Kompletterande pedagogisk utbildning

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vänder sig till dig som redan har högskolestudier i de ämnen som undervisas i svensk skola. Genom KPU kan du komplettera dina tidigare studier och ta ut en lärarexamen.

• KPU 90 hp - Utbildningen vänder sig till dig som vill bygga på tidigare högskolestudier i ett eller fler ämnen till en ämneslärarexamen. Startar på deltid, distans på hösten och heltid på våren.
  • KPU 75 hp - Utbildningen vänder sig till dig som har en generell akademisk examen om lägst 180 hp och vill bli grundlärare i åk F-3 eller åk 4-6. Utbildningen startar på heltid, distans med hösten 2023.
  • KPU 60 hp - Utbildningen vänder sig till dig som har en generell akademisk examen om lägst 180 hp och vill bli ämneslärare. Utbildningen ges på heltid, distans med start hösten 2022.

Läs mer om utbildningen, behörighet, aktuella ämnen, studietakt med mera på programmens webbsidor (se länkar nedan).

Utbildningar Visa/dölj innehåll