15 januari 2024

Vi söker en professionsmentor i biologi och naturkunskap till Ämneslärarprogrammet vid Linköpings universitet, med start under hösten 2024.

Om uppdraget

Professionsmentorns roll är att bidra till programmets yrkesanknytning och skall fungera som en länk mellan utbildningen och skolpraktiken. Professionsmentorn medverkar i planering, genomförande och uppföljning av praktiknära inslag inom ovanstående ämnen som ges i ämneslärarprogrammet och stödjer arbetet med professionsutveckling inom såväl ämneskurser som verksamhetsförlagd utbildning. Uppdraget omfattar 15% av heltid.

Vi söker dig som är:

• Är legitimerad ämneslärare med inriktning mot gymnasiet i biologi och naturkunskap och har erfarenhet av undervisning i gymnasieskolan.
  • Intresserad av nya uppdrag.
  • Väl insatt i gymnasieskolan och dess styrdokument.
  • Vill vara med och påverka ämneslärarutbildningen.
  • Har lätt att samarbeta mot ett givet mål.

Ansök här!

Välkommen med din ansökan senast 12 februari 2024.

Ansökan ska innehålla:

• CV
  • brev där du kortfattat motiverar varför du vill bli professionsmentor, sammanfattar din ämnes- och yrkeserfarenhet, samt erfarenhet av lärarutbildning
  • rekommendationsbrev från din rektor
  • namn och kontaktuppgifter till dig och din rektor.

Vid frågor kontakta utbildningsledare Helena Köhler, helena.kohler@liu.se, 013-282282

Ansökan mejlas till

Linköpings universitet