Lärarutbildningen

Vill du inspirera och ge barn och unga förutsättningar att upptäcka, prova på och lära sig nya saker? Vill du göra barn och ungas vardag meningsfull och lärorik? Vill du ha ett kreativt jobb där du får möjlighet att utvecklas som ledare. Som lärare öppnar du dörrar för framtidens forskare, designers, veterinärer. Gå till någons historia.

Vi ger dig förutsättningar att bli en kreativ lärare som inspirerar till lärande och utveckling. Du blir expert i dina ämnesområden och får verktyg för att motivera och utveckla barn och ungdomars lärande. En lärarutbildning ger dig bra ledarskapskunskaper, vilket ger dig många valmöjligheter i arbetslivet.

Det finns många olika sätt att bli lärare. Oavsett studiebakgrund hittar du en utbildning som passar dig på Linköpings universitet.

Våra lärarprogramVisa/dölj innehåll

Lärarprogram alla åldersgrupper

Yrkeserfarenhet och kompletterande utbildningar

Vidareutbildning

KarriärmöjligheterVisa/dölj innehåll

Karriärval inom läraryrket

Lärarstudenterna Paulina Karlsson, Emelie Fransson och Sara Julsgård samtalar kring olika karriärsval inom läraryrket.

Lärarstudenter berättarVisa/dölj innehåll

Veronica läser till förskollärare

Marie läser till grundlärare i f-3

Hampus läser till ämneslärare i år 7-9