Lärarutbildning på LiU

Det finns många olika sätt att bli lärare. Oavsett studiebakgrund hittar du en lärarutbildning som passar dig på Linköpings universitet.

Varför lärarutbildning vid LiU? Visa/dölj innehåll

Hög kvalitet på  utbildningarna

Lärarutbildningarna på LiU får betyget hög kvalité av Universitetskanslersämbetet. Du är attraktiv på arbetsmarknaden med en examen från LiU.

Global profil på lärarexemen

Som första lärarutbildning i Sverige erbjuder vi en så kallad Global profil på lärarexamen. Global profil synliggör studenters internationella aktiviteter och moment i examen.

Bästa studentlivet

Linköping och Norrköping har fått utmärkelsen Årets studentstad tre gånger. Vi värnar om studenterna och studentlivet!

Hög kvalitet på  utbildningarna

Global profil på lärarexemen

Bästa studentlivet

Karriär och framtid Visa/dölj innehåll

Med en lärarutbildning från LiU är du attraktiv på arbetsmarknaden.

Vi ger dig förutsättningar att bli en kreativ lärare som inspirerar till lärande och utveckling. Du blir expert i dina ämnesområden och får verktyg för att motivera och utveckla barn och ungdomars lärande. En lärarutbildning från LiU ger dig bra ledarskapskunskaper och många valmöjligheter i arbetslivet.

Karriärval inom läraryrket

Lärarstudenterna Paulina Karlsson, Emelie Fransson och Sara Julsgård samtalar kring olika karriärsval inom läraryrket.

Våra lärarprogram Visa/dölj innehåll

Lärarprogram alla åldersgrupper

Yrkeserfarenhet och kompletterande utbildningar

Vidareutbildning

Lärarstudenter berättar Visa/dölj innehåll

Veronica läser till förskollärare

Marie läser till grundlärare i f-3

Hampus läser till ämneslärare i år 7-9

Börja läsa som äldre och med barn

Hur är det att läsa decentraliserat?

Utöka din lärarbehörighet? Visa/dölj innehåll

Vi hjälper dig Visa/dölj innehåll

Följ oss på sociala medier! Visa/dölj innehåll