Generalprogram för Musik vid LiU

Musik vid LiU 2019: Östgöta Kammarkör firar 30 år och Musik vid LiU:s ensembler odlar musikaliska samarbeten av festligaste slag.

Akademisk festkonsert, Linköpings universitet, 2017. Fotograf: Peter Holgersson2019-års generalprogram innehåller årets spännande konserter med Linköpings universitets egna ensembler:

• Den Akademiska damkören Linnea
  • Linköpings Studentsångare
  • Östgöta Kammarkör
  • Linköpings Akademiska Orkester

Konsertåret 2019 inleds med att Linköpings studentsångare reser till Lund för ett musikaliskt möte med Lunds studentsångare. Linköpings Akademiska Orkester presenterar i mars ett spännande samarbete med Orvar Säfström. Hjältar förekommer i många olika skepnader i denna helt nya konsertproduktion där du förutom stor orkester också får lyssna till våra studentkörer. Den Akademiska damkören Linnea producerar konserten Ett knippe kvinnokamp på den internationella kvinnodagen. I slutet av april medverkar Östgöta kammarkör i Östgötamusikens uppsättning av Carmen och Linköpings Akademiska Orkester tar sig an den romantiska musiken tillsammans med Daniel Torell, violoncell.

Årets Akademiska festkonsert blir en riktig Operafest med fina solister, Linköpings Studentsångare, Östgöta Kammarkör och Norrköpings symfoniorkester.

Höstkonsert blir det med Linköpings studentsångare och Östgöta Kammarkör som firar sitt 30-årsjubileum i oktober med musik av Brahms, Mahler och Mozart tillsammans med Norrköpings symfoniorkester. Konserten ges både i Crusellhallen, Linköping och i Louis De Geerhallen, Norrköping. Linköpings Akademiska Orkester ger en konsert med symfonisk musik under namnet Rule, Britannia! Så avslutas året på traditionellt vis med julkonserter i mängd och Linneas välbesökta Luciakonsert i Ryttargårdskyrkan.

Varmt välkomna till ett spännande år med Musik vid LiU 2019!

Christina Hörnell, director musices

Ladda ner höstens generalprogram!

Musik vid LiU