Korta digitala kurser för yrkesverksamma

Vi erbjuder kostnadsfri kompetensutveckling till dig som är yrkesverksam. Du får forskningsbaserad kunskap inom ledarskap och verktyg för ett jämställt arbetsliv. Dessa två korta digitala kurser om ledarskap samt genus och arbetsliv kan liknas vid det som brukar kallas för en MOOC.

Foto johner.se/Plattform

Linköpings universitet erbjuder två korta digitala kurser för yrkesverksamma, den ena om ledarskap och den andra om genus och arbetsliv. Kurserna ges endast under en begränsad tidsperiod, så passa på och skicka in din intresseanmälan redan nu!

För dessa digitala korta kurser gäller följande:

• De riktar sig till dig som är yrkesverksam, men är tillgängliga för alla som är intresserade av dessa ämnen.
  • Det finns ingen antagning, alla som har en e-postadress kan ansluta till kursen.
  • De är helt på distans.
  • Du kan genomföra dem när det passar dig, under 2022.
  • Helt kostnadsfria för alla som vill delta, de finansieras av Utbildningsdepartementet.
  • Det är självstudier utan examination så därför ges inget intyg eller högskolepoäng.
  • Du kan inte tillgodoräkna dig resultat från dessa öppna kurser för vidare studier.

Om kurserna Visa/dölj innehåll

Om kurserna

Målgrupp

Du som är chef, ledare eller jobbar med frågor som rör HR och ledarskap. Kursen vänder sig även till dig som har ett allmänt intresse för ledarskap.

Undervisning och arbetsformer

Digitalt, på distans. Du genomför kursen helt på egen hand. Den finns tillgänglig på den här sidan under 2022.

Omfattning

Det tar ca 30 minuter att ta del av kursen.

Kurserna är uppdelade i tre moduler

Ledarskap:

1. Vad vet vi om ledarskap? En introduktion till begrepp och teorier i ledarskapsforskningen.
  2. Ledarskap i dagligt arbete: hur arbetar chefer?
  3. Ledarskap som främjar lärande, välbefinnande och utveckling i organisationer.

Genus och arbetsliv:

1. Vad menar vi egentligen med jämställdhet?
  2. Genus och ledarskap
  3. Arbetsliv och ojämlikhet

När du har genomfört kursen

Återkoppla gärna till oss vad du tyckte i vår utvärdering när du har genomfört kursen. Vi är tacksam för din feedback som vi kan använda när vi skapar nya digitala kurser för yrkesverksamma.

Sista chansen att anmäla dig till kurserna Visa/dölj innehåll

Kontakta oss Visa/dölj innehåll

Andra utbildningar vid LiU Uppdragsutbildning Visa/dölj innehåll