18 september 2023

Här är årets unga företagare både i Linköping och i hela Östergötland. Och inte nog med det, Fredrik Präntares bolag Pugstorm tilldelades nyligen priset Best Debut vid Swedish Game Awards. Grattis Fredrik!    

Fredrik Präntare med blombukett och prisdiplom

Vid nätverket Företagarnas prisceremoni för Årets Unga Företagare i Östergötland, mottog Fredrik Präntare vid Institutionen för datavetenskap (IDA) 10 000 kronor och beskedet att han kommer att representera länet i den nationella finalen i Stockholms stadshus den 21 oktober. 

Hur känns det att vara i riksfinal till Årets Unga Företagare?

— Att jag är i riksfinalen är upplyftande. Jätteroligt att de risker jag tagit, de nätter jag jobbat, och visionen jag följt har burit frukt. Att representera unga entreprenörer på denna nivå ger en stark känsla av att jag är på rätt väg, säger Fredrik Präntare, grundare och vd på spelutvecklingsbolaget Pugstorm.

Hans bolag vann nyligen också pris för bästa speldebut vid Sveriges största tävling i spelutveckling, Swedish Game Awards.

Vad betyder priset Best Debut 2023 för dig?

— Att vinna på Swedish Game Awards med vårt spel Core Keeper, med nästan 2 miljoner spelare, är enormt betydelsefullt för oss på Pugstorm. Det bekräftar att den tid, energi och passion vi lagt ner har uppskattats och erkänts av både branschfolk och spelare. Det är inte bara ett tecken på vårt hårda arbete, utan också en inspiration för oss att fortsätta sätta ribban högt och skapa meningsfulla spelupplevelser.

Utöver spelutvecklare och företagsledare är Fredrik Präntare forskarstuderande vid IDA inom artificiell intelligens och datavetenskap.

Vad betyder IDA för dig?

— IDA har varit fundamentet jag byggt bolagen Pugstorm och Dimfrost på. Den flexibilitet jag upplevt i kurserna under min civilingenjörsutbildning, då jag fått arbeta med spelprojekt kontinuerligt, samt det stöd jag fått från min handledare Fredrik Heintz under min doktorandtid, har varit avgörande. Kombinationen av akademisk rigor och flexibilitet har möjliggjort för mig att balansera entreprenörskap med studier, vilket skapat en stark grund för de framgångar bolagen uppnått.

 

Läs mer om Årets Företagare i Sverige och den kommande riksfinalen

Läs mer om Swedish Game Awards

Mer om Fredrik Präntare, bolaget Pugstorm och spelet Core Keeper

Kontakt

Senaste nytt från LiU

Porträtt av kvinna (Seetha Murty)

Två förkämpar för barnen blir hedersdoktorer

Den indiska rektorn Seetha Murty har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med barns och ungas lärande. Den amerikanska professorn Cindy W. Christian har ägnat sin karriär åt att utveckla omhändertagandet av misshandlade barn.

Linköpings Studentsångare går i fängelse

I tre terminer har Jakob Grubbström som frilansare lett körsång med intagna på Skänningeanstalten. Som Director Musices på LiU tar han nu Linköpings studentsångare med sig in i fängelset.

Studenter på campus.

Ökat söktryck till LiU

Intresset för att studera vid LiU ökar, i flera fall rejält. Det visar siffrorna när anmälan till höstterminen stängde vid midnatt den 15 april.