Systemvetenskap - information till dig som är antagen

Studenter i solen på Campus Valla

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till kandidatprogrammet i Systemvetenskap vid Linköpings universitet (LiU). Du har valt en unik, eftertraktad och etablerad utbildning! Vi har med framgång utbildat systemvetare i 40 år och ser fram emot att träffa dig – vi hoppas att du är redo att utmana dig själv och bilda dig för framtiden!

Under din utbildning kommer du att ges förutsättningar att bygga den kompetens som krävs för att kunna arbeta i digitaliseringens framkant och utveckla verksamheter och IT. Som student hos oss får du även del av ett sprudlande studentliv, med en aktiv studentsektion som värnar om dina intressen och bygger gemenskap bland våra studenter.

Har du funderingar över programmet eller din studiestart är du välkommen att höra av dig till programmets kontaktpersoner. Studievägledare Pernilla Mideskog nås på pernilla.mideskog@liu.se, och finns på plats från måndag vecka 32. Programadministratör Anki Rune nås på anki.rune@liu.se, eller telefon 013-28 24 03 och finns på plats från måndag vecka 32. Om du innan vecka 32 har frågor om antagningen vänder du dig till antagningsenheten vid Linköpings universitet på infocenter@liu.se eller tel. 013-28 17 00 (telefontid måndag och torsdag 13.00-14.00).

Upprop och reservantagningVisa/dölj innehåll

Upprop

Upprop med introduktion för antagna äger rum gruppvis måndagen den 17 augusti enligt följande:

10.15-11.00 Grupp 1 Hörsal Key 1, Hus Key
11.15-12.00 Grupp 2 Hörsal Key 1, Hus Key

Gruppindelningen kommer att meddelas via ett välkomstbrev som skickas ut via reguljär post, samt läggas ut på programsidan, efter urval 2.

Hus Key ligger på Campus Valla (länk till kartor finns längre ned på sidan). Om du mot all förmodan skulle få förhinder att delta på uppropet måste du anmäla detta till studievägledare Pernilla Mideskog (pernilla.mideskog@liu.se), annars förlorar du din studieplats. Om du inte vill ha din plats så lämna återbud på www.antagning.se.

I samband med uppropet kommer du att bli mött och omhändertagen av faddrar som läser programmets andra år där de informerar om praktiska väsentligheter. Räkna med att tillbringa ytterligare några timmar på universitetet!

Reservantagning

På kandidatprogrammet i Systemvetenskap sker reservantagning per telefon, direkt efter uppropet den 17 augusti.

Den som står som reserv till programmet kan få en plats om någon som antagits till programmet ej kommer till uppropet. Reserverna kallas då i tur och ordning enligt rangordningen i urvalet.

Som reserv ska du vara anträffbar på telefon mellan klockan 13-16 den 17 augusti. Du ska redan på förhand bestämma dig för huruvida du är intresserad av en reservplats till programmet. Om du blir erbjuden en reservplats kommer du behöva ge ett svar direkt på telefon. Om du inte får ett telefonsamtal under denna tid så har eventuell reservplats gått till någon annan som står före dig i rangordningen.

Vi använder telefonnumret som du uppgav i samband med ansökan till www.antagning.se. Om det ej längre gäller så ska du meddela omgående vilket telefonnummer du kan nås på. Annat telefonnummer meddelas till programadministratör Anki Rune på mailadress: anki.rune@liu.se. Om du inte svarar i telefon så går platsen vidare till nästa person i rangordningen.

Mottagning av nya studenterVisa/dölj innehåll

SAKS och Saksmästeriet hälsar dig välkommen till LiU! Studenternas sektion SAKS tillsammans med sektionens fadderi och festeri Saksmästeriet kommer att hjälpa dig till rätta efter uppropet. Nolle-P kallas deras mottagningsverksamhet som pågår parallellt med undervisningen under de två första studieveckorna med en mängd olika aktiviteter. Allt för att du ska lära känna de andra studenterna men även för att du ska se och uppleva LiU och Linköping!

Schema för nolle-p hittar du här: https://saksmasteriet.se/n0llep/schema/

Nollehandboken: https://saksmasteriet.se/n0llep/handboken/   


Läs mer om SAKS här: http://saksaren.se/
Läs mer Saksmästeriet här: http://www.saksmasteriet.se/
Läs om SAKS utskott Systerskapet här: http://systerskapet.saksaren.se/

StudieinformationVisa/dölj innehåll

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom Studentwebben, student.liu.se. På studentwebbens startsida finns ingångar till ett antal system du kommer att använda som student, bland annat schemasystemet. Scheman för höstterminen publiceras senast två veckor innan terminsstart och du kan söka på kurskoder för att få fram schemat för varje kurs.

Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

De första kurserna på programmet är:

Introduktion till Informatik (IMTO) (725G96)

Problemlösning och programmering (725G92)

Tisdagen den 15 september kl 13-17 kommer programmet att hålla i en kick-off för dig och dina klasskamrater i SVP1. Notera datum och tid, mer information kommer vid terminsstart. Observera att närvaro vid denna kick-off är obligatorisk och ingår som ett examinerade moment i kursen 725G96 – Introduktion till Informatik.

KontaktVisa/dölj innehåll

Antagen till LiUVisa/dölj innehåll

Praktisk information