fysik och kemi på avdelningarna FEM och LOE.

Presentation

Kjell Karlsson har varit anställd på Linköpings universitet sen 1999. Första åren som forskningsingenjör och sen år 2012 som universitetsadjunkt i elektroteknik.

Utöver rollen som lärare fungerar Kjell som studierektor både för enheten Fysik och elektroteknik (FE) på avdelningen för Fysik, elektroteknik och matematik (FEM) samt Laboratoriet för organisk elektronik (LOE).
Kjell har två examina från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet, Campus Norrköping:
  • 2012 Teknologie Magisterexamen i Elektroteknik
  • 2000 Högskoleingenjörsexamen i Data- och elektroteknik (DE), inriktning mot Elkraft och reglerteknik

Publikationer

2016

Jonte Bernhard, Anna-Karin Carstensen, Kjell Karlsson (2016) Alternating currents first: Experiences from designing a novel approach to teaching electric circuit theory 44th SEFI Annual Conference,“Engineering Education on Top of the World: Industry-University Cooperation” (Konferensbidrag)

Undervisning

Fotograf: Thor Balkhed

Om du studerar till civilingenjör på Campus Norrköping och framförallt programmet Elektronikdesign (ED) möter du Kjell i olika elektrotekniska kurser inom analog elektronik, tillämpad effektelektronik, kretsteori, modellbygge och simulering samt reglerteknik.

Elektronikdesign, laboration i robottillverkning

Civilingenjör i elektronik och systemdesign, 300 hp

Elektronik och elektroniksystem är avgörande för den snabba teknikutvecklingen där alltmer digitaliseras och elektrifieras. Efter examen arbetar du med hård- och mjukvara för att lösa utmaningar i många olika branscher.

Övriga uppdrag och engagemang

På programnivå är Kjell ledamot i programplanegruppen för civilingenjörsutbildningen i Elektronikdesign (ED). Denna programplaneringsgrupp tillhör Programnämnden för elektroteknik, fysik och matematik (EF) vid Tekniska högskolan.

Därutöver har Kjell ett uppdrag inom Programnämnden för kemi, biologi och bioteknik (KB) för att jobba med övergripande frågor på Tekniska högskolans två basår.

Sen 2013 har Kjell varit fackligt engagerad i Sveriges ingenjörer samt Saco-S på Linköpings universitet.

Organisation