Generalprogram för Musik vid LiU

Musik vid LiU 2020: Musik vid LiU:s ensembler odlar musikaliska samarbeten av varierande slag. Ett fullspäckat år med många höjdpunkter.

Akademisk festkonsert, Linköpings universitet, 2017. Fotograf: Peter Holgersson

Årets generalprogram, 2020, innehåller spännande konserter med Linköpings universitets egna ensembler:

• Den Akademiska damkören Linnea
  • Linköpings Studentsångare
  • Östgöta Kammarkör
  • Linköpings Akademiska Orkester

Konsertåret 2020 fylls av musikaliska samarbeten av olika slag. Den Akademiska damkören Linnea producerar traditionsenligt konserten Ett knippe kvinnokamp på den internationella kvinnodagen med musikaliska gäster. Linköpings Akademiska Orkester återupptar samarbetet med Linköpings Symfoniorkester i ett storslaget program med Mahlers fantastiska 5:e symfoni och i slutet av mars möter Östgöta kammarkör jazzpianisten, kompositören, jazzkattenvinnaren Elise Einarsdotter för ett program i jazzens tassemarker.

Årets Akademiska festkonsert tillägnas mänskligheten och den planet vi delar inspirerat av folkmusiktraditionen, Den akademiska damkören Linnea och Linköpings Akademiska Orkester medverkar.

Gemensam höstkonsert blir det med Den akademiska damkören Linnea och Linköpings studentsångare, ett nära samarbetsprojekt med de bägge syskonkörer, lustfyllt och spännande. Akademiska orkestern möter den egyptiske violinisten Mohamad Sharara i musik med österländska förtecken och så avslutar vi detta musikår med ett riktigt storverk tillsammans med Östgöta Kammarkör och Norrköpings Symfoniorkester, Linköpings Studentsångares traditionella julkonserter och Lucias ankomst.

Varmt välkomna att dela ett nytt spännande år med Musik vid Liu 2020!

Christina Hörnell, director musices

Ladda ner höstens generalprogram!

Musik vid LiU