Fotografi av Leo Johannsson

Leo Johannsson

Universitetslektor

Genom att kombinera konstnärliga metoder, digitala och traditionella tekniker, experimentellt undersökande och kritiska reflektioner utvecklar vi design och vårt förhållande till möbler, människor och rum. Jag är lektor i möbeldesign.

Lektor i Möbeldesign och avdelningschef

Jag är intresserad av lärandeprocesser där man kombinerar teoretiska och praktiska kunskaper med fokus på kopplingen mellan hand och hjärna.

Med bakgrund i möbelsnickeri, inredningsarkitektur och möbelformgivning finner jag inspiration i trämaterialets oändliga utmaningar, i människors strävan efter en väl fungerande och vackrare värld och studenternas nyfikenhet och framtidstro.

Jag har Konstnärlig masterexamen i Design och Rumslig gestaltning ifrån Konstfack. Jag har både drivit egen verksamhet och varit anställd i möbelproduktion och på arkitektkontor. Jag har deltagit i stora projekt som ombyggnaden av riksdagsbiblioteket i Stockholm och ommöblering av Isländska Alltinget och genomfört mindre så som inredningar av restauranger och butiker. Jag har också formgivit möbler för svensk och internationell möbelindustri.

Sociala medier

Facebook Malmstens Linköpings universitet
Instagram: malmstens_liu

Publikationer

Nyheter

Organisation