IT och management - information till dig som är antagen

Programbild IT och management

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till masterprogrammet i IT och management vid Linköpings universitet (LiU). Du har valt en unik, eftertraktad och etablerad utbildning! Under din utbildning kommer du att ges förutsättningar att bygga den kompetens som krävs för att kunna arbeta i digitaliseringens framkant och utveckla verksamheter och IT.

Vi kommer att belysa digitaliseringens förutsättningar och utmaningar från olika perspektiv, där även ni studenter bidrar med unika perspektiv utifrån era respektive studiebakgrunder. Detta ger dig en bred och fördjupad kompetens som leder till många olika arbetsmöjligheter och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Vi ser fram emot att träffa dig – vi hoppas att du är redo att utmana dig själv och bilda dig för framtiden!

Har du funderingar över programmet eller din studiestart är du välkommen att höra av dig till programmets kontaktpersoner. Studievägledare Anna Martin nås på anna.martin@liu.se, och är på plats från och med torsdag vecka 32. Om du innan vecka 32 har frågor om antagningen vänder du dig till antagningsenheten vid Linköpings universitet på infocenter@liu.se eller tel. 013-28 17 00 (telefontid måndag och torsdag 13.00-14.00). 

Besök gärna vår programsida där vi har samlat all information som du kan behöva om programmet och kurserna under din studietid hos oss.

Upprop och reservantagning

Upprop

Programmets upprop sker tisdag den 23 augusti kl 10.15-12.00 i sal A25, hus A. Hus A ligger på Campus Valla (länk till kartor finns längre ned på sidan). Om du mot all förmodan skulle få förhinder att delta på uppropet måste du anmäla detta till studievägledare Anna Martin (anna.martin@liu.se), annars förlorar du din studieplats. Om du inte vill ha din plats så lämna återbud på www.antagning.se.

Reservantagning

På masterprogrammet i IT och management sker reservantagning per telefon, efter uppropet den 23 augusti.

Den som står som reserv till programmet kan få en plats om någon som antagits till programmet ej kommer till uppropet. Reserverna kallas då i tur och ordning enligt rangordningen i urvalet. 

Som reserv ska du vara anträffbar på telefon mellan klockan kl. 13-16 på uppropsdagen. Du ska redan på förhand bestämma dig för huruvida du är intresserad av en reservplats till programmet. Om du blir erbjuden en reservplats kommer du behöva ge ett svar direkt på telefon. Om du inte får ett telefonsamtal under denna tid så har eventuell reservplats gått till någon annan som står före dig i rangordningen.

Vi använder telefonnumret som du uppgav i samband med ansökan till www.antagning.se. Om det ej längre gäller så ska du meddela omgående vilket telefonnummer du kan nås på. Annat telefonnummer meddelas till programadministratör Sofia Hummerdal på mailadress: 
sofia.hummerdal@liu.se. Om du inte svarar i telefon så går platsen vidare till nästa person i rangordningen.

Mottagning av nya studenter

Ni som studerar på masterprogrammet IT och management är välkomna att engagera er i och delta vid aktiviteter som systemvetarnas sektion SAKS och sektionens fadderi och festeri Saksmästeriet anordnar.

Läs mer om SAKS här: http://saksaren.se/ 
Läs mer Saksmästeriet här: http://www.saksmasteriet.se/ 
Läs om SAKS utskott Systerskapet här: http://systerskapet.saksaren.se/

Studieinformation

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom Studentwebben, student.liu.se. På studentwebbens startsida finns ingångar till ett antal system du kommer att använda som student, bland annat schemasystemet. Scheman för höstterminen publiceras senast två veckor innan terminsstart och du kan söka på kurskoder för att få fram schemat för varje kurs.

Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

Den första kursen på programmet är:

Introduktion till IT och management  (725A48)

Tänk på att införskaffa kurslitteraturen i god tid innan kurserna startar.


Kontakt

Antagen till LiU

Antagen