Tekniskt-naturvetenskapligt basår - information till dig som är antagen

Tekfak Campus Norrköping Täppan antagen toppbild

Grattis till din plats vid Linköpings universitet!

Du har blivit antagen till basåret. På ditt antagningsbesked kan du se om du har en plats i Linköping eller i Norrköping. Vi hoppas att kommande studieår ska bli givande och att du ska trivas hos oss. Ta studierna på allvar redan från början och lägg mycket tid på kurserna direkt. Låt studietiden vara en tid när du formar din egen verktygslåda och fyller den med just dina verktyg!

Information

Viktigt att tänka på - tacka ja senast 22 juli

Som antagen säkrar du din plats genom att:

  • Logga in på antagning.se och tacka ja till utbildningen. Detta ska göras senast 22 juli, annars kommer din plats erbjudas till någon annan.
  • Delta på uppropet som är obligatoriskt. Datum, tid och plats hittar du här på sidan. Tänk på att anmäla eventuella förhinder i förväg, annars förlorar du din plats.

Du som ska börja på någon av våra utbildningar i Linköping och Norrköping kommer efter uppropet få information från din klassföreståndare, träffa faddrar samt bli bjuden på lunch. Undervisningen startar först dagen efter. Under de två första veckorna kommer undervisningen varvas med sociala aktiviteter. 

OBS: Du som är reservplacerad ska inte delta på uppropet. Vi kontaktar dig om du blir antagen. Läs mer på vår informationssida om reservplacering.

Information och checklista till dig som är ny på LiU

Livet som student innebär både studier, nöjen, gemenskap och eget ansvar. Checklistan ger dig de nödvändiga stegen för en bra start. Till exempel att skaffa ett LiU-ID som ger tillgång till våra digitala tjänster, såsom lärplattform, kursrum, e-post, ditt schema och mycket mer.

Tänk på att du tidigast dagen efter uppropet kan registrera dig på dina kurser och få tillgång till kursrummen i Lisam.

Min utbildning

Förberedande matematik

När basåret startar börjar matematiken med full fart från första dagen.

Du hittar kursinformation och litteraturlistor här: https://courses.mai.liu.se/GU/BML301/kurslitteratur.html.

Repetitionshäfte

För basårsstudenter finns ett häfte med räkneuppgifter som är en repetition av gymnasiematematiken. När du har löst uppgifterna kommer du vara väl förberedd och få en bra start på ditt tekniska basår.

Börja med att läsa Instruktion till repetitionsuppgifter.

Gör sedan uppgifterna i häftet Repetitionsuppgifter.

Lycka till!

Kontakt, frågor och support

Antagen till Linköpings universitet