Sök på liu.se
Sök
Visar
1 - 8
av 8
träffar
Laddar resultat
Konsumentens roll i den hållbara förvaltningen av näringsämnen
I detta projekt undersöker vi hur konsumenter bidrar till och påverkas av näringshantering.
Hållbar näringsämnes- och energihantering
Naturresurserna är byggstenar i alla ekosystem. Att förstå var dessa resurser finns, hur de tar sig fram på våra landskap och varför vi ser dessa mönster som viktiga, är nyckeln till mer hållbar resursförvaltning.
Medarbetare
Visa alla
Biobaserad ekonomi i Sverige
Projektet syftar till att öka Sveriges potential att återvinna näringsämnen i gödsel tillbaka till livsmedelsproduktion och studera de logistiska konsekvenserna av återvinning ur ett kostnads- och transportperspektiv.
Återvinning av näringsämnen i Pakistan
Detta projekt fokuserar på kapaciteten till återvinning av organiskt avfall för att stänga till källan till förlust av organiskt avfall och möta målen för hållbar utveckling.
URBWAT-projektet
URBWAT-projektet är ett samarbete mellan svenska, sydafrikanska och tyska partners som finansieras genom 2017 års JPI-finansieringsanrop.
Multidimensionell hållbarhet i det svenska systemet för livsmedelsproduktion
Detta projekt vill undersöka hur vi kan få ett mer hållbart svenskt livsmedelsproduktionssystem.
Nyhet |
13 april 2021
Biogas av bajs – en vinst för både klimat och ekonomi
Forskare vid LiU har visat att genom att producera biogas av bajs och sedan använda restprodukten som gödsel skulle kunna spara hundratals miljoner kronor varje år och minska Sveriges växthusgasutsläpp med cirka 1,5 miljoner ton koldioxid.
Nyhet |
16 november 2020
Hållbart jordbruk minskar svält och övergödning
Från jord till bord och sedan tillbaka igen – så borde näringsämnena röra sig i ett kretslopp. Uno Wennergren forskar om hur vi bättre ska kunna ta tillvara gödsel för att förhindra både hunger och problem med övergödning.