Systemvetenskap - information till dig som är antagen

johner.se/Susanne Walström

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till kandidatprogrammet i Systemvetenskap vid Linköpings universitet (LiU). Du har valt en unik, eftertraktad och etablerad utbildning! Vi har med framgång utbildat systemvetare i 40 år och ser fram emot att träffa dig – vi hoppas att du är redo att utmana dig själv och bilda dig för framtiden!

Under din utbildning kommer du att ges förutsättningar att bygga den kompetens som krävs för att kunna arbeta i digitaliseringens framkant och utveckla verksamheter och IT. Som student hos oss får du även del av ett sprudlande studentliv, med en aktiv studentsektion som värnar om dina intressen och bygger gemenskap bland våra studenter.

Har du funderingar över programmet eller din studiestart är du välkommen att höra av dig till programmets kontaktpersoner. Studievägledare Anna Martin nås på anna.martin@liu.se, och finns på plats från och med torsdag vecka 32. Om du innan vecka 32 har frågor om antagningen vänder du dig till antagningsenheten vid Linköpings universitet på infocenter@liu.se eller tel. 013-28 17 00 (telefontid måndag och torsdag 13.00-14.00).

Besök gärna vår programsida där vi har samlat all information som du kan behöva om programmet och kurserna under din studietid hos oss.

Upprop och reservantagning

Upprop

Upprop med introduktion för antagna äger rum måndagen den 22 augusti kl 10.15-12.00 i sal Key 1, hus Key. Hus Key ligger på Campus Valla (länk till kartor finns längre ned på sidan). Om du mot all förmodan skulle få förhinder att delta på uppropet måste du anmäla detta till programadministratör Sofia Hummerdal (sofia.hummerdal@liu.se), annars förlorar du din studieplats. Om du inte vill ha din plats så lämna återbud på www.antagning.se.

I samband med uppropet kommer du att bli mött och omhändertagen av faddrar som läser programmets andra år och de kommer bland annat att informera om praktiska väsentligheter.

Reservantagning

På kandidatprogrammet i Systemvetenskap sker reservantagning per telefon, kl 13.00-16.00 den 22 augusti.

Den som står som reserv till programmet kan få en plats om någon som antagits till programmet ej kommer till uppropet. Reserverna kallas då i tur och ordning enligt rangordningen i urvalet.

Som reserv ska du vara anträffbar på telefon mellan klockan 13-16 den 22 augusti. Du ska redan på förhand bestämma dig för huruvida du är intresserad av en reservplats till programmet. Om du blir erbjuden en reservplats kommer du behöva ge ett svar direkt på telefon. Om du inte får ett telefonsamtal under denna tid så har eventuell reservplats gått till någon annan som står före dig i rangordningen.

Vi använder telefonnumret som du uppgav i samband med ansökan till www.antagning.se. Om det ej längre gäller så ska du meddela omgående vilket telefonnummer du kan nås på. Annat telefonnummer meddelas till programadministratör Sofia Hummerdal på mailadress: sofia.hummerdal@liu.se. Om du inte svarar i telefon så går platsen vidare till nästa person i rangordningen.

Mottagning av nya studenter

SAKS och Saksmästeriet hälsar dig välkommen till LiU! Studenternas sektion SAKS tillsammans med sektionens fadderi och festeri Saksmästeriet kommer att hjälpa dig till rätta efter uppropet. Nolle-P kallas deras mottagningsverksamhet som pågår parallellt med undervisningen under de två första studieveckorna med en mängd olika aktiviteter. Allt för att du ska lära känna de andra studenterna men även för att du ska se och uppleva LiU och Linköping!

Läs mer om SAKS här: http://saksaren.se/
Läs mer Saksmästeriet här: http://www.saksmasteriet.se/
Läs om SAKS utskott Systerskapet här: http://systerskapet.saksaren.se/

Studieinformation

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom Studentwebben, student.liu.se. På studentwebbens startsida finns ingångar till ett antal system du kommer att använda som student, bland annat schemasystemet. Scheman för höstterminen publiceras senast två veckor innan terminsstart och du kan söka på kurskoder för att få fram schemat för varje kurs.

Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

De första kurserna på programmet är:

Introduktion till Informatik (IMTO) (725G96)

Problemlösning och programmering (725G92)

Tisdagen den 13 september kl 9-12 kommer programmet att hålla i en kick-off för dig och dina klasskamrater i SVP1. Notera datum och tid, mer information kommer vid terminsstart. Observera att närvaro vid denna kick-off är obligatorisk och ingår som ett examinerade moment i kursen 725G96 – Introduktion till Informatik.

Kontakt

Antagen till LiU

Antagen