1995 anställdes jag av stiftelsen Carl Malmstensskolan för att utveckla och leda ett Möbeldesignprogram. Från år 2000 var jag lektor och inriktningsansvarig för programmet – en roll som hade jag till 2018 då jag blev avdelningschef för Malmstens LiU. 2024 avslutade jag uppdraget som chef för verksamheten och tog mig an rollen som campusråd. Nu jobbar jag med att initiera nya samarbeten och utveckla dem vi redan har. I det arbetet är mitt nätverk såväl inom möbelindustri som med andra kreativa utbildningar en tillgång.
Pågående projekt:
- Utställningen Ysui Chiten som producerats tillsammans med vårt partneruniversitet Akita University of Art i Japan. Lärarlag bildade kreativa team och arbetade tillsammans på distans.
- En jubileumsutställning med anledning av att Malmstens firar 25 år som Linköpings universitet.
- Samverkan med omgivande samhället, till exempel lokala aktörer som Lidingö Stad och Lidingö centrumförvaltning
- Artist in Residence 2025 och framåt.
Jag har en konstnärlig masterexamen i Design och Rumslig gestaltning från Konstfack. Under mina yrkesverksamma år har jag både drivit egen verksamhet och varit anställd inom möbelproduktion och på arkitektkontor. Några av de större projekt jag deltagit i är ombyggnaden av riksdagsbiblioteket i Stockholm samt ommöbleringen av isländska Alltinget. Jag har även genomfört mindre projekt, som inredningar av restauranger och butiker, samt formgivit möbler för svensk och internationell möbelindustri.
Mitt intresse ligger i lärandeprocesser där teoretiska och praktiska kunskaper kombineras, med fokus på kopplingen mellan hand och hjärna. Med en bakgrund inom möbelsnickeri, inredningsarkitektur och möbelformgivning finner jag inspiration i trämaterialets oändliga utmaningar, människors strävan efter en väl fungerande och vackrare värld, samt studenternas nyfikenhet och framtidstro.
Utöver mitt professionella arbete är jag mycket intresserad av träsvarvning och ägnar en stor del av min fritid åt att svarva. Med en passion för konsthantverk finner jag glädje i att skapa med mina händer och utforska trämaterialets möjligheter. Jag konstaterar att svarvningens meditativa fokus skärper tänkandet och utvecklar formkänsligheten.