Systemvetenskap - information till dig som är antagen

johner.se/Susanne Walström

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till kandidatprogrammet i Systemvetenskap vid Linköpings universitet (LiU). Du har valt en unik, eftertraktad och etablerad utbildning! Vi har med framgång utbildat systemvetare i 40 år och ser fram emot att träffa dig – vi hoppas att du är redo att utmana dig själv och bilda dig för framtiden!

Under din utbildning kommer du att ges förutsättningar att bygga den kompetens som krävs för att kunna arbeta i digitaliseringens framkant och utveckla verksamheter och IT. Som student hos oss får du även del av ett sprudlande studentliv, med en aktiv studentsektion som värnar om dina intressen och bygger gemenskap bland våra studenter.

Har du funderingar över programmet eller din studiestart är du välkommen att höra av dig till programmets kontaktpersoner. Studievägledare Viktoria Boiardt, viktoria.boiardt@liu.se, och programadministratör Maria Linder, maria.linder@liu.se, finns på plats från och vecka 32. Om du har frågor om antagningen vänder du dig till antagningsenheten vid Linköpings universitet på infocenter@liu.se.

Besök gärna vår programsida där vi har samlat all information som du kan behöva om programmet och kurserna under din studietid hos oss. Du har åtkomst till den här sidan efter att du har aktiverat ditt LiU-id, tidigast den 5 augusti.

Upprop och reservantagning

Upprop

Upprop med introduktion för antagna äger rum fredagen den 16 augusti kl 10.15-12.00 i sal C1, hus C, Campus Valla. Om du mot all förmodan skulle få förhinder att delta på uppropet måste du anmäla detta till programadministratör Maria Linder (maria.linder@liu.se), annars förlorar du din studieplats. Om du inte vill ta din plats i anspråk ska du lämna återbud på www.antagning.se.

I samband med uppropet kommer du att bli mött och omhändertagen av faddrar som läser programmets andra år och de kommer bland annat att informera om praktiska väsentligheter.

Reservantagning

På kandidatprogrammet i Systemvetenskap sker reservantagning per telefon, direkt efter uppropet.

Som reserv ska du vara anträffbar på telefon mellan klockan 13.00-16.00 den 16 augusti. Om du blir erbjuden en reservplats kommer du behöva ge ett svar direkt på telefon. Du ska alltså redan på förhand ha bestämt dig för huruvida du är intresserad av en reservplats till programmet. Vi använder telefonnumret som du uppgav i samband med ansökan till www.antagning.se. Om det inte gäller längre så uppdatera ditt telefonnummer på antagning.se. Om du inte svarar när vi ringer så går platsen vidare till nästa person i rangordningen.

Mottagning av nya studenter

SAKS och Saksmästeriet hälsar dig välkommen till LiU! Studenternas sektion SAKS tillsammans med sektionens fadderi och festeri Saksmästeriet kommer att hjälpa dig till rätta efter uppropet. Nolle-P kallas deras mottagningsverksamhet som pågår parallellt med undervisningen under de två första studieveckorna med en mängd olika aktiviteter. Allt för att du ska lära känna de andra studenterna men även för att du ska se och uppleva LiU och Linköping!

Under vecka 32 kommer era faddrar att ringa er för att hälsa er välkomna till programmet och ni kan ställa frågor till dem.

Läs mer om SAKS här: http://saksaren.se/
Läs mer Saksmästeriet här: http://www.saksmasteriet.se/
Läs om SAKS utskott Systerskapet här: http://systerskapet.saksaren.se/

Studieinformation

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom TimeEdit. Sök på kurskod för att få fram schemat. Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

De första kurserna på programmet är:

Introduktion till Informatik (IMTO) (725G96)

Problemlösning och programmering (725G92)

Tisdagen den 17 september på eftermiddagen kommer programmet att hålla i en kick-off för dig och dina klasskamrater i SVP1. Notera datumet, mer information kommer vid terminsstart.

Kontakt

Viktoria Boiardt, studievägledare

Tips till dig som ny student

Antagen till LiU