Fotografi av Sergey Ignatenko

Sergey Ignatenko

Forskningsingenjör

Presentation

Sergey Ignatenko är forskningsingenjör vid forskargruppen Immersiv visualisering. Hans arbete fokuserar på visuell datautvinning och interaktiv visualisering av obemannad trafik över stadsområden.

Sergey fick MSc i mikroelektronik från Vitrysslands statliga informatik och radioelektronik. Senare tog han doktorsexamen i teoretisk fysik från samma universitet efter arbetet med Coulomb-blockadeffekten i single-elektronmatriser.

Han har arbetat både i akademin och IT-branschen. I den akademiska världen har han haft doktorandpositioner vid Linköpings universitet och Simon Fraser University (Kanada). Han har publicerat 40 granskade tidskriftsartiklar. I industrin var de mest framträdande projekten:

  • Modellering och prognoser inom ekonometri. Stöd av en prediktiv analysmodul som bygger och analyserar utvecklingsscenarier av ekonomiska system.
  • Kompensationsvätskedynamik. Programutveckling för att förutsäga fysiskt beteende av vätskesystem, inklusive ett nätgenereringsverktyg och en integrerad miljö för analys av fritt ytflöde i marina-, offshore- och skeppsapplikationer.

Relaterad information