IT och management - information till dig som är antagen

Programbild IT och management

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till masterprogrammet i IT och management vid Linköpings universitet (LiU). Du har valt en unik, eftertraktad och etablerad utbildning! Under din utbildning kommer du att ges förutsättningar att bygga den kompetens som krävs för att kunna arbeta i digitaliseringens framkant och utveckla verksamheter och IT. 

Vi kommer att belysa digitaliseringens förutsättningar och utmaningar från olika perspektiv, där även ni studenter bidrar med unika perspektiv utifrån era respektive studiebakgrunder. Detta ger dig en bred och fördjupad kompetens som leder till många olika arbetsmöjligheter och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Vi ser fram emot att träffa dig – vi hoppas att du är redo att utmana dig själv och bilda dig för framtiden!

Har du funderingar över programmet eller din studiestart är du välkommen att höra av dig till programmets kontaktpersoner. Studievägledare Pernilla Mideskog nås på pernilla.mideskog@liu.se, och är på plats från måndag vecka 32. Programadministratör Anki Rune nås på anki.rune@liu.se eller telefon 013-28 24 03 och är på plats från måndag vecka 32.  Om du innan vecka 32 har frågor om antagningen vänder du dig till antagningsenheten vid Linköpings universitet på infocenter@liu.se eller tel. 013-28 17 00 (telefontid måndag och torsdag 13.00-14.00). 

Upprop och reservantagningVisa/dölj innehåll

Upprop

Programmets upprop sker gruppvis fredagen den 21 augusti enligt följande:

10.15-11.00 Grupp 1 Sal A37, Hus A, plan 3, ingång 17
11.15-12.00 Grupp 2 Sal A37, Hus A, plan 3, ingång 17

Gruppindelningen kommer att meddelas via ett välkomstbrev som skickas ut via reguljär post samt läggas ut på programsidan, efter urval 2.

Hus A ligger på Campus Valla (länk till kartor finns längre ned på sidan). Om du mot all förmodan skulle få förhinder att delta på uppropet måste du anmäla detta till studievägledare Pernilla Mideskog (pernilla.mideskog@liu.se), annars förlorar du din studieplats. Om du inte vill ha din plats så lämna återbud på www.antagning.se.

Reservantagning

På masterprogrammet i IT och management sker reservantagning per telefon, direkt efter uppropet den 21 augusti.

Den som står som reserv till programmet kan få en plats om någon som antagits till programmet ej kommer till uppropet. Reserverna kallas då i tur och ordning enligt rangordningen i urvalet. 

Som reserv ska du vara anträffbar på telefon mellan klockan kl. 13-16 på uppropsdagen. Du ska redan på förhand bestämma dig för huruvida du är intresserad av en reservplats till programmet. Om du blir erbjuden en reservplats kommer du behöva ge ett svar direkt på telefon. Om du inte får ett telefonsamtal under denna tid så har eventuell reservplats gått till någon annan som står före dig i rangordningen.

Vi använder telefonnumret som du uppgav i samband med ansökan till www.antagning.se. Om det ej längre gäller så ska du meddela omgående vilket telefonnummer du kan nås på. Annat telefonnummer meddelas till programadministratör Anki Rune på mailadress: 
anki.rune@liu.se. Om du inte svarar i telefon så går platsen vidare till nästa person i rangordningen.

Mottagning av nya studenterVisa/dölj innehåll

För att hälsa alla nya studenter på programmet välkomna och informera dig om dina kommande två år hos oss så bjuder programmet in till en obligatorisk kick-off den 26 augusti 13-17. Notera datum och tid, mer information kommer vid terminsstart. 

Ni som studerar på masterprogrammet IT och management är välkomna att engagera er i och delta vid aktiviteter som systemvetarnas sektion SAKS och sektionens fadderi och festeri Saksmästeriet anordnar.

Läs mer om SAKS här: http://saksaren.se/ 
Läs mer Saksmästeriet här: http://www.saksmasteriet.se/ 
Läs om SAKS utskott Systerskapet här: http://systerskapet.saksaren.se/

StudieinformationVisa/dölj innehåll

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom Studentwebben, student.liu.se. På studentwebbens startsida finns ingångar till ett antal system du kommer att använda som student, bland annat schemasystemet. Scheman för höstterminen publiceras senast två veckor innan terminsstart och du kan söka på kurskoder för att få fram schemat för varje kurs.

Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

Den första kursen på programmet är:

Introduktion till IT och management  (725A48)

Tänk på att införskaffa kurslitteraturen i god tid innan kurserna startar.

Kursinformation

 Valkomstbrev-ITM-HT20


KontaktVisa/dölj innehåll

Antagen till LiUVisa/dölj innehåll

Praktisk information